Privacyopties in Google Analytics

Voor eigenaren van sites en/of apps waarvoor gebruik wordt gemaakt van Google Analytics en Google Analytics voor Firebase (de 'klanten') kan dit een nuttige bron zijn, vooral als dit bedrijven zijn waarop de Algemene verordening gegevensbescherming voor de Europese Economische Ruimte (AVG), de privacywet voor consumenten in Californië (CCPA) of andere vergelijkbare regelgeving van toepassing is.

Raadpleeg voor meer informatie Uw gegevens waarborgen.

In dit artikel:

Gegevensverzameling voor Analytics uitzetten (app)

U kunt gegevensverzameling op programmatische wijze uitzetten voor Android- en iOS-apps die gebruikmaken van de

Lees meer informatie over de gegevens die in Google Analytics en Google Analytics voor Firebase worden verzameld.

Gegevensverzameling voor Analytics uitzetten (web)

U kunt de gegevensverzameling op programmatische wijze uitzetten in

• Google Analytics 4-property's met gtag.js (instructies),

• Universal Analytics-property's met gtag.js (instructies),

• Universal Analytics-property's met analytics.js (instructies),

• Universal Analytics-property's met ga.js (instructies).

Gebruikers van uw website kunnen zich ook afmelden voor gegevensverzameling met de Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

Advertentiefuncties uitzetten (app)

U kunt gegevensverzameling voor advertentiefuncties op programmatische wijze uitzetten voor Android- en iOS-apps die gebruikmaken van de

Lees meer informatie over de gegevens die in Google Analytics en Google Analytics voor Firebase worden verzameld.

Advertentiefuncties uitzetten (web)

U kunt gegevensverzameling op programmatische wijze uitzetten voor advertentiefuncties van

• Google Analytics 4-property's met gtag.js (instructies),
  • Universal Analytics-property's met gtag.js (instructies),
  • Universal Analytics-property's met analytics.js (instructies).

Advertentiepersonalisatie uitzetten (app)

U kunt gegevensverzameling op programmatische wijze uitzetten voor Android- en iOS-apps die gebruikmaken van de Firebase-SDK (instructies)

Lees meer informatie over de gegevens die in Google Analytics en Google Analytics voor Firebase worden verzameld.

Advertentiepersonalisatie uitzetten (web)

U kunt personalisatie van advertenties op programmatische wijze uitzetten voor gegevens uit:

• Google Analytics 4-property's met gtag.js (instructies),
  • Universal Analytics-property's met gtag.js (instructies),
  • Universal Analytics-property's met analytics.js (instructies).

IP-anonimisering

IP-anonimisering is beschikbaar in Google Analytics voor het web en apps. Lees meer informatie over hoe IP-anonimisering werkt.

Universal Analytics-property's

U kunt IP-adressen anonimiseren voor Universal Analytics-property's die gebruikmaken van

Google Analytics 4-property's

IP-anonimisering wordt automatisch aangezet voor Google Analytics 4-property's als u

Automatische IP-anonimisering kan niet worden uitgezet.

De bewaarperiode instellen voor de Analytics-gegevens die u verzamelt

U kunt de bewaarperiode instellen voor gegevens die u verzamelt uit

Toegang op gebruikersniveau en overdraagbaarheid

Voor Universal Analytics-property's kunt u voor een bepaalde gebruikers-ID gebeurtenisgegevens ophalen via het rapport Gebruiksanalyse of de API voor gebruikersactiviteit. Met deze functies kunt u gegevens op gebeurtenisniveau analyseren en exporteren voor één gebruikers-ID. Bovendien kunnen 360-klanten een integratie met BigQuery gebruiken om van alle gebeurtenisgegevens die aan hun gebruikers zijn gekoppeld een volledige export te maken in één doorzoekbare opslagplaats.

Voor Google Analytics 4-property's bestaat dezelfde functionaliteit binnen Verkenningen. U kunt gebeurtenisgegevens voor een bepaalde gebruikers-ID ophalen via het rapport Gebruiksanalyse of het rapport voor gebruikersactiviteit. Met deze functies kunt u gegevens op gebeurtenisniveau analyseren en exporteren voor één gebruikers-ID. U kunt het 'rapport voor gebruikersactiviteit' ook gebruiken om afzonderlijke gebruikersrecords te verwijderen. Bovendien kunt u via de integratie met BigQuery van alle gebeurtenisgegevens die aan gebruikers zijn gekoppeld, een volledige export maken in één doorzoekbare opslagplaats.

Eindgebruikersgegevens verwijderen die zijn opgeslagen op een mobiel apparaat

Met de SDK van Google Analytics voor Firebase kunt u opties toevoegen aan uw app waarmee gebruikers Analytics-gegevens kunnen verwijderen die lokaal zijn opgeslagen op hun mobiele apparaten. Vervolgens wordt de ID van de app-instantie opnieuw ingesteld. Meer informatie over hoe u resetAnalyticsData gebruikt voor Android en iOS.

Met de SDK kunt u ook bepalen of Analytics-gegevens worden verzameld in de app of op een specifiek apparaat. Meer informatie over hoe u setAnalyticsCollectionEnabled gebruikt voor Android en iOS.

Eindgebruikersgegevens verwijderen die zijn opgeslagen op Analytics-servers

U kunt de Google Analytics API gebruiken om aan verzoeken te voldoen van gebruikers om hun gegevens per app en per apparaat te verwijderen van de Analytics-servers. Meer informatie over de API voor verwijderen van gebruikers.

Advertentiepersonalisatie toestaan/uitzetten voor elke property

U kunt bepalen of gegevens die van eindgebruikers voor een property worden verzameld, kunnen worden gebruikt om advertenties te personaliseren via de geavanceerde instelling die advertentiepersonalisatie toestaat.

De iOS-SDK van Google Analytics voor Firebase gebruiken om attributie te registreren bij SKAdNetwork

Tenzij app-ontwikkelaars ervoor kiezen zich af te melden via een statische configuratiemarkering (instructies), zal de iOS SDK van Google Analytics voor Firebase (GA4F) automatisch de SKAdNetwork-API registerAppForAdNetworkAttribution van Apple aanroepen, die validatiegegevens voor app-installatie levert aan advertentienetwerken die zijn geregistreerd bij Apple.

De SKAdNetwork-API is geüpdatet voor iOS 14 en wordt steeds vaker gebruikt voor attributie van app-installaties, dankzij de nieuwe privacy- en beveiligingsfuncties die door Apple zijn aangekondigd tijdens WWDC 2020. App-ontwikkelaars moeten nu toestemming vragen via een privacyverklaring-pop-up, voordat ze de ID voor adverteerders (IDFA) kunnen gebruiken om iOS-gebruikers bij te houden.