Testkonto

Tilegn deg kunnskap ved å eksperimentere med data fra Flood-It! og Google Merchandise Store.

Google Analytics-testkontoen er en fullt funksjonell Google Analytics-konto som alle Google-brukere har tilgang til. Den omfatter ett Universal Analytics-område og to Google Analytics 4-områder. I testkontoen kan du se faktiske bedriftsdata og eksperimentere med Google Analytics-funksjoner.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Demo Account in Google Analytics

Få tilgang til testkontoen

Du kan få tilgang til testkontoen ved å klikke på én av de tre linkene nederst i denne delen. Dette skjer når du klikker på en link:

• Hvis du allerede har en Google-konto, blir du bedt om å logge på den aktuelle kontoen.
  • Hvis du ikke har Google-konto, blir du bedt om å opprette en konto og deretter logge på den.

Når du klikker på en av linkene nedenfor, samtykker du i at Google utfører én av disse to handlingene i forbindelse med Google-kontoen din:

• Hvis du allerede har en Google Analytics-konto, legger vi til testkontoen i Analytics-kontoen din.
  • Hvis du ikke har Google Analytics-konto, oppretter vi en konto for deg som er knyttet til Google-kontoen din, og legger til testkontoen i den nye Analytics-kontoen.

Du har tilgang til testkontoen via kontovelgeren i Analytics der du angir organisasjons- og kontotilknytninger.

Testkontoen teller opp mot det maksimale antallet Analytics-kontoer du kan opprette under én enkelt Google-konto. I Google Analytics kan du per nå maksimalt ha 2000 Analytics-kontoer per Google-konto.

Testkontoen inneholder tre områder. Du får tilgang til testkontoen ved å klikke på én av linkene nedenfor, alt etter hvilket område du vil ha tilgang til først. Du kan når som helst bytte til de andre områdene ved hjelp av kontovelgeren.

Du kan når som helst fjerne testkontoen.

Her hentes dataene fra

Dataene i Google Analytics-testkontoen din hentes fra Google Merchandise Store og Flood-It!.

Google Merchandise Store er et nettsted for netthandel som selger varer med Google-merkevaren. Det finnes både et Universal Analytics- og et Google Analytics 4-område basert på nettstedet for netthandel. Finn ut mer om forskjellene mellom områdetypene.

De to områdene i kontoen gjenspeiler de typene data som vanligvis genereres på nettsteder for netthandel, deriblant disse:

• Data om trafikkilder: informasjon om hvor besøkende på nettstedet kommer fra. Du kan blant annet se informasjon om organisk trafikk, betalt søketrafikk og trafikk fra bannerannonsering.
  • Innholdsdata: Dette er informasjon om brukernes atferd på nettstedet, blant annet nettadressene til sidene de åpner, og hvordan de har interaksjoner med sideinnholdet.
  • Transaksjonsdata: informasjon om transaksjonene på Google Merchandise Store-nettstedet.

Flood-It! er et enkelt, men spennende hjernetrimspill der du skal oversvømme hele spillebrettet med én farge i løpet av færrest mulig trekk. Spillet kan lastes ned til iOS og Android. Det finnes et Google Analytics 4-område for Flood-It! som omfatter spillrapportering og data fra appen og nettstedet. Dette området inneholder følgende typer informasjon:

• Anslåtte beregninger: informasjon basert på eksisterende beregninger. Eksempler på slike beregninger er gjennomsnittlig inntekt per aktive bruker og gjennomsnittlig engasjementstid. Du får også tilgang til kjøperkonverteringer og inntektssignaler basert på nøkkelindikatorer anbefalt av Google Play.
  • Hendelsesdata: Dette er informasjon om brukernes interaksjoner med innhold og omfatter hendelser som fullføring av nivåer og tilbakestilling av nivåer.
  • Netthandelsdata: informasjon om kjøp i apper.

Bruksområder for testkontoen

Siden testkontoen inneholder faktiske data fra et nettsted for netthandel, er dette nyttig hvis du vil utforske Google Analytics-rapporter og -funksjoner. Her er noen eksempler på hva du kan gjøre med de to Google Analytics 4-områdene:

• Se standardrapportene om Google Analytics 4-områder i Merchandise Store-området.
  • Utforsk spillrapporteringen i Flood-It!-området.
  • Gjennomfør grunnleggende analyse, for eksempel for å finne ut
    • hvilken kanal som tiltrekker flest nye brukere på de ulike plattformene dine
    • hvor mange unike brukere hver enkelt bedrift har
    • hvor mange konverteringer som har forekommet i Flood-It!-appen og på Merchandise Store-nettstedet den siste uken
  • Kjør traktutforskninger: Finn ut hvor brukerne kommer inn i og går ut av konverteringstrakten.
  • Kjør situasjonstilpassede utforskninger ved å dra og slippe flere variabler – altså de ulike segmentene, dimensjonene og beregningene du bruker for å måle bedriftsresultater – over på et lerret, der du umiddelbart får se visualiseringer av dataene dine.

Her er noen eksempler på hva du kan gjøre med Universal Analytics-området:

Begrensninger

Alle brukere har seertilgang til Google Analytics-testkontoen. Dette innebærer at du kan

• se rapporteringsdata og konfigurasjonsinnstillinger
  • manipulere data i rapporter (f.eks. filtrere tabeller, legge til en sekundær dimensjon eller opprette et segment)
  • opprette og dele personlige elementer (f.eks. egendefinerte rapporter) og se delte elementer (du kan ikke samarbeide med andre om delte elementer)

Du finner mer informasjon om brukertillatelser i delen om brukeradministrasjon i brukerstøtten.

Enkelte av dataene i testkontoen er obfuskert, men dataene er fortsatt karakteristiske for Analytics.

Brukerinnsikt-rapporten inngår ikke i Universal Analytics-området.

I Google Analytics 4-områdene finnes det ikke funksjonalitet for eksportering av rapporter eller utforskninger, og du kan ikke se enhets-ID-dimensjonen eller bruke teknikken for brukerutforskning på Utforskninger-hovedmenyen.

Du kan ikke bruke noen av områdetypene i testkontoen sammen med Analytics Reporting API. Hvis du prøver å gjøre dette, får du en feilmelding om manglende tillatelse.

Fjern tilgangen til testkontoen

Du kan fjerne tilgangen til testkontoen ved å følge fremgangsmåten nedenfor. Du kan når som helst bruke testkontoen igjen.

1. Klikk på Administrering av kontotilgang under Kontoadministratorsiden.
  2. Klikk på Fjern meg.