Använd dina remarketingmålgrupper i Google Ads

Innehåll i artikeln:
Om du stänger en remarketinglista i Google Ads, fylls den inte längre på med användare. Däremot visar den fortfarande annonser.

Lägg till målgruppen i en annonsgrupp

När du skapar en remarketingmålgrupp i Analytics, blir den tillgänglig i det konto du har valt. Om du väljer ett Google Ads-konto, måste du lägga till målgruppen i minst en av dina annonsgrupper innan användarna i målgruppen kan se dina annonser. (Kom ihåg att din annons måste vinna auktionen innan någon kan se den.)

Skapa anpassade kombinationslistor

I Google Ads kan du använda anpassade kombinationslistor och skapa villkor utifrån befintliga remarketinglistor (inräknat de remarketingmålgrupper du har skapat i Analytics), intressekategorier och befintliga listkombinationer. Sedan kan du visa dina remarketingannonser för användare som uppfyller villkoren.

Anta till exempel att du vill använda remarketing på personer som har besökt produktsidorna om din nya hybridbil. Utifrån webbsidorna de har besökt kan du också se att de är intresserade av hybridfordon. Då kan du

• skapa en lista i Analytics baserad på ett segment som identifierar användare som har tittat på dina sidor om hybridbilar

• kombinera listan i Google Ads med användare som finns i intressekategorin för hybridbilar och alternativa fordon.

Listan med remarketingmålgrupper innehåller en länk från varje målgrupp till motsvarande Google Ads-konto.

Om din befintliga Analytics-inloggning har åtkomst till det länkade Google Ads-kontot, kan du använda länken i tabellen.

Klicka på länken och börja skapa din Google Ads-kampanj baserat på remarketingmålgruppen: