Suostumustila (beta)

Suostumustilan (beta) avulla voit vaikuttaa siihen, miten Google-tagisi toimivat käyttäjien suostumuksen tilan perusteella. Sen kautta välittyy tieto siitä, onko käyttäjä antanut suostumuksensa Analytics- ja Ads-evästeiden käyttöön. Googlen tagit mukautuvat dynaamisesti ja käyttävät mittaustyökaluja vain sellaisiin käyttötarkoituksiin, joihin käyttäjä on antanut suostumuksen.

Huom. Verkkosivujen suostumustilan käyttöönotossa on varmistettava, että tagit latautuvat, ennen kuin suostumusvalintaikkuna tulee näkyviin. Näin Google-tagit mukautuvat käyttäjän evästeeseen liittyvän suostumusvalinnan perusteella. Varmista, että Google-tagit latautuvat kaikissa tapauksissa eivätkä vain siinä tapauksessa, että käyttäjä antaa suostumuksensa. Muutoin Google ei saa tarkkaa mittaamista varten tarvittavia ping-kutsuja.

Suostumustilaa tuetaan seuraavissa tuotteissa:

• Google Ads*
  • Floodlight
  • Google Analytics

*Kattaa Google Adsin konversioseurannan ja uudelleenmarkkinoinnin; puhelukonversioiden tuki tulossa

Suostumustilan käyttöönotto vaikuttaa seuraavanlaisten ping-kutsujen toimintaan:

• Suostumustilan ping-kutsut (Google Ads- ja Floodlight-tagit): Suostumustilan ping-kutsuja lähetetään jokaiselta sivulta, jolla käyttäjä käy ja jolla suostumustila on käytössä. Lisäksi ne voivat käynnistyä joidenkin tagien yhteydessä silloin, kun suostumustilana on ensin "evätty" ja sitten "annettu" (esim. jos käyttäjä antaa suostumuksen valintaikkunassa). Nämä ping-kutsut välittävät sivuston omistajan määrittämän oletusarvoisen suostumustilan ja päivitetyn suostumustilan (kuten "annettu" tai "evätty") kullekin suostumustyypille (esim. tallennus mainontaa varten, tallennus analytiikkaa varten).
  • Konversion ping-kutsut: Konversion ping-kutsuja lähetetään silloin, kun konversio on toteutunut.
  • Google Analyticsin ping-kutsut: Google Analyticsin ping-kutsuja lähetetään jokaiselta verkkosivuston sivulta, jolla Google Analytics on otettu käyttöön ja jolla on kirjattu tapahtumia.

Kun suostumus on saatu, suostumustilaan sidotut mittaustoiminnot käsitellään normaalisti.

Kun mainontaa tai analytiikkaa koskeva tallennussuostumus evätään, yleisen sivustotagin (gtag.js) tai Google Tag Managerin avulla käyttöön otettujen, suostumustilaan sidottujen Google-mittaustoimintojen toiminta mukautuu tähän.

Ping-kutsuihin voi kaikissa tapauksissa sisältyä

• toiminnallista tietoa (kuten selaimen passiivisesti lisäämiä ylätunnisteita):
    • aikaleima
    • käyttäjäagentti (vain verkko)
    • viittaava sivu
  • koontitietoa / ei-yksilöivää tietoa:
    • tieto siitä, oliko senhetkisen sivun tai käyttäjän sivustolla aiemmin avaaman sivun URL-osoitteessa tietoa mainoksen klikkauksesta (esim. GCLID/DCLID)
    • looginen tieto suostumuksen tilasta
    • satunnainen numero, joka luodaan jokaisen sivun latauksen yhteydessä
    • tietoja sivuston omistajan käyttämästä suostumusalustasta (esim. kehittäjän tunnus).

Suostumustilan toiminta

Suostumuksen ja konversion ping-kutsuihin voi lisäksi liittyä alla kuvattua toimintaa riippuen suostumusasetusten tilasta ja tagiesi määrityksestä.

Oletustoiminnot toimivat ikään kuin suostumus olisi annettu kaikkiin suostumustyyppeihin:

ad_storage='granted' ja analytics_storage='granted'

Verkko

Mobiilisovellukset

• Mainontaan liittyviä evästeitä voidaan lukea ja luoda.
  • IP-osoitteet kerätään.
  • Verkkosivun koko URL-osoite, myös URL-parametreissa olevat mainosten klikkausten tiedot (esim. GCLID tai DCLID), kerätään.
  • Kolmansien osapuolten evästeet, jotka on asetettu aiemmin google.com- ja doubleclick.net-sivustoille, ja ensimmäisen osapuolen konversioevästeet (esim. _gcl_*) ovat käytettävissä.
  • Mainontatunnisteita (esim. mainostunnus/IDFA) voidaan kerätä.
  • Google Analytics for Firebase SDK:n luoma sovellusesiintymätunniste kerätään.

Kun suostumusta ei anneta yhdelle tai useammalle suostumustyypille, toimintaa koskevat seuraavat rajoitukset:

ad_storage='denied'

Verkko

Mobiilisovellukset

• Mainontaan liittyviä uusia evästeitä ei voida luoda.
  • Aiemmin luotuja ensimmäisen osapuolen mainosevästeitä ei voida lukea.
  • Pyynnöt lähetetään eri verkkotunnuksen kautta, jotta pyyntöjen otsikoissa ei voida lähettää aiemmin asetettuja kolmansien osapuolten evästeitä.
  • Google Analytics ei lue eikä luo Google Ads ‑evästeitä, ja Google-signaalien ominaisuudet eivät kerää dataa tästä liikenteestä.
  • Sivun koko URL-osoite, myös URL-parametreissa olevat mainosten klikkausten tiedot, kerätään (esim. GCLID tai DCLID). Mainosten klikkausten tietoja käytetään vain tarkan liikenteen mittaamisen arviointiin.
  • IP-osoitteita käytetään IP-osoitteen maan selvittämiseen, mutta Google Ads- ja Floodlight-järjestelmät eivät kirjaa niitä ja ne poistetaan heti keräämisen jälkeen. Huom. Google Analytics kerää IP-osoitteita osana normaalia internetviestintää. Lue lisää IP-anonymisoinnista Google Analyticsissa.
  • Mainostunnusta, IDFA:ta tai IDFV:tä ei kerätä.
  • Google-signaalien ominaisuudet eivät kerää dataa tästä liikenteestä.
  • IP-osoitteita käytetään IP-osoitteen maan selvittämiseen, mutta Google Ads- ja Floodlight-järjestelmät eivät kirjaa niitä ja ne poistetaan heti keräämisen jälkeen. Huom. Google Analytics kerää IP-osoitteita osana normaalia internetviestintää. Lue lisää IP-anonymisoinnista Google Analyticsissa.

ad_storage='denied' ja ads_data_redaction='true'

Verkko

• Mainontaan liittyviä uusia evästeitä ei voida luoda.
  • Aiemmin luotuja mainosevästeitä ei voida lukea.
  • Pyynnöt lähetetään eri verkkotunnuksen kautta, jotta pyyntöjen otsikoissa ei voida lähettää aiemmin asetettuja kolmansien osapuolten evästeitä.
  • Google Analytics ei lue eikä luo Google Ads ‑evästeitä, ja Google-signaalien ominaisuudet eivät kerää dataa tästä liikenteestä.
  • Suostumuksen ja konversion ping-kutsuissa olevat mainosklikkausten tunnisteet (esim. GCLID/DCLID) sensuroidaan.
  • IP-osoitteita käytetään IP-osoitteen maan selvittämiseen, mutta Google Ads- ja Floodlight-järjestelmät eivät tallenna niitä ja ne poistetaan heti keräämisen jälkeen. Huom. Google Analytics kerää IP-osoitteita osana normaalia internetviestintää. Lue lisää IP-anonymisoinnista Google Analyticsissa.
  • Mainosklikkausten tunnisteita sisältävät sivujen URL-osoitteet sensuroidaan.

analytics_storage='denied'

Verkko

Mobiilisovellukset

• Ensimmäisen osapuolen analytiikkaevästeitä ei lueta eikä luoda.
  • Evästeettömiä ping-kutsuja lähetetään Google Analyticsiin perusmittaus- ja mallinnustarkoituksiin.
  • Tämä asetus ei vaikuta Google Optimizeen.
  • Tapahtumat, joihin ei liity laite- tai käyttäjätunnisteita, lähetetään Google Analyticsiin perusmittausta ja ‑mallinnusta varten.

Suostumustilan määrittäminen

Kun olet valmis, lue lisää suostumustilan määrittämisestä: