Testkonto

Lær ved å eksperimentere med data fra Google Merchandise Store og Flood-It!.

Google Analytics-testkontoen er en fullt funksjonell Google Analytics-konto som alle Google-brukere har tilgang til. Den omfatter ett Universal Analytics-område og to Google Analytics 4-områder. I testkontoen kan du se faktiske bedriftsdata og eksperimentere med Google Analytics-funksjoner.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Få tilgang til testkontoen

For å få tilgang til testkontoen må du klikke på FÅ TILGANG TIL TESTKONTOEN-linken nederst i denne delen. Dette skjer når du klikker på linken:

• Hvis du allerede har en Google-konto, blir du bedt om å logge på denne kontoen.
  • Hvis du ikke har Google-konto, blir du bedt om å opprette en konto og deretter logge på den.

Når du klikker på FÅ TILGANG TIL TESTKONTOEN-linken nedenfor, gir du Google tillatelse til å utføre én av følgende to handlinger i forbindelse med Google-kontoen din:

• Hvis du allerede har en Google Analytics-konto, legger vi til testkontoen i Analytics-kontoen din.
  • Hvis du ikke har en Google Analytics-konto, oppretter vi en konto for deg som er knyttet til Google-kontoen din, og legger til testkontoen i den nye Analytics-kontoen.

Du har tilgang til testkontoen via kontovelgeren i Analytics der du angir organisasjons- og kontotilknytninger.

Testkontoen teller opp mot det maksimale antallet Analytics-kontoer du kan opprette under én enkelt Google-konto. I standardutgaven av Google Analytics kan du for øyeblikket maksimalt ha hundre Analytics-kontoer per Google-konto.

Du kan når som helst fjerne testkontoen.

FÅ TILGANG TIL TESTKONTOEN

Her hentes dataene fra

Dataene i Google Analytics-testkontoen din hentes fra Google Merchandise Store og Flood-It!.

Google Merchandise Store er en nettbutikk med Google-salgsvarer. Det finnes både et Universal Analytics- og et Google Analytics 4-område basert på nettbutikken. Finn ut mer om forskjellene mellom områdetypene.

De to områdene gjenspeiler den typen data du vanligvis ser i en nettbutikk. Områdene inneholder følgende typer informasjon:

• Data om trafikkilder: Dette er informasjon om hvor besøkende på nettstedet kommer fra. Du kan blant annet se informasjon om organisk trafikk, betalt søketrafikk og trafikk fra bannerannonsering.
  • Innholdsdata: Her ser du informasjon om brukernes atferd på nettstedet, blant annet nettadressene for sidene brukerne åpner, og hvordan brukerne har interaksjoner med innholdet på sidene.
  • Transaksjonsdata: Her finner du informasjon om transaksjonene på Google Merchandise Store-nettstedet.

Flood-It! er et enkelt, men spennende hjernetrimspill der du skal oversvømme hele spillebrettet med én farge i løpet av færrest mulig trekk. Spillet kan lastes ned til iOS og Android. Det finnes et Google Analytics 4-område for Flood-It! som omfatter spillrapportering og data fra appen og nettstedet. Dette området inneholder følgende typer informasjon:

• Anslåtte beregninger: Dette er informasjon basert på eksisterende beregninger. Eksempler på slike beregninger er gjennomsnittlig inntekt per aktive bruker og gjennomsnittlig engasjementstid. Du får også tilgang til kjøperkonverteringer og inntektssignaler basert på nøkkelindikatorer anbefalt av Google Play.
  • Hendelsesdata: Dette er informasjon om brukernes interaksjoner med innhold, blant annet hendelser som at brukeren fullfører et nivå eller starter nivået på nytt.
  • Netthandelsdata: Her finner du informasjon om kjøp i apper.

Bruksområder for testkontoen

Ettersom testkontoen inneholder faktiske data fra en nettbutikk, er dette en nyttig kilde når du vil utforske Google Analytics-rapporter og -funksjoner. Her er noen eksempler på hva du kan gjøre med de to Google Analytics 4-områdene:

• Se rapportene om standardutgaven av Google Analytics 4 i Merchandise Store-området.
  • Utforsk spillrapporteringen i Flood-It!-området.
  • Gjennomfør grunnleggende analyse, for eksempel for å finne ut
    • hvilken kanal som tiltrekker flest nye brukere på de ulike plattformene dine
    • hvor mange unike brukere hver enkelt bedrift har
    • hvor mange konverteringer som har forekommet i Flood-It!-appen og på Merchandise Store-nettstedet den siste uken
  • kjøre traktanalyser – finn ut hvor brukerne kommer inn i og går ut av konverteringstrakten
  • kjøre ad hoc-analyser ved å dra og slippe flere variabler – altså de ulike segmentene, dimensjonene og beregningene du bruker for å måle bedriftsresultater – på et lerret, der du med én gang kan se visualiseringer av dataene dine

Her er noen eksempler på hva du kan gjøre med Universal Analytics-området:

Begrensninger

Alle brukere har lese- og analysetilgang til Google Analytics-testkontoen. Dette innebærer at du kan

• se rapport- og konfigurasjonsdata
  • manipulere data i rapporter (f.eks. filtrere tabeller, legge til en sekundær dimensjon eller opprette et segment)
  • opprette personlige elementer som annoteringer, dele elementene og se delte elementer (du kan ikke samarbeide med andre om delte elementer)

Du finner mer informasjon om brukertillatelser i delen om brukeradministrasjon i brukerstøtten.

Enkelte av dataene i testkontoen er obfuskert, men dataene er fortsatt karakteristiske for Analytics.

Brukerinnsikt-rapporten inngår ikke i Universal Analytics-området.

Tilgangen til Google Analytics 4-områdene omfatter ikke funksjonalitet for eksport av rapporter eller analyser, muligheten til å se enhets-ID-dimensjonen eller tilgang til Brukerinnsikt-rapporten i analysesenteret.

Du kan ikke bruke noen av områdetypene i testkontoen sammen med Analytics Reporting API. Hvis du prøver å gjøre dette, får du en feilmelding om manglende tillatelse.

Fjern tilgangen til testkontoen

Du kan fjerne tilgangen til testkontoen ved å følge fremgangsmåten nedenfor. Du kan når som helst få tilgang til testkontoen på nytt.

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator.
  3. Velg Testkonto i KONTO-menyen.
  4. Klikk på Brukeradministrering i KONTO-kolonnen.
  5. Klikk på FJERN MEG.