Reports

[GA4] Læg en tidsplan for rapporter

Modtag regelmæssige opdateringer om dine rapporter

Som administrator kan du planlægge, at der med jævne mellemrum skal sendes op til 50 standardrapporter og tilpassede rapporter via mail, så dine teammedlemmer kan modtage regelmæssige opdateringer om dit website eller din app for at få flere oplysninger.

Rapporten, der sendes via mail, indeholder data for det angivne datointerval med eventuelle filtre eller sammenligninger, der blev anvendt på rapporten, da mailen først blev planlagt.

Når du har planlagt en rapport, kan du se og administrere de planlagte rapporter, der er knyttet til ejendommen, og identificere planlagte rapporter med fejl, så du kan rette dem.

Bemærk! Du kan ikke planlægge mails for realtidsrapporten eller annonceringsrapporterne.

Læg en tidsplan for en rapport

1. Klik på Rapporter til venstre i Google Analytics.
  2. Åbn den rapport, du vil sende som en mail.
  3. Øverst til højre i rapporten skal du klikke på Del denne rapport  > Planlæg mail.
    Hvis du ikke kan se Planlæg mail på menuen, kan det skyldes, at du ikke har tilladelse til at planlægge en rapport. Kun administratorer kan planlægge rapporter via mail.
  4. Udfyld følgende felter for at planlægge rapporten, der skal sendes via mail:
    Felt Beskrivelse
    Rapportnavn

Angiv navnet på rapporten, der sendes via mail. Rapportnavnet vises på emnelinjen for planlagte mails, som har formatet "Planlagt GA4-mail: rapportnavn".

Rapportnavnet skal være unikt for Google Analytics-ejendommen.

Beskrivelse Angiv en intern beskrivelse af den planlagte rapport for andre brugere af Google Analytics-ejendommen, som muligvis ikke er klar over, hvilke data der er inkluderet i den rapport, der sendes via mail.
    Liste over modtagere

Vælg op til 50 mailadresser, som skal modtage de planlagte rapporter. Du kan indtaste mailadresserne for at finde dem hurtigere.

Du kan vælge enhver bruger, der har adgang til ejendommen. Du kan ikke vælge brugergrupper. Brugere, som fjernes fra ejendommen, fjernes også fra eventuelle lister over modtagere.

Hvis en bruger af din Analytics-ejendom har mere end én mailadresse, der er knyttet til ejendommen, og en af disse mailadresser er en @gmail.com-adresse, sendes den planlagte rapport til Gmail-adressen, uanset hvilken mailadresse du bruger på modtagerlisten.

Vælg dato

Vælg, hvornår du vil sende den første mail. Den dato, du vælger, skal være mellem i morgen og et år fra i dag.

Der kan gå op til 72 timer, fra hændelser sendes, til de behandles af Google Analytics. Rapporter, der er planlagt til begyndelsen af måneden, mangler muligvis data for de sidste 3 dage i den forrige måned. Overvej at planlægge rapporter til den fjerde dag i måneden, så du medtager alle forsinkede hits.

Frekvens

Vælg, hvor ofte du vil sende mailen. Du kan planlægge, at mailen skal sendes hver dag, hver uge, hver måned eller hvert kvartal.

Hvis den første mail f.eks. sendes den 15. april, og du vælger "Månedligt", sendes den næste mail den 15. maj.

Aktiv i

Vælg, hvor længe rapporten skal være aktiv (mellem 1 og 12 måneder). Standardværdien er 12 måneder. Når perioden udløber, kan du se den oprindelige dato og ændre den til en gyldig dato i Administrator.

Du kan se, hvor længe en planlagt mail er aktiv, ved at få vist tabellen på siden Planlagte rapporter i Administrator.

Rapportformat Vælg filformatet for rapporten, der skal sendes via mail, enten PDF eller CSV. Rapporten sendes som en vedhæftet fil i mailen.
    Sprog Vælg sprog for rapporten, når den sendes via mail til modtagerne.
  5. Klik på Gem for at planlægge mailen. Du kan kun gemme, hvis du har inkluderet mindst én modtager og valgt et gyldigt navn, en gyldig beskrivelse (hvis der er en), et datointerval og en frekvens. Hvis du har anvendt et filter eller en sammenligning, før du planlægger rapporten, eller hvis du har ændret datointervallet, indeholder rapporten denne konfiguration, når den eksporterede fil genereres.

Hvad sker der nu?

Modtagerne modtager en mail om de planlagte datoer. Modtagerne kan afmelde disse mails ved at klikke på Afmeld i mailen. Hvis de afmelder sig, får de besked i samme mail om, at de er blevet afmeldt. I mailen er der et link, hvor de kan abonnere på mailen igen.

Bemærk! Når en bruger fravælger en mail, som vedkommende abonnerer på, fjernes brugeren ikke fra modtagerlisten i Administrator. Dette er et kendt problem. Hvis brugeren ønsker at modtage mails, efter at du har fravalgt en mail, skal du omplanlægge rapporten og føje brugeren til den nye planlagte rapport.

Klik på Se info nederst på skærmen for at åbne oplysningerne i Administrator, hvor du kan administrere planlagte rapporter.

Se og administrer planlagte rapporter

Som administrator kan du se en liste over planlagte rapporter, herunder frekvens, format og status. Du kan også redigere, analysere og slette planlagte rapporter.

Se planlagte rapporter

Klik på Planlagte mails i Administrator under Ejendom.

Statusser

Hver planlagt rapport på siden Planlagte mails har en af følgende statusser:

Status Hvad er det? Hvis du vil fortsætte med at sende planlagte mails for rapporten...
Aktiv Den dato, der er angivet i "Vælg dato", hvor rapporten blev planlagt til at blive sendt, er i dag eller senere, og mindst én planlagt dato ligger i fremtiden. Ikke tilgængelig
Planlagt Den dato, der er angivet i "Vælg dato", hvor rapporten blev planlagt til afsendelse, ligger i fremtiden. På den dato, hvor rapporten planlægges til at blive sendt, ændres statussen til "Aktiv". Ikke tilgængelig
Udløbet Det valgte datointerval er udløbet, så der sendes ikke flere mails til modtagerne. Opdater "Valgt dato" med en gyldig dato mellem i morgen og et år fra i dag
Der er ingen modtager Den planlagte mail omfatter ikke nogen gyldige mailmodtagere, så der sendes ikke flere mails. Opdater rapporten med mindst én gyldig modtager
Rapporten er fjernet Den rapport, der er knyttet til den planlagte mail, er blevet slettet, så der sendes ikke flere mails. Opret en ny rapport, og lav en ny tidsplan for mailen
Rapporten er ugyldig En tilpasset rapport kan indeholde tilpassede dimensioner, tilpassede metrics og tilpassede kanalgrupperinger. Hvis nogen af disse er blevet slettet, men de ikke fjernes fra en rapport, bliver rapporten ugyldig, og eventuelle planlagte mails, der henviser til rapporten, sendes ikke. Fjern den slettede tilpassede dimension, tilpassede metric eller tilpassede kanalgruppering fra rapporten, og lav en ny tidsplan for mailen
Opretteren er ugyldig Den planlagte mail er oprettet af en person, som er blevet fjernet fra ejendommen eller ikke længere har adgang til ejendommen. Læg en ny tidsplan for mailen via den allerede oprettede rapport

Rediger en planlagt rapport

1. Klik på Mere Mere > Rediger ud for den planlagte rapport.
  2. Rediger rapporten og tidsplanen.
    Bemærk! Hvis du føjer nye modtagere til modtagerlisten, modtager de pågældende brugere rapporten ved den næste planlagte forekomst.
  3. Klik på Gem.

Analysér en planlagt rapport

1. Klik på Mere Mere > Rediger ud for den planlagte rapport.
  2. Klik på Se rapport på skærmen "Rediger planlagt mail".
  3. Klik på Gem.

Slet en planlagt rapport

Klik på Mere [Mere] > Slet til højre for en planlagt mail i Administrator.