Demokonto

Lär dig genom att experimentera med data från Google Merchandise Store och Flood-It!.

Google Analytics-demokontot är ett fullt fungerande Google Analytics-konto som är tillgängligt för alla som använder Google. Det innehåller en Universal Analytics-egendom och två Google Analytics 4-egendomar. I demokontot kan du se verklig företagsdata och experimentera med funktionerna i Google Analytics.

Innehåll i artikeln:

Demo Account in Google Analytics

Komma åt demokontot

Du kommer åt demokontot genom att klicka på en av de tre länkarna sist i det här avsnittet. När du klickar på en länk händer följande:

• Om du redan har ett Google-konto blir du ombedd att logga in på kontot.
  • Om du inte har ett Google-konto blir du ombedd att skapa ett konto och logga in.

När du klickar på en länk nedan godkänner du att Google gör något av följande med anknytning till ditt Google-konto:

• Om du redan har ett Google Analytics-konto lägger vi till demokontot i ditt Analytics-konto.
  • Om du inte har ett Google Analytics-konto skapar vi ett konto som kopplas till ditt Google-konto och lägger till demokontot i ditt nya Analytics-konto.

Du kommer åt demokontot via kontoväljaren i Analytics där du väljer organisation- och kontolänkar.

Demokontot räknas in i maxgränsen för det antal Analytics-konton du får skapa under ett och samma Google-konto. För Google Analytics gäller för närvarande att varje Google-konto får innehålla högst 2 000 Analytics-konton.

Du kommer åt demokontot med tre egendomar genom att klicka på en av följande länkar beroende på vilken egendom du vill se först. Du kan växla till de andra egendomarna när som helst via kontoväljaren.

Du kan ta bort demokontot när som helst.

Var informationen hämtas

Data i Google Analytics-demokontot hämtas från Google Merchandise Store och Flood-It!.

I Google Merchandise Store säljs produkter med Googles varumärke. Det finns både Universal Analytics-egendomar och Google Analytics 4-egendomar baserade på webbplatsen för e-handel. Läs mer om skillnaderna mellan egendomstyperna.

Data i dessa två egendomar är typexempel på vad du kan förvänta dig på en webbplats för e-handel och innehåller följande typer av information:

• Data om trafikkällor: Information om varifrån webbplatsanvändarna kommer. Här ingår information om organisk trafik, betald söktrafik och visningstrafik.
  • Innehållsdata: Information om användarnas beteende på webbplatsen. Här ingår webbadresser till sidorna som användarna tittar på och information om hur de använder innehållet.
  • Transaktionsdata: Information om transaktionerna som inträffar på webbplatsen Google Merchandise Store.

Flood-It! är ett enkelt men spännande strategispel där användarna ska fylla hela spelbrädet med en färg med ett begränsat antal steg. Spelet kan laddas ned på Android och iOS. Det finns en Google Analytics 4-egendom för Flood-It! som innehåller spelrapportering och data från appen och webbplatsen. Följande typer av information ingår:

• Beräknade mätvärden: Information som beräknas från befintliga mätvärden. Den inkluderar mätvärden som genomsnittlig intäkt per aktiv användare och genomsnittlig engagemangstid. Här ingår även konvertering av köpare och intäktstakt, som baseras på rekommenderade nyckeltal för Google Play.
  • Händelsedata: Information om hur användarna har interagerat med innehållet. Detta inkluderar händelser som slutförda nivåer och återställning av nivåer.
  • Uppgifter om e-handel: Information om köp i appen.

Så kan du använda demokontot

Eftersom demokontot visar faktisk data från en e-handelswebbplats är det praktiskt när du vill bekanta dig med rapporterna och funktionerna i Google Analytics. Detta är några saker du kan göra med de två Google Analytics 4-egendomarna:

• se standardrapporterna för Google Analytics 4 i Merchandising Store-egendomen
  • utforska rapportering för spel i Flood-It-egendomen
  • utföra grundläggande analys, till exempel:
    • Vilken kanal värvar flest nya användare på olika plattformar?
    • Hur många unika användare har varje företag?
    • Hur många konverteringar har skett i Flood-It!-appen och på Merchandising Store-webbplatsen den senaste veckan?
  • utföra trattutforskning: Var kommer besökare in i konverteringstratten och var lämnar de den?
  • utföra ad-hoc-utforskningar genom att dra och släppa flera variabler – de olika segment, dimensioner och mätvärden som du använder för att mäta ett företag – på en arbetsyta för att se omedelbara visualiseringar av din data

Detta är några saker du kan göra med Universal Analytics-egendomen:

Begränsningar

Alla användare har rollen Läsbehörig för Google Analytics-demokontot. Det innebär att du kan

• se rapportdata och konfigurationsinställningar
  • manipulera data i rapporter (till exempel filtrera tabeller, lägga till sekundära dimensioner och skapa segment)
  • skapa personliga tillgångar, som anpassade rapporter, dela dem och se delade tillgångar. Du kan inte samarbeta med andra om delade tillgångar.

Läs mer om användarbehörigheter i avsnittet om användarhantering här i hjälpcentret.

Data i demokontot har obfuskerats, det vill säga avsiktligt gjorts svår att tolka, men är fortfarande typisk Analytics-data.

Universal Analytics-egendomen innehåller inte rapporten Användarutforskaren.

Google Analytics 4-egendomarna innehåller inte exportfunktioner för rapporter eller utforskning, möjlighet att se dimensionens enhets-id eller användning av tekniken för användarutforskning i huvudmenyn Utforskningar.

Du kan inte använda demokontot tillsammans med Analytics Reporting API för någon av dessa egendomstyper. Försök att göra detta resulterar i ett behörighetsfel.

Ta bort åtkomst till demokontot

Följ stegen nedan för att ta bort din åtkomst till demokontot. Du kan alltid få åtkomst till demokontot igen.

1. Gå till Administratör. Under Konto klickar du på Åtkomsthantering för konton.
  2. Klicka på Ta bort mig.