Demotili

Opi kokeilemalla Google Merchandise Storen tietoja.

Google Analytics ‑demotili on täysin toimiva Analytics-tili, joka on kaikkien Google-käyttäjien käytettävissä. Sen avulla voi tutkia oikeita yritystietoja ja kokeilla Google Analyticsin ominaisuuksia helposti.

Artikkelin aiheet:

Demotilille kirjautuminen

Voit kirjautua demotilille klikkaamalla KIRJAUDU DEMOTILILLE ‑linkkiä tämän osion lopussa. Kun klikkaat linkkiä:

• Jos sinulla on jo Google-tili, sinua pyydetään kirjautumaan tilille.
  • Jos sinulla ei ole Google-tiliä, sinua kehotetaan luomaan tili ja sitten kirjautumaan sisään.

Kun klikkaat alla olevaa KIRJAUDU DEMOTILILLE ‑linkkiä, annat Googlelle luvan suorittaa jommankumman Google-tiliisi liittyvistä toiminnoista:

• Jos sinulla on jo Google Analytics ‑tili, lisäämme demotilin Analytics-tilillesi.
  • Jos sinulla ei vielä ole Google Analytics ‑tiliä, luomme sinulle Google-tiliisi yhdistetyn Analytics-tilin ja lisäämme demotilin tälle uudelle tilille.

Voit siirtyä demotilille käyttämällä Analyticsin tilinvalitsinta, josta voit valita organisaatioiden ja tilien linkkejä.

Demotili lasketaan mukaan yhden Google-tilin yhteyteen luotavien Analytics-tilien enimmäismäärään. Google Analytics Standard ‑tilien enimmäismäärä on tällä hetkellä 100 Analytics-tiliä Google-tiliä kohden.

Voit poistaa demotilin koska tahansa.

KIRJAUDU DEMOTILILLE

Tietojen alkuperä

Google Analytics ‑demotilin tiedot ovat peräisin Google Merchandise Storesta, Googlen oheistuotteita myyvästä verkkokaupasta. Demotilillä näytetään verkkokauppasivustolle tyypillisiä tietoja, esimerkiksi seuraavat tiedot:

• Liikenteen lähdetiedot kertovat, mitä kautta vierailijat ovat tulleet sivustolle. Niihin sisältyvät muun muassa maksuttoman liikenteen, maksullisen hakuliikenteen ja Display-verkoston liikenteen tiedot.
  • Sisältötiedot kertovat käyttäjien käyttäytymisestä sivustolla. Tiedot sisältävät muun muassa käyttäjien tarkastelemien sivujen URL-osoitteet ja tietoja siitä, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sisällön kanssa.
  • Tapahtumatiedot kertovat Google Merchandise Storen sivuston tapahtumista.

Demotilin käyttötapoja

Demotilin avulla voi helposti tutustua Google Analyticsin raportteihin ja ominaisuuksiin, koska tiedot ovat peräisin oikealta verkkokauppasivustolta. Demotilillä voit

Rajoitukset

Kaikilla käyttäjillä on Google Analytics ‑demotilin luku- ja analysointioikeudet. Tämä tarkoittaa, että sinulla on oikeudet raporttien ja määritystietojen katseluun, raporttien tietojen muokkaamiseen (esim. taulukon suodattamiseen, toisen ulottuvuuden lisäämiseen ja segmentin luomiseen), henkilökohtaisen sisällön luomiseen sekä jakamiseen ja jaetun sisällön katseluun. Jaetun sisällön yhteiskäyttö ei ole mahdollista.

Lue lisää käyttöoikeuksista ohjekeskuksen käyttäjähallintaa käsittelevästä osiosta.

Osa demotilin datasta on obfuskoitua, mutta se edustaa kuitenkin tyypillistä verkkokauppasivuston dataa.

Käyttäjäkartoitus-raportti ei ole saatavilla demotilillä.

Demotiliä ei voi käyttää Analytics-raportoinnin sovellusliittymällä. Jos yrität kuitenkin tehdä niin, tapahtuu seuraava käyttöoikeusvirhe: (403) insufficientPermissions.

Demotilin käyttömahdollisuuden poistaminen

Voit poistaa demotilin käyttömahdollisuuden alla olevien ohjeiden avulla. Jos haluat myöhemmin käyttää sitä uudelleen, voit palauttaa demotilin käyttömahdollisuuden milloin tahansa.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse TILI-valikosta Demotili.
  4. Klikkaa TILI-sarakkeesta Käyttäjähallinta.
  5. Klikkaa POISTA MINUT.