Suostumustila (beta)

Suostumustilan (beta) avulla voit vaikuttaa siihen, miten Google-tagisi toimivat käyttäjien suostumuksen tilan perusteella. Voit osoittaa, onko suostumus myönnetty Analytics- ja Ads-evästeille. Googlen tagit mukautuvat dynaamisesti ja käyttävät evästeitä vain määritettyihin käyttötarkoituksiin, kun käyttäjä on antanut suostumuksen evästeisiin.

Huom. Suostumustilan käyttöönotossa on varmistettava, että tagit latautuvat, ennen kuin suostumusvalintaikkuna tulee näkyviin. Näin Google-tagit mukautuvat käyttäjän evästeeseen liittyvän suostumusvalinnan perusteella. Varmista, että Google-tagit ladataan kaikissa tapauksissa eikä vain siinä tapauksessa, että käyttäjä antaa suostumuksensa. Muutoin Google ei saa tarkkaa mittaamista varten tarvittavia ping-kutsuja.

Suostumustilaa tuetaan seuraavissa tuotteissa:

• Google Ads*
  • Floodlight
  • Google Analytics

*Kattaa Google Adsin konversioseurannan ja uudelleenmarkkinoinnin; puhelukonversioiden tuki tulossa

Suostumustilan käyttöönotto vaikuttaa seuraavanlaisten ping-kutsujen toimintaan:

• Suostumuksen tilan ping-kutsut: Suostumuksen tilan ping-kutsuja lähetetään jokaiselta sivulta, jolla käyttäjä käy ja jolla suostumustila on otettu käyttöön, sekä silloin, kun suostumuksen tila muuttuu (esim. jos käyttäjä antaa suostumuksen). Nämä ping-kutsut välittävät suostumuksen tilan (annettu tai evätty) kullekin suostumustyypille (esim. tallennus mainontaa varten, tallennus analytiikkaa varten).
  • Konversion ping-kutsut: Konversion ping-kutsuja lähetetään silloin, kun on tapahtunut konversio.
  • Google Analyticsin ping-kutsut: Google Analyticsin ping-kutsuja lähetetään jokaiselta verkkosivuston sivulta, jolla Google Analytics on otettu käyttöön ja jolla on kirjattu tapahtumia.

Kun suostumus annetaan, asianmukaiset tagit toimivat normaalisti.

Kun mainontaa tai analytiikkaa koskeva suostumus evätään, gtag.js:n tai Google Tag Managerin avulla käyttöön otettujen, asianmukaisten Google-tagien toiminta mukautuu tähän.

Ping-kutsut voivat kaikissa tapauksissa sisältää

• toiminnallista tietoa (kuten selaimen passiivisesti lisäämiä ylätunnisteita):
    • aikaleima
    • käyttäjäagentti
    • viittaava sivu.
  • koontitietoa / ei-yksilöivää tietoa:
    • tieto siitä, oliko senhetkisen sivun tai käyttäjän sivustolla aiemmin avaaman sivun URL-osoitteessa tietoa mainoksen klikkauksesta (esim. GCLID/DCLID)
    • looginen tieto suostumuksen tilasta
    • satunnainen numero, joka luodaan jokaisen sivun latauksen yhteydessä.

Suostumustilan toiminta

Lisäksi suostumuksen ja konversion ping-kutsuihin voi liittyä alla kuvattua toimintaa riippuen suostumusasetusten tilasta ja tagiesi määrityksestä.

Kun suostumus annetaan kaikkiin suostumustyyppeihin, toiminta on aina samanlaista:

ad_storage='granted' ja analytics_storage='granted' (Default):

• Mainontaan liittyviä evästeitä voidaan lukea ja luoda.
  • IP-osoitteet kerätään.
  • Sivun koko URL-osoite, myös URL-parametreissa olevat mainosklikkausten tiedot (esim. GCLID/DCLID) kerätään.
  • Kolmansien osapuolten evästeet, jotka on asetettu aiemmin google.com- ja doubleclick.net-sivustoille, sekä ensimmäisen osapuolen konversioevästeet (esim. _gcl_*) ovat käytettävissä.

Kun suostumusta ei anneta yhdelle tai useammalle suostumustyypille, toimintaa koskevat seuraavat rajoitukset:

ad_storage='denied':

• Mainontaan liittyviä uusia evästeitä ei voida luoda.
  • Aiemmin luotuja ensimmäisen osapuolen mainosevästeitä ei voida lukea.
  • Kolmansien osapuolten evästeitä, jotka on asetettu aiemmin google.com- ja doubleclick.net-sivustoille, voidaan lähettää pyyntöjen otsikoissa (mutta niiden käyttö on rajoitettu roskapostiin ja petoksiin liittyviin tarkoituksiin).
  • Google Analytics ei lue eikä luo Google Ads ‑evästeitä, ja Google-signaalien ominaisuudet eivät kerää dataa tästä liikenteestä.
  • IP-osoitteita käytetään IP-osoitteen maan selvittämiseen, mutta Google Ads- ja Floodlight-järjestelmät eivät kirjaa niitä ja ne poistetaan heti keräämisen jälkeen. Huom. Google Analytics kerää IP-osoitteita osana normaalia internet-viestintää. Lue lisää IP-anonymisoinnista Google Analyticsissa.
  • Sivun koko URL-osoite, myös URL-parametreissa olevat mainosklikkausten tiedot (esim. GCLID/DCLID) kerätään.

ad_storage='denied' ja ads_data_redaction=true:

• Mainontaan liittyviä uusia evästeitä ei voida luoda.
  • Aiemmin luotuja mainosevästeitä ei voida lukea.
  • Pyynnöt lähetetään eri verkkotunnuksen kautta, jotta pyyntöjen otsikoissa ei voida lähettää aiemmin asetettuja kolmansien osapuolten evästeitä.
  • Google Analytics ei lue eikä luo Google Ads ‑evästeitä, ja Google-signaalien ominaisuudet eivät kerää dataa tästä liikenteestä.
  • Suostumuksen ja konversion ping-kutsuissa olevat mainosklikkausten tunnisteet (esim. GCLID/DCLID) sensuroidaan.
  • IP-osoitteita käytetään IP-osoitteen maan selvittämiseen, mutta Google Ads- ja Floodlight-järjestelmät eivät tallenna niitä ja ne poistetaan heti keräämisen jälkeen. Huom. Google Analytics kerää IP-osoitteita osana normaalia internet-viestintää. Lue lisää IP-anonymisoinnista Google Analyticsissa.
  • Mainosklikkausten tunnisteita sisältävät sivujen URL-osoitteet sensuroidaan.

analytics_storage='denied':

• Ensimmäisen osapuolen analytiikkaevästeitä ei lueta eikä luoda.
  • Evästeettömiä ping-kutsuja lähetetään Google Analyticsiin perusmittaus- ja mallinnustarkoituksiin.
  • Tämä asetus ei vaikuta Google Optimizeen.

Suostumustilan määrittäminen

Lue lisää suostumustilan määrittämisestä ja tagien toiminnan muokkaamisesta suostumuksen perusteella.