Reports

[GA4] Raporttien ajoittaminen

Säännöllisiä päivityksiä raporteista

Järjestelmänvalvojana voit ajoittaa enintään 50 vakioraportin ja oman raportin säännöllisen lähetyksen sähköpostitse. Näin tiimin jäsenet saavat ajoittaisia päivityksiä verkkosivustostasi tai sovelluksestasi.

Sähköpostitse lähetetty raportti sisältää datan valitulta aikaväliltä ja kaikki suodattimet tai vertailut, joita raportissa käytettiin, kun sähköposti ensimmäisen kerran ajastettiin.

Kun olet ajoittanut raportin, voit katsoa ja ylläpitää mittauskokonaisuuteen liittyviä ajoitettuja raportteja ja tunnistaa virheitä sisältävät ajoitetut raportit ja ratkaista ongelmat.

Huom. Et voi ajastaa sähköposteja reaaliaikaista raporttia tai mainontaraportteja varten.

Raportin ajoittaminen

1. Klikkaa Google Analyticsissa vasemmalta Raportit.
  2. Avaa raportti, jonka haluat lähettää sähköpostitse.
  3. Klikkaa raportin oikeasta yläkulmasta Jaa tämä raportti > Ajoita sähköposti.
    Jos et näe valikon Ajoita sähköposti ‑vaihtoehtoa, sinulla ei ehkä ole lupaa raportin ajoittamiseen. Vain järjestelmänvalvojat voivat ajoittaa sähköpostitse lähetettäviä raportteja.
  4. Ajoita sähköpostitse lähetettävä raportti täyttämällä seuraavat kentät:
    Kenttä Kuvaus
    Raportin nimi

Lisää sähköpostitse lähetettävän raportin nimi. Raportin nimi näkyy ajastetun sähköpostin aiherivillä muodossa "GA4:n ajastettu sähköposti: raportin nimi".

Raportin nimen on oltava yksilöllinen Google Analytics ‐mittauskokonaisuudelle.

Kuvaus Lisää ajoitetulle raportille sisäinen kuvaus muille Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden käyttäjille, jotka eivät välttämättä tiedä, mitä dataa sähköpostitse lähetettävään raporttiin sisältyy.
    Vastaanottajalista

Valitse enintään 50 sähköpostiosoitetta ajoitettujen raporttien vastaanottamiseen. Löydät ne nopeammin kirjoittamalla sähköpostiosoitteet.

Voit valita käyttäjiä, joilla on pääsy mittauskokonaisuuteen. Käyttäjäryhmiä ei voi valita. Mittauskokonaisuudesta poistetut käyttäjät poistetaan myös kaikista vastaanottajalistoista.

Jos Analytics-mittauskokonaisuutesi käyttäjällä on useampi kuin yksi mittauskokonaisuuteen liittyvä sähköpostiosoite ja yksi näistä sähköpostiosoitteista on @gmail.com-osoite, ajoitettu raportti lähetetään Gmail-osoitteeseen riippumatta vastaanottajalistassa käyttämästäsi sähköpostiosoitteesta.

Valitse päivämäärä

Valitse, milloin haluat lähettää ensimmäisen sähköpostin. Valitsemasi päivän on oltava jokin päivä huomisesta vuoden päähän tästä päivästä.

Tapahtumat alkavat näkyä raportissa 72 tunnin kuluessa siitä, kun ne on lähetetty Google Analyticsin käsiteltäväksi. Kuun alkuun ajoitetuista raporteista saattaa puuttua dataa edellisen kuukauden kolmen viimeisen päivän ajalta. Harkitse raporttien ajoittamista kuukauden neljännelle päivälle, jotta saat mukaan kaikki myöhäiset osumat.

Taajuus

Valitse, miten usein haluat sähköpostin lähtevän: päivittäin, viikoittain, kuukausittain vai neljännesvuosittain.

Jos esimerkiksi ensimmäinen sähköposti lähetetään 15.4. ja valitset asetukseksi Kuukausittain, seuraava sähköposti lähetetään 15.5.

Aktiivinen:

Valitse, kuinka kauan raportti on aktiivinen (1–12 kuukautta). Oletusarvo on 12 kuukautta. Kun ajanjakso päättyy, näet alkuperäisen päivämäärän ja voit muuttaa sen hyväksyttäväksi Järjestelmänvalvoja-sivulla.

Voit tarkistaa Järjestelmänvalvoja-kohdan Ajoitetut raportit ‐sivun taulukosta, kuinka kauan ajoitettu sähköposti on aktiivinen.

Raporttimuoto Valitse sähköpostitse lähetettävän raportin tiedostomuoto (PDF tai CSV). Raportti lähetetään sähköpostin liitteenä.
    Kieli Valitse vastaanottajille sähköpostitse lähetettävän raportin kieli.
  5. Ajoita sähköpostin lähettäminen klikkaamalla Tallenna. Voit tallentaa vain, jos olet lisännyt vähintään yhden vastaanottajan ja valinnut hyväksyttävän nimen, mahdollisen kuvauksen, aikavälin ja toistuvuuden. Jos käytit suodatinta tai vertailua ennen raportin ajoitusta tai muutit aikaväliä, kyseinen määritys näkyy raportissa, kun viety tiedosto luodaan.

Mitä seuraavaksi

Vastaanottajat saavat sähköpostin ajoituksen mukaisina päivinä. Vastaanottajat voivat perua tilauksen klikkaamalla sähköpostissa Peru tilaus. Tilauksen peruville ilmoitetaan samalla sähköpostilla, että tilauksen peruminen onnistui. Sähköpostissa on linkki, jonka kautta sähköpostit voi tilata uudelleen.

Huom. Kun käyttäjä peruu sähköpostitilauksen, häntä ei poisteta Järjestelmänvalvoja-osion vastaanottajalistalta. Tämä on tunnettu ongelma. Jos käyttäjä haluaa saada sähköposteja sähköpostitilauksen perumisen jälkeen, sinun on ajoitettava raportti uudelleen ja lisättävä kyseinen käyttäjä uuteen ajoitettuun raporttiin.

Klikkaa näytön alareunasta Näytä tiedot, niin näet tiedot Järjestelmänvalvoja-osiosta, jossa voit myös hallinnoida ajoitettuja raportteja.

Ajoitettujen raporttien katsominen ja hallinnointi

Järjestelmänvalvojana voit tarkistaa ajoitetut raportit, myös niiden toistuvuuden, muodon ja tilan. Voit myös muokata, analysoida ja poistaa ajoitettuja raportteja.

Ajoitettujen raporttien näyttäminen

Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Mittauskokonaisuus-kohdasta Ajastetut sähköpostiviestit.

Tilat

Jokaisen Ajastetut sähköpostiviestit ‐sivun ajoitetun raportin tila on jokin seuraavista:

Tila Kuvaus Jos haluat jatkaa raportin ajastettujen sähköpostien lähettämistä,…
Aktiivinen Valitse päivämäärä ‐kohdassa valittu raportin ajoitettu lähetyspäivämäärä on tänään tai myöhemmin, ja vähintään yksi ajoitettu päivämäärä on tulevaisuudessa.
Ajoitettu Valitse päivämäärä ‐kohdassa valittu raportin ajoitettu lähetyspäivämäärä on tulevaisuudessa. Tilaksi tulee Aktiivinen sinä päivänä, jolloin raportti ajoitettiin lähetettäväksi ensimmäisen kerran.
Vanhentunut Valittu aikaväli on päättynyt, joten vastaanottajille ei enää lähetetä sähköposteja. päivitä Valitse päivämäärä ‐kohtaan hyväksyttävä päivämäärä, joka on jokin päivä huomisesta vuoden päähän tästä päivästä
Ei vastaanottajaa Ajastettu sähköposti ei sisällä hyväksyttäviä sähköpostin vastaanottajia, joten uusia sähköposteja ei lähetetä. päivitä raporttiin vähintään yksi hyväksyttävä vastaanottaja
Raportti poistettu Ajastettuun sähköpostiin liittyvä raportti on poistettu, joten uusia sähköposteja ei lähetetä. luo uusi raportti ja ajasta sähköposti uudelleen
Virheellinen raportti Oma raportti voi sisältää omia ulottuvuuksia, omia mittareita ja omia kanavaryhmittelyjä. Jos jokin näistä on poistettu, mutta sitä ei ole poistettu raportista, raportti ei ole enää voimassa eikä raporttiin viittaavia ajastettuja sähköposteja lähetetä. poista raportista poistettu oma ulottuvuus, oma mittari tai oma kanavaryhmittely ja ajasta sähköposti uudelleen
Virheellinen tekijä Ajastetun sähköpostin on luonut joku, joka on poistettu mittauskokonaisuudesta tai joka on menettänyt pääsyoikeutensa mittauskokonaisuuteen. ajasta sähköposti uudelleen käyttämällä nykyistä raporttia

Ajoitetun raportin muokkaaminen

1. Klikkaa ajoitetun raportin vierestä Lisää Lisää > Muokkaa.
  2. Muokkaa raporttia ja ajoitustietoja.
    Huom. Jos lisäät listalle uusia vastaanottajia, he saavat raportin seuraavana ajoitusajankohtana.
  3. Klikkaa Tallenna.

Ajoitetun raportin analysointi

1. Klikkaa ajoitetun raportin vierestä Lisää Lisää > Muokkaa.
  2. Klikkaa Muokkaa ajastettua sähköpostiviestiä ‐näkymästä Näytä raportti.
  3. Klikkaa Tallenna.

Ajoitetun raportin poistaminen

Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivulta ajastetun sähköpostin oikealta puolelta Lisää [Lisää] > Poista.