[UA] Demografiset tiedot ja kiinnostuksen kohteet

Käyttäjien analysointi iän, sukupuolen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan

Demografinen ja kiinnostuksen kohteita koskeva data kertoo käyttäjien iästä, sukupuolesta ja kiinnostuksen kohteista, jotka käyvät ilmi heidän verkkoselailustaan ja ostotapahtumistaan.

Sisällys:

Demografisen ja kiinnostuksen kohteita koskevan datan käyttö Analyticsissa

Jos haluat nähdä demografisen ja kiinnostuksen kohteita koskevan datan Analyticsissa, tee näin:

1. Ota mittauskokonaisuudelle käyttöön mainonnan raportointiominaisuudet.
  2. Ota mittauskokonaisuudelle käyttöön Demografiset tiedot ja kiinnostuksen kohteet ‑raportti.

Mistä Analytics saa datan?

Kun päivität Analyticsin tukemaan Mainonnan raportointi ‑ominaisuuksia, Analytics kerää demografista ja kiinnostuksen kohteisiin liittyvää dataa seuraavista lähteistä:

Lähde Kohde Ehto Tulos
Kolmannen osapuolen DoubleClick-eväste Vain selaintoiminta Eväste on käytössä. Analytics kerää evästeestä saatavilla olevat demografiset ja kiinnostuksen kohteisiin liittyvät tiedot.
Android-mainostunnus Vain sovellustoiminta Päivität Android-sovelluksen Analytics-seurantakoodin keräämään mainostunnuksen.* Analytics luo tunnisteen sen tunnuksen perusteella, joka sisältää käyttäjien sovellustoimintaa koskevat demografiset ja kiinnostuksen kohteisiin liittyvät tiedot.
Mainostajien iOS-tunniste (IDFA) Vain sovellustoiminta Päivität iOS-sovelluksen Analytics-seurantakoodin keräämään IDFA-tunnisteen.* Analytics luo tunnisteen sen IDFA-tunnisteen perusteella, joka sisältää käyttäjien sovellustoimintaa koskevat demografiset ja kiinnostuksen kohteisiin liittyvät tiedot.

* Jos et kerää Androidin mainostunnusta tai iOS:n IDFA-tunnistetta, et voi kerätä demografisia tietoja sovelluksen käyttäjistä.

Demografista ja kiinnostuksen kohteisiin liittyvää dataa ei välttämättä ole saatavilla kaikista käyttäjistä, eikä se ehkä edusta liikennettäsi kokonaisuudessaan. Analytics ei voi kerätä demografisia tai kiinnostuksen kohteita koskevia tietoja, jos DoubleClick-evästettä tai laitteen mainostunnusta ei löydy tai toimintaprofiilia ei ole.

Yleiskatsausraportin Istunnot-sarakkeen kaavioissa ja ensimmäisellä rivillä näkyy esiteltävän datan osuus (esimerkiksi Ikä – 41,39 % kaikista istunnoista).

AMP-seuranta ja analytics.js eivät kerää demografista tai kiinnostuksen kohteita koskevaa dataa.

Ulottuvuudet

Ulottuvuus Arvot
Ikä 18–24, 25–34, 35–44, 45–54, 55–64, 65+
Sukupuoli Mies, nainen
Elämäntapakategoriat Samantyyppiset elämäntapakategoriat kuin TV-katsojien suhteen, esim. Teknofiilit, Urheilufanit ja Ruoanlaiton harrastajat
Ostoaikeissa olevat segmentit Tuotteen ostoaikeet
Muut luokat Antaa tarkimmat tiedot käyttäjistäsi. Esimerkki: Ruokaharrastajat lasketaan Elämäntapakategoriaan, kun taas Reseptit/Ruokakulttuurit/Itä-Aasia kuuluu Muihin luokkiin.

Näet haluamasi Analytics-mittarit näiden ulottuvuuksien yhteydessä (esim. Istunnot, Välitön poistuminen prosenteissa, Tapahtumat, Tulot).

Näiden ulottuvuuksien pohjalta voit luoda segmenttejä ja käyttää niitä datan analysointiin ja uudelleenmarkkinointiyleisöjen luomiseen.

Joillakin alueilla kiinnostuksen kohteiden kattavuutta on rajattu. Dataa ei välttämättä ole saatavilla kaikille Elämäntapakategoriat-, Ostoaikeissa olevat segmentit- ja Muut luokat ‑arvoille. Saatat myös huomata, että Ostoaikeissa olevista segmenteistä on vähemmän dataa kuin Elämäntapakategorioista ja Muista luokista.

Vakioraportit

Käytettävissäsi on seitsemän vakioraporttia:

• Demografiset tiedot: Istuntojen (tai muiden tärkeiden mittareiden) jakauma mittauskokonaisuudessa ikäryhmän ja sukupuolen mukaan. Istunnot on oletusarvoisesti tärkein tieto. Voit myös käyttää seuraavia tietoja: uusien istuntojen %, istunnon keskimääräinen kesto, välitön poistuminen prosenteissa tai istuntokohtainen sivumäärä.
  • Ikä: hankinta-, käyttäytymis- ja konversiotiedot eriteltyinä ikäryhmän mukaan. Kun tarkastelet ikäryhmän yksityiskohtia, näet erittelyn ensin sukupuolen ja sen jälkeen kiinnostuksen kohteiden mukaan. Raportissa ei ole alle 18-vuotiaita koskevaa dataa.
  • Sukupuoli: hankinta-, käyttäytymis- ja konversiotiedot eriteltyinä sukupuolen mukaan. Kun tarkastelet sukupuolta koskevien tietojen yksityiskohtia, näet erittelyn ensin ikäryhmän ja sen jälkeen kiinnostuksen kohteiden mukaan.
  • Kiinnostuksen kohteet: istunnot (tai muut tärkeät mittarit) mittauskokonaisuudessa eriteltyinä Elämäntapakategoriat-, Ostoaikeissa olevat segmentit- ja Muut luokat ‑ulottuvuuksien 10 suosituimman kiinnostuksen kohteen mukaan.
  • Elämäntapakategoriat (tavoittavuus): hankinta-, käyttäytymis- ja konversiotiedot eriteltyinä elämäntapaluokkien mukaan.
  • Ostoaikeissa olevat segmentit: hankinta-, käyttäytymis- ja konversiotiedot eriteltyinä Ostoaikeissa olevien segmenttien mukaan.
  • Muut luokat: hankinta-, käyttäytymis- ja konversiotiedot eriteltyinä muiden luokkien mukaan.

Lue lisää artikkelista Demografisen ja kiinnostuksen kohteisiin liittyvän datan analysointi.

Omat raportit

Voit käyttää Demografiset tiedot ja kiinnostuksen kohteet ‑ulottuvuuksia omissa raporteissa. Esimerkiksi Sukupuoli- tai Ikä-ulottuvuuksia käyttämällä voit lisätä enemmän kontekstia verkkokauppamittareiden analysointia varten, esimerkiksi kun kyseessä on Ostosten ja tuotetietojen katselukertojen suhde tai Tuotteen tulot ostosta kohden.

Ennen kuin voit nähdä raportin dataa, sinun on otettava mittauskokonaisuudelle käyttöön mainontaominaisuudet.

Lisätietoja on artikkelissa Demografiset tiedot ja kiinnostuksen kohteet ‑raporttien käyttöönotto.

Datan luokittelu

Elämäntapakategoriat, Ostoaikeissa olevat segmentit ja Muut luokat perustuvat hierarkkiseen luokitteluun, joka puretaan Analyticsissa. Esimerkiksi Muut luokat ‑luokittelu

• Ohjelmisto
    • Internet-ohjelmistot
      • Internet-asiakassovellukset ja -selaimet

muuttuu kolmeksi erilliseksi luokaksi Analyticsissa:

• Ohjelmistot
  • Ohjelmistot/Internet-ohjelmistot
  • Ohjelmistot/Internet-ohjelmistot/Internet-asiakassovellukset ja -selaimet.

Yksi istunto voidaan laskea mukaan moneen kategoriaan: näin ollen se voi näkyä mittareissa moninkertaisena. Esimerkiksi istunto, joka on laskettu mukaan Ohjelmistot/Internet-ohjelmistot/Internet-asiakassovellukset ja -selaimet -kategorioihin, sisällytetään myös Ohjelmistot/Internet-ohjelmistot ja Ohjelmistot -kategorioihin.

Vaikka yksi istunto voidaan sisällyttää useaan aihepiirikategoriaan, sarakkeen yläosassa näkyvään kokonaismäärään se lasketaan vain kerran.

Lue lisää siitä, miten Google määrittelee kiinnostuksen kohteet.

Datakynnykset

Kynnyksillä voidaan estää se, että raportista voisi päätellä yksittäisten käyttäjien demografisia tietoja tai kiinnostuksen kohteita. Kun raportti sisältää ulottuvuudet Ikä, Sukupuoli tai Kiinnostuksen kohteet (ensisijaisena tai toissijaisena ulottuvuutena tai osana käyttöön otettua segmenttiä), joidenkin tietojen näkyvyyttä raportissa voidaan rajoittaa kynnyksellä. Jos raportissa on esimerkiksi vähemmän kuin N esiintymää, jossa Sukupuoli=mies, mies-ulottuvuuden tietojen näkyminen voidaan estää.

Nämä kynnykset ovat järjestelmän määrittämiä, eikä niitä voi muuttaa.

Lisäksi raportointidataa voidaan rajata ulos raporteista, jos demografisia tietoja pyydetään yhtaikaa käyttäjätunnisteiden, omien ulottuvuuksien ja tiettyjen käyttäjien luoman sisällön kenttien (esim. käyttäjätunnus, asiakastunnus ja liikenteen lähde / tulotapa) kanssa. Raportointidataa voidaan rajata pois esimerkiksi seuraavista raporteista:

• Verkkokaupan yleiskatsaus
  • Tuotelistaraportti
  • Tuoteraportti
  • Myyntiraportti.

Jos raportissa on käytössä kynnys, näet sitä koskevan huomautuksen raportin otsikon alapuolella.

Kohdistus Google Display ‑verkostossa

Analytics käyttää samoja kategorioita (ikä, sukupuoli ja kiinnostuksen kohteet), joiden avulla kohdistat Google Adsissa mainoksia Google Display ‑verkostoon. Mainostajille tämä jaottelu tarjoaa selkeyttä Analyticsin datan tutkimiseen ja mahdollisuuden soveltaa näkemäänsä Google Adsissa. Voit esimerkiksi nähdä, miten eri segmenttien käyttäytyminen sivustollasi tai sovelluksessasi vaihtelee (ovatko konversioprosentit korkeampia 25–34-vuotiailla kuin 35–44-vuotiailla teknofiileilla?). Sen perusteella voit tarvittaessa tarkentaa mainosten kohdentamista Google Display ‑verkostossa. Jos esimerkiksi 25–34-vuotiailta teknofiileiltä on tullut enemmän konversioita kuin 35–44-vuotiailta, mainosbudjetista kannattaa kohdistaa suurempi osa 25–34-vuotiaisiin.

Seuraavat vaiheet

Demografiset tiedot ja kiinnostuksen kohteet ‑raporttien käyttöönotto