Reports

[GA4] Rapporten plannen

Krijg van tijd tot tijd updates over uw rapporten

Als beheerder kunt u maximaal 50 standaard- en aangepaste rapporten plannen die regelmatig per e-mail worden verstuurd, zodat teamleden periodieke updates over uw website of app krijgen.

Het e-mailrapport bevat gegevens voor de aangegeven periode, met eventuele filters of vergelijkingen die op het rapport zijn toegepast toen de e-mail voor het eerst werd gepland.

Nadat u een rapport heeft gepland, kunt u de geplande rapporten voor de property bekijken en beheren, en geplande rapporten met fouten opsporen, zodat u deze kunt verhelpen.

Opmerking: U kunt geen e-mails plannen voor het Realtime-rapport of de advertentierapporten.

Een rapport plannen

1. Klik links in Google Analytics op Rapporten.
  2. Open het rapport dat u als e-mail wilt sturen.
  3. Klik rechtsboven in het rapport op Dit rapport delen  > E-mail plannen.
    Als u E-mail plannen niet vindt in het menu, kan dit betekenen dat u geen rechten heeft om een rapport te plannen. Alleen beheerders kunnen rapporten per e-mail plannen.
  4. Vul de volgende velden in om het e-mailrapport te plannen:
    Veld Beschrijving
    Rapportnaam

Voer de naam van het e-mailrapport in. De rapportnaam staat in de onderwerpregel van de geplande e-mail. Deze heeft de indeling 'Geplande e-mail voor GA4: rapportnaam'.

De rapportnaam moet uniek zijn voor de Google Analytics-property.

Beschrijving Voer een interne beschrijving voor het geplande rapport in voor andere gebruikers van de Google Analytics-property, die misschien niet weten welke gegevens in het e-mailrapport worden opgenomen.
    Lijst met ontvangers

Selecteer maximaal 50 e-mailadressen die de geplande rapporten moeten krijgen. U kunt de e-mailadressen typen om ze sneller te vinden.

U kunt elke gebruiker selecteren die toegang heeft tot de property. U kunt geen gebruikersgroepen selecteren. Gebruikers die uit de property zijn verwijderd, worden ook verwijderd van eventuele lijsten met ontvangers.

Als er voor een gebruiker van uw Analytics-property meer dan één e-mailadres aan de property is gekoppeld en een van die e-mailadressen een @gmail.com-adres is, wordt het geplande rapport naar het Gmail-adres gestuurd, ongeacht het e-mailadres dat u gebruikt in de lijst met ontvangers.

Datum kiezen

Kies wanneer u de eerste e-mail wilt sturen. De datum die u kiest, moet tussen morgen en een jaar vanaf vandaag liggen.

Vanaf het moment dat u gebeurtenissen verstuurt, kan het tot 72 uur duren voordat ze door Google Analytics zijn verwerkt. In rapporten die aan het begin van de maand zijn gepland, ontbreken misschien gegevens voor de laatste 3 dagen van de vorige maand. Overweeg rapporten te plannen voor de 4e dag van de maand, zodat u alle late hits opneemt.

Frequentie

Kies hoe vaak u de e-mail wilt versturen. U kunt plannen dat de e-mail elke dag, week, maand of kwartaal wordt gestuurd.

Als de eerste e-mail bijvoorbeeld op 15 april wordt gestuurd en u Maandelijks kiest, wordt de volgende e-mail op 15 mei verstuurd.

Actief gedurende

Selecteer hoelang het rapport actief is (tussen 1 tot 12 maanden). De standaardwaarde is 12 maanden. Als de periode verloopt, kunt u de oorspronkelijke datum zien en deze wijzigen in een geldige datum in Beheerder.

U kunt nagaan hoelang een geplande e-mail actief is door de tabel te bekijken op de pagina Geplande rapporten in Beheerder.

Rapportindeling Kies de bestandsindeling voor het e-mailrapport (pdf of csv). Het rapport wordt als bijlage bij de e-mail gevoegd.
    Taal Kies de taal van het rapport wanneer het naar de ontvangers wordt gemaild.
  5. Klik op Opslaan om de e-mail te plannen. U kunt alleen opslaan als u minstens één ontvanger heeft opgenomen en een geldige naam, beschrijving (indien aanwezig), periode en frequentie heeft geselecteerd. Als u een filter of vergelijking heeft toegepast voordat u het rapport plant of de periode heeft gewijzigd, bevat het rapport die configuratie wanneer het geëxporteerde bestand wordt gemaakt.

Wat er nu gebeurt

Ontvangers krijgen een e-mail op de geplande datums. Ontvangers kunnen zich afmelden voor e-mails door in de e-mail op Afmelden te klikken. Als ze zich afmelden, worden ze ook via dezelfde e-mail op de hoogte gesteld dat ze zich hebben afgemeld. De e-mail bevat een link waarmee ze zich opnieuw kunnen abonneren voor de e-mails.

Opmerking: Als een gebruiker zich afmeldt voor een e-mail waarop die is geabonneerd, wordt de gebruiker niet verwijderd van de lijst met ontvangers in Beheerder. Dat is een bekend probleem. Als de gebruiker e-mails wil krijgen nadat die zich heeft afgemeld voor een e-mail, moet u het rapport opnieuw plannen en de gebruiker aan het nieuwe geplande rapport toevoegen.

Klik onderaan het scherm op Details tonen om de gegevens te openen in Beheerder, waar u geplande rapporten kunt beheren.

Geplande rapporten bekijken en beheren

Als beheerder kunt u een lijst met geplande rapporten bekijken, waaronder de frequentie, indeling en status. U kunt ook geplande rapporten bewerken, analyseren en verwijderen.

Geplande rapporten bekijken

Klik in Beheerder onder Property op Geplande e-mails.

Statussen

Elk gepland rapport op de pagina Geplande e-mails heeft een van de volgende statussen:

Status Wat het is Zo kunt u geplande e-mails voor het rapport blijven sturen:
Actief De gekozen datum bij Datum kiezen waarop het rapport moet worden gestuurd, is vandaag of later en er is minstens één geplande datum in de toekomst. N.v.t.
Gepland De datum die bij Datum kiezen is gekozen voor de verzending van het rapport, ligt in de toekomst. Op de datum waarop het rapport voor het eerst wordt verstuurd, wordt de status Actief. N.v.t.
Verlopen De gekozen periode is afgelopen. Er worden dus geen e-mails meer naar de ontvangers gestuurd. Update Datum kiezen met een geldige datum tussen morgen en één jaar vanaf vandaag
Geen ontvanger De geplande e-mail bevat geen geldige e-mailontvangers, dus er worden geen e-mails meer gestuurd. Update het rapport met minstens één geldige ontvanger
Rapport verwijderd Het rapport dat aan de geplande e-mail is gekoppeld, is verwijderd. Er worden daarom geen e-mails meer gestuurd. Maak een nieuw rapport en plan de e-mail opnieuw in
Rapport ongeldig Een aangepast rapport kan aangepaste dimensies, aangepaste statistieken en aangepaste kanaalgroeperingen bevatten. Als een van deze opties is verwijderd, maar niet uit een rapport wordt verwijderd, wordt het rapport ongeldig en worden geplande e-mails met verwijzingen naar het rapport niet verstuurd. Verwijder de verwijderde aangepaste dimensie, aangepaste statistiek of aangepaste kanaalgroepering uit het rapport en plan de e-mail opnieuw in
Maker is ongeldig De geplande e-mail is gemaakt door iemand die uit de property is verwijderd of geen toegang meer heeft tot de property. Plan de e-mail opnieuw in met het bestaande rapport

Een gepland rapport bewerken

1. Klik naast het geplande rapport op Meer Meer > Bewerken.
  2. Pas het rapport en de planningsgegevens aan.
    Opmerking: Als u nieuwe ontvangers toevoegt aan de lijst met ontvangers, krijgen deze gebruikers het rapport bij de volgende geplande instantie.
  3. Klik op Opslaan.

Een gepland rapport analyseren

1. Klik naast het geplande rapport op Meer Meer > Bewerken.
  2. Klik op het scherm Geplande e-mail bewerken op Rapport bekijken.
  3. Klik op Opslaan.

Een gepland rapport verwijderen

Klik rechts van een geplande e-mail in Beheerder op Meer [Meer] > Verwijderen.