[UA] Sobre Dades demogràfiques i Interessos

Analitzeu els usuaris segons l'edat, el sexe i les categories d'interès.

Les dades demogràfiques i d'interessos us proporcionen informació sobre l'edat i el sexe dels usuaris, juntament amb els interessos que indiquen durant el procés de navegació i en les activitats de compra.

Contingut d'aquest article:

Configurar Analytics per mostrar la informació de Dades demogràfiques i Interessos

Abans de poder consultar o utilitzar les dades demogràfiques i d'interessos, cal fer el següent:

1. Activar les funcions d'informes publicitaris per a la vostra propietat.
  2. Activar els informes de dades demogràfiques i d'interessos per a la propietat.

D'on obté Analytics les dades

Quan hàgiu actualitzat Analytics perquè admeti les funcions d'informes publicitaris, Analytics recollirà dades demogràfiques i d'interessos a partir de les fonts següents:

Font S'aplica a Condició Resultat
Galeta de DoubleClick de tercers Només a l'activitat al navegador web Hi ha una galeta. Analytics recopila la informació sobre les dades demogràfiques i els interessos disponible en aquesta galeta.
Identificador de publicitat per a Android Només a l'activitat en aplicacions Actualitzeu el codi de seguiment d'Analytics d'una aplicació per a Android perquè recopili l'identificador de publicitat*. Analytics genera un altre identificador basat en l'identificador esmentat que inclou la informació sobre dades demogràfiques i interessos associada amb l'activitat de l'usuari de l'aplicació.
Identificador per a anunciants d'iOS (IDFA) Només a l'activitat en aplicacions Actualitzeu el codi de seguiment d'Analytics d'una aplicació per a iOS perquè recopili l'IDFA*. Analytics genera un identificador basat en l'IDFA que inclou la informació sobre dades demogràfiques i interessos associada a l'activitat dels usuaris en aplicacions.

* Si no recolliu l'identificador de publicitat per a Android o l'IDFA per a iOS, no podreu recollir informació demogràfica dels usuaris de les aplicacions.

Pot ser que les dades demogràfiques i Interessos només estigui disponible per a un subconjunt dels vostres usuaris, i és possible que no representin la composició general del vostre trànsit: Analytics no pot recopilar la informació sobre dades demogràfiques i interessos si no hi ha la galeta de DoubleClick o l'identificador de publicitat del dispositiu, o si no s'hi inclou cap perfil d'activitat.

Als gràfics i a la primera fila de la columna Sessions de l'informe de visió general, es mostra el percentatge de les dades generals que es representa (per exemple, Edat: 41,39% de les sessions totals).

Ni analytics.js ni el seguiment AMP no recullen dades demogràfiques ni d'interessos.

Dimensions

Paràmetre Valors
Edat 18-24, 25-34, 35-44, 45-54, 55-64, Majors de 65
Sexe Home, Dona
Categories d'afinitat Estils de vida semblants als dels públics televisius, per exemple: Tecnòfils, Aficionats als esports o Amants de la cuina.
Segments al mercat Interessos en la compra de productes.
Altres categories Proporciona la visió més específica dels usuaris. Per exemple, Categories d'afinitat conté Sibarites, mentre que Altres categories inclou Receptes / Gastronomia / Àsia oriental.

Podeu veure qualsevol mètrica d'Analytics aplicable en el context d'aquestes dimensions (p. ex., Sessions, Percentatge de rebots, Transaccions, Ingressos).

Podeu crear segments a partir d'aquestes dimensions i fer-los servir per analitzar dades i crear públics de remàrqueting.

Hi ha zones geogràfiques que tenen una cobertura d'interessos limitada. Pot ser que no hi hagi cap dada disponible per a molts valors de Categories d'afinitat, Segments al mercat i Altres categories. També és possible que detecteu que hi ha menys dades disponibles per a Segments al mercat que per a Categories d'afinitat i Altres categories.

Informes estàndard

Hi ha set informes estàndard disponibles:

• Visió general de les dades demogràfiques: distribució de Sessions (o altres mètriques clau) a la propietat per grup d'edat i per sexe. Sessions és la mètrica clau predeterminada. També podeu utilitzar Percentatge de sessions noves, Durada mitjana de la sessió, Percentatge de rebots o Pàgines per sessió.
  • Edat: mètriques Adquisició, Comportament i Conversions desglossades per grups d'edat. En desplegar un grup d'edat, veureu les dades desglossades per sexe i, a continuació, per interessos. Les edats inferiors a 18 anys no s'inclouen a les dades.
  • Sexe: mètriques Adquisició, Comportament i Conversions desglossades per sexe. Quan desplegueu un criteri de sexe, se us mostren les dades desglossades per grup d'edats i, a continuació, per interessos.
  • Visió general dels interessos: distribució de Sessions (o altres mètriques clau) a la propietat segons els 10 interessos més destacats de Categories d'afinitat, Segments al mercat i Altres categories.
  • Categories d'afinitat (abast): mètriques Adquisició, Comportament i Conversions desglossades per Categories d'afinitat.
  • Segments al mercat: mètriques Adquisició, Comportament i Conversions desglossades per Segments al mercat.
  • Altres categories: mètriques Adquisició, Comportament i Conversions desglossades per Altres categories.

Llegiu l'article Analitzar la informació dels informes Dades demogràfiques i Interessos.

Informes personalitzats

Podeu fer servir les dimensions Dades demogràfiques i Interessos als informes personalitzats. Per exemple, us pot interessar utilitzar les dimensions Sexe i Edat per posar en context l'avaluació que feu de les mètriques de comerç electrònic, com ara Ràtio compra/detall o Ingressos generats pel producte per compra.

Per poder veure dades als informes personalitzats, cal que activeu les funcions publicitàries per a la propietat.

Llegiu l'article Activar els informes de dades demogràfiques i d'interessos.

Taxonomia de les dades

Les dimensions Categories d'afinitat, Segments al mercat i Altres categories es basen en una taxonomia jeràrquica que es desglossa a Analytics. Per exemple:

• Programari
    • Programari d’Internet
      • Clients i navegadors d'Internet

es converteix en tres categories diferents a Analytics:

• Programari
  • Programari / Programari d'Internet
  • Programari / Programari d'Internet / Clients i navegadors d'Internet

Una sessió única es pot classificar en diverses categories i, com a tal, es pot comptar diverses vegades a les mètriques. Per exemple, una sessió classificada a Programari / Programari d'Internet / Clients i navegadors d'Internet també es classificarà a Programari / Programari d'Internet i a Programari.

Encara que una sessió es pugui incloure en diverses categories d'interès, només es comptabilitza una vegada al total que es mostra a la part superior de la columna.

Obteniu més informació sobre com determina Google les categories d'interès.

Llindars de dades

S'apliquen llindars per impedir que cap dels usuaris que accedeixi a un informe pugui inferir les dades demogràfiques i els interessos de persones concretes. Quan un informe contingui les dimensions Edat, Sexe o Categoria d'interès (com a primàries o secundàries, o bé com a part d'un segment aplicat), és possible que s'hi apliqui un llindar i algunes dades poden excloure's de l'informe. Per exemple, si hi ha menys de N casos per a Sexe=home en un informe, pot ser que les dades de la dimensió "home" s'excloguin.

El sistema defineix aquests llindars i no es poden ajustar.

A més, les dades d'informes poden excloure's dels informes quan se sol·licita informació demogràfica juntament amb identificadors d'usuari, dimensions personalitzades i determinats camps de contingut generat per l'usuari, com ara User-ID, Client-ID i font/mitjà. Per exemple, és possible que s'excloguin les dades dels informes següents:

• Visió general del comerç electrònic
  • Rendiment de la llista de productes
  • Rendiment del producte
  • Rendiment de les vendes

Si s'ha aplicat un llindar a un informe, veureu un avís a sota del títol de l'informe.

Segmentació a la Xarxa de Display de Google

Analytics empra els mateixos criteris d'edat, sexe i categories d'interès que utilitzeu a Google Ads per orientar els anuncis a la Xarxa de Display de Google. Per als anunciants, aquesta paritat entre els productes permet consultar les dades a Analytics i, a continuació, aplicar-ne els resultats a Google Ads. Per exemple, podeu veure com varia el comportament de diferents segments d'usuaris al vostre lloc web o aplicació (Els tecnòfils d'entre 25 i 34 anys tenen percentatges de conversió més elevats que els d'entre 35 i 44 anys?). Gràcies als resultats d'aquesta consulta, podeu definir millor la segmentació dels anuncis a la Xarxa de Display de Google. Per exemple, si els tecnòfils d'entre 25 i 34 anys tenen un percentatge de conversions més elevat que els seus equivalents d'entre 35 i 44, podeu dedicar més pressupost publicitari al grup d'edat 25-34.

Passos següents

Activar els informes de dades demogràfiques i d'interessos

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!