Remarketinglistor för sökannonser med Analytics

När du använder Analytics-taggen för att skapa remarketingmålgrupper får du tillgång till avancerade listfunktioner. Du kan använda de här målgrupperna med Google Ads-remarketingkampanjer i Googles Display-nätverk eller med Google Ads-sökannonskampanjer och anpassa kampanjen för användare som har besökt din webbplats tidigare. Dessutom ger Analytics detaljerad information om användarna som du kan ta till hjälp när du skapar remarketinglistorna.

Om du vill använda Analytics-taggen för att skapa remarketinglistor för sökannonser måste du aktivera datainsamling för remarketingfunktioner i dina egendomsinställningar. När du har skapat remarketinglistor kan du koppla dem till dina sökannonsgrupper.

Så fungerar det

Remarketinglistor för sökannonser (RLSA) med Analytics fungerar ungefär som vanlig RLSA. Du använder Analytics för att definiera kriterierna för hur kunderna ska placeras i remarketinglistorna, och Google kopplar sessioner på din webbplats (utifrån dina Analytics-kriterier) till en av Googles annonscookies i användarnas webbläsare. När dina kunder sedan söker på google.se (i samma webbläsare) kan de se anpassade annonser utifrån sina tidigare sessioner på webbplatsen.

Viktigt att tänka på:

• Den maximala livslängden för remarketinglistor för Googles sökannonser är 540 dagar.
  • En remarketinglista för Googles sökannonser måste ha minst 1 000 cookies innan du kan använda den för att anpassa dina sökannonser. Detta bidrar till att skydda sekretessen för personerna i listan.
  • Remarketinglistor som omfattar de demografiska dimensionerna Ålder, Kön, Intresse från Googles Display-nätverk går inte att använda i RLSA.
  • Remarketinglistor som du skapar i mobilappsvyer går inte att använda i RLSA.

Nästa steg