Suostumustila (beta)

Suostumustilan (beta) avulla voit vaikuttaa siihen, miten Google-tagisi toimivat käyttäjien suostumuksen tilan perusteella. Voit ilmoittaa, onko suostumus myönnetty Analytics- ja Ads-evästeille. Googlen tagit mukautuvat dynaamisesti ja käyttävät mittaustyökaluja vain sellaisiin käyttötarkoituksiin, joihin käyttäjä on antanut suostumuksen.

Huom. Verkkosivujen suostumustilan käyttöönotossa on varmistettava, että tagit latautuvat, ennen kuin suostumusvalintaikkuna tulee näkyviin. Näin Google-tagit mukautuvat käyttäjän evästeisiin liittyvän suostumusvalinnan perusteella. Lataa Google-tagit kaikissa tapauksissa, älä vain siinä tapauksessa, että käyttäjä antaa suostumuksensa. Näin voit varmistaa, että Google saa evästeettömiä ping-kutsuja, mikä parantaa mallinnuksen tarkkuutta.

Suostumustilaa tuetaan seuraavissa tuotteissa:

• Google Ads*
  • Floodlight
  • Google Analytics

* Kattaa Google Adsin konversioseurannan ja uudelleenmarkkinoinnin; puhelukonversioiden tuki tulossa.

Suostumustilan käyttöönotto vaikuttaa seuraavanlaisten ping-kutsujen toimintaan:

• Suostumustilan ping-kutsut (Google Ads- ja Floodlight-tagit): Suostumustilan ping-kutsuja lähetetään jokaiselta sivulta, jolla käyttäjä käy ja jolla suostumustila on käytössä. Lisäksi ne voivat käynnistyä joidenkin tagien yhteydessä silloin, kun suostumustilana on ensin "evätty" ja sitten "annettu" (esim. jos käyttäjä antaa suostumuksen valintaikkunassa). Nämä ping-kutsut välittävät sivuston omistajan määrittämän oletusarvoisen suostumustilan ja päivitetyn suostumustilan (kuten "annettu" tai "evätty") kullekin suostumustyypille (esim. tallennus mainontaa varten, tallennus analytiikkaa varten).
  • Konversion ping-kutsut: Konversion ping-kutsuja lähetetään silloin, kun konversio on toteutunut.
  • Google Analyticsin ping-kutsut: Google Analyticsin ping-kutsuja lähetetään jokaiselta verkkosivuston sivulta, jolla Google Analytics on otettu käyttöön ja jolla on kirjattu tapahtumia.

Kun suostumus on saatu, suostumustilaan sidotut mittaustoiminnot käsitellään normaalisti.

Kun mainontaa tai analytiikkaa koskeva tallennussuostumus evätään, yleisten sivustotagien (gtag.js) tai Google Tag Managerin avulla käyttöön otettujen, suostumustilaan sidottujen Google-mittaustoimintojen toiminta mukautuu tähän.

Ping-kutsuihin voi kaikissa tapauksissa sisältyä

• toiminnallista tietoa (kuten selaimen passiivisesti lisäämiä ylätunnisteita):
    • aikaleima
    • käyttäjäagentti (vain verkko)
    • viittaava sivu
  • koontitietoa / ei-yksilöivää tietoa:
    • tieto siitä, oliko senhetkisen sivun tai käyttäjän sivustolla aiemmin avaaman sivun URL-osoitteessa tietoa mainoksen klikkauksesta (esim. GCLID/DCLID)
    • looginen tieto suostumuksen tilasta
    • satunnainen numero, joka luodaan jokaisen sivun latauksen yhteydessä
    • tietoja sivuston omistajan käyttämästä suostumusalustasta (esim. kehittäjän tunnus).

Suostumustilan toiminta

Suostumuksen ja konversion ping-kutsuihin voi lisäksi liittyä alla kuvattua toimintaa riippuen suostumusasetusten tilasta ja tagiesi määrityksestä.

Oletustoiminnot toimivat ikään kuin suostumus olisi annettu kaikkiin suostumustyyppeihin:

ad_storage='granted' ja analytics_storage='granted'

Verkko

Mobiilisovellukset

• Mainontaan liittyviä evästeitä voidaan lukea ja luoda.
  • IP-osoitteet kerätään.
  • Verkkosivun koko URL-osoite, myös URL-parametreissa olevat mainosten klikkausten tiedot (esim. GCLID tai DCLID), kerätään.
  • Kolmansien osapuolten evästeet, jotka on asetettu aiemmin google.com- ja doubleclick.net-sivustoille, ja ensimmäisen osapuolen konversioevästeet (esim. _gcl_*) ovat käytettävissä.
  • Mainontatunnisteita (esim. mainostunnus/IDFA) voidaan kerätä.
  • Google Analytics for Firebase SDK:n luoma sovellusesiintymätunniste kerätään.

Kun suostumusta ei anneta yhdelle tai useammalle suostumustyypille, toimintaa koskevat seuraavat rajoitukset:

ad_storage='denied'

Verkko

Mobiilisovellukset

• Mainontaan liittyviä uusia evästeitä ei voida luoda.
  • Aiemmin luotuja ensimmäisen osapuolen mainosevästeitä ei voida lukea.
  • Pyynnöt lähetetään eri verkkotunnuksen kautta, jotta pyyntöjen otsikoissa ei lähetetä aiemmin asetettuja kolmansien osapuolten evästeitä.
  • Google Analytics ei lue eikä luo Google Ads ‑evästeitä, ja Google-signaalien ominaisuudet eivät kerää dataa tästä liikenteestä.
  • Sivun koko URL-osoite, myös URL-parametreissa olevat mainosten klikkausten tiedot, kerätään (esim. GCLID tai DCLID). Mainosten klikkausten tietoja käytetään vain tarkan liikenteen mittaamisen arviointiin.
  • IP-osoitteita käytetään IP-osoitteen maan selvittämiseen, mutta Google Ads- ja Floodlight-järjestelmät eivät kirjaa niitä ja ne poistetaan heti keräämisen jälkeen. Huom. Google Analytics kerää IP-osoitteita osana normaalia internetviestintää. Lue lisää IP-anonymisoinnista Google Analyticsissa.
  • Mainostunnusta, IDFA:ta tai IDFV:tä ei kerätä.
  • Google-signaalien ominaisuudet eivät kerää dataa tästä liikenteestä.
  • IP-osoitteita käytetään IP-osoitteen maan selvittämiseen, mutta Google Ads- ja Floodlight-järjestelmät eivät kirjaa niitä ja ne poistetaan heti keräämisen jälkeen. Huom. Google Analytics kerää IP-osoitteita osana normaalia internetviestintää. Lue lisää IP-anonymisoinnista Google Analyticsissa.

ad_storage='denied' ja ads_data_redaction='true'

Verkko

• Mainontaan liittyviä uusia evästeitä ei voida luoda.
  • Aiemmin luotuja mainosevästeitä ei voida lukea.
  • Pyynnöt lähetetään eri verkkotunnuksen kautta, jotta pyyntöjen otsikoissa ei lähetetä aiemmin asetettuja kolmansien osapuolten evästeitä.
  • Google Analytics ei lue eikä luo Google Ads ‑evästeitä, ja Google-signaalien ominaisuudet eivät kerää dataa tästä liikenteestä.
  • Suostumuksen ja konversion ping-kutsuissa olevat mainosklikkausten tunnisteet (esim. GCLID/DCLID) sensuroidaan.
  • IP-osoitteita käytetään IP-osoitteen maan selvittämiseen, mutta Google Ads- ja Floodlight-järjestelmät eivät tallenna niitä ja ne poistetaan heti keräämisen jälkeen. Huom. Google Analytics kerää IP-osoitteita osana normaalia internetviestintää. Lue lisää IP-anonymisoinnista Google Analyticsissa.
  • Mainosklikkausten tunnisteita sisältävät sivujen URL-osoitteet sensuroidaan.

analytics_storage='denied'

Verkko

Mobiilisovellukset

• Ensimmäisen osapuolen analytiikkaevästeitä ei lueta eikä luoda.
  • Evästeettömiä ping-kutsuja lähetetään Google Analyticsiin tulevaa mittausta ja mallinnusta varten.
  • Tämä asetus ei vaikuta Google Optimizeen.
  • Tapahtumat, joihin ei liity laite- tai käyttäjätunnisteita, lähetetään Google Analyticsiin tulevaa mittausta ja mallinnusta varten.

Suostumustilan määrittäminen

Kun olet valmis, lue lisää suostumustilan määrittämisestä:

Suostumustenkäsittelyalustojen integroinnit

Suostumustenkäsittelyalustat (CMP:t) ovat integroitavissa suostumustilan ja suostumusasetusten kanssa Google Tag Managerissa. Tag Managerin yhteisömalligalleriasta löytyy Tag Managerin suosittelemien CMP:iden malleja, jotka on integroitu suostumusrajapintoihin. Alla olevassa taulukossa on lisätietoja siitä, miten CMP:t on integroitu suostumustilan kanssa.

Suostumustyökalu Tuetut suostumustilat Tag Managerin
yhteisön
malli
käytettävissä
Integroitu suostumuksen update‑kutsujen kanssa Integroitu suostumuksen default‑kutsujen kanssa
Commanders Act ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(tuotteen sisäinen integrointi)
ConsentManager ad_storage
analytics_storage

(tuotteen sisäinen integrointi)
Cookie Information A/S ad_storage
analytics_storage

(tuotteen sisäinen integrointi)
Cookiebot (Cybot) ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(tuotteen sisäinen integrointi)
Crownpeak ad_storage
analytics_storage

(tuotteen sisäinen integrointi)
Didomi

ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(saatavilla vain uusille asiakkaille)
iubenda ad_storage
analytics_storage

(saatavilla vain sivun sisäisenä koodiesimerkkinä)
OneTrust ad_storage
analytics_storage

(tuotteen sisäinen integrointi)
Usercentrics ad_storage
analytics_storage

(saatavilla vain sivun sisäisenä koodiesimerkkinä)