Om remarketingmålgrupper i Analytics

Återengagera målgrupper som sannolikt leder till konvertering.

En remarketingmålgrupp är en lista över cookies eller id:n för mobilannonsering som representerar en grupp användare som du vill engagera på nytt på grund av sannolikheten att de konverterar. Du kan skapa remarketingmålgrupper utifrån användarbeteende och sedan använda målgrupperna som utgångspunkt för remarketingkampanjer i dina andra konton, som Google Ads och Display & Video 360.

Innehåll i artikeln:

Identifiera beteende

Du kan använda allmänna beteendekriterier, som exempelvis kan vara en påbörjad session på din webbplats eller öppnad app, eller så kan du använda snävare kriterier som en interaktion med specifika produkter.

Till exempel kan du skapa alla remarketingmålgrupperna nedan och engagera användarna med motsvarande annonstyp:

Målgruppskriterier Annonstyp
Användare som tittade på sidor med produktinformation men inte lade till varorna i kundvagnen Annonser för varorna de inte lade i kundvagnen
Användare som lade varor kundvagnen men inte slutförde köpet Annonser med en rabattkod för varorna i kundvagnen
Användare som köpte varorna X och Y Annonser för den relaterade produkten Z

När en användares beteende uppfyller dina angivna kriterier finns tillhörande cookie eller id för enhetsannonsering inkluderad i målgruppen. När användare med sådana cookies eller associerade id:n senare besöker webbplatser i Googles Display-nätverk eller använder Google Sök kan de se någon av dina remarketingannonser om du vinner annonsauktionen.

När du är van att använda remarketing kan du skräddarsy annonsmaterialet och använda bästa metoder för remarketing.

Översikt över hur du skapar och använder remarketingmålgrupper

Du kan använda remarketingmålgrupper i Google Ads och Display & Video 360. Google Ads-integrering kan användas med alla Analytics-konton. Display & Video 360-integrering kan användas med endast Google Analytics Premium-konton.

När du skapar en remarketingmålgrupp anger du det annonseringskonto som du vill använda och därefter anger du målgruppskriterierna.

Du kan ange kriterierna för målgruppen genom att

• välja mellan förkonfigurerade målgruppsdefinitioner
  • skapa en ny målgruppsdefinition
  • importera ett segment.

När du sparar en målgrupp blir den tillgänglig i angivet annonseringskonto och därefter kan du använda den i dina remarketingkampanjer.

Om du vill använda en målgrupp i Google Ads måst du lägga till den i minst en av dina annonsgrupper.

Om du vill använda en remarketingmålgrupp i fler än ett Google Ads-konto kan du länka din Analytics-egendom till ett Google Ads-förvaltarkonto och sedan dela remarketinglistor. Om du vill använda målgruppen i fler än ett Google Marketing Platform-konto måste du återskapa listan för varje länkat konto.

Google Ads-integrering

Genom integreringen med Google Ads får du fler alternativ som förstärker den vanliga remarketingfunktionen i Google Ads:

• Skapa remarketinglistor som bygger på Google Analytics-data. Skapa dina målgrupper utifrån Analytics-statistik och dimensioner (till exempel Sessionslängd, Ort och Slutförda mål). Då kan du engagera användare som utför en viss sekvens med åtgärder på din webbplats (till exempel användare som besökte produktsidan A och sedan klickade på Lägg i kundvagn).
  • Aktivera remarketing via en enkel administratörsinställning i Analytics. Du behöver inte göra några fler kodändringar eller lägga till fler remarketingtaggar på webbplatsen.

En remarketingmålgrupp måste innehålla minst 100 unika cookies för att annonser ska visas för målgruppen i Googles Display-nätverk. Remarketinglistor för sökannonser måste innehålla minst 1 000 unika cookies. Dessa krav på minsta antal cookies gäller också för spårningspixlar i Google Ads och Analytics.

Remarketingtaggar i Google Ads jämfört med spårningskod och dataimport i Analytics

Remarketingtaggen i Google Ads och spårningskoden i Analytics implementeras på olika sätt och samlar in olika data. I Analytics finns även dataimport som du kan använda för att importera många olika typer av ytterligare data, utöver den data du samlar in via spårningskoden.

I Google Ads skapar du remarketinglistor utifrån den data som samlas in via remarketingtaggen. I Analytics skapar du målgrupper utifrån den data du har i Analytics. Du kan kombinera de två typerna i ett Google Ads-konto som är länkat till ett Analytics-konto.

Google Ads Analytics
Webbplatser: Du skapar en ytterligare remarketingtagg för webbplatser och lägger sedan till den nya taggen på dina webbsidor.

Appar: Du genererar ett remarketing-id för appar och lägger till det i din app.

Läs mer
Webbplatser: Du använder befintlig spårningskod i Analytics och aktiverar remarketing i egendomsinställningarna i Analytics.

Appar: Du modifierar spårningskoden som du har i din app.

Läs mer
Du kan skapa remarketinglistor utifrån följande regler:

Webbplatser:
  • Besökare på en sida
  • Besökare på en sida som inte har besökt en annan sida
  • Besökare på en sida som även har besökt en annan sida
  • Besökare på en sida under angivna datum
  • Besökare på en sida med en specifik tagg
Appar
  • Alla som använder appen
  • Personer som använde eller inte använde appen nyligen
  • Personer som använder särskilda versioner av appen
  • Personer som vidtog särskilda åtgärder i appen
Du kan skapa remarketingmålgrupper utifrån valfri uppsättning Analytics-data:
  • All standarddata i Analytics
  • Data som importerats från länkade Google Ads-konton
  • Data som importerats från länkade Google Marketing Platform-konton
  • Data som importerats via Dataimport (t.ex. CRM-data, produktmetadata, anpassad data)
Remarkeringlistor är integrerade i Google Ads. Remarketingmålgrupper är integrerade i Analytics och delas automatiskt med ett länkat Google Ads-konto.
Google Ads-taggar konfigurerar annonscookies.
Exempel: en användare utan annonscookie kommer till en webbplats med Google Ads-remarketingtaggen. Annonscookien konfigureras och användaren läggs till i remarketinglistan.
Analytics-taggarna med spårningskod läser av annonscookies.
Exempel: en användare utan annonscookie kommer till en webbplats med Analytics-spårningskod där remarketing är aktiverat. Annonscookien konfigureras inte och användaren läggs inte till i listan.
Du kan använda remarketinglistor i Display-nätverket och i söknätverket. Du kan använda remarketingmålgrupper i Display-nätverket och i söknätverket.

Nästa steg

1. Aktivera Annonseringsfunktioner i Analytics.
  2. Läs om hur du skapar remarketingmålgrupper.
Remarketinglistor för sökannonser med Analytics