Reports

[GA4] Rapporten Händelser

Händelserapporten är en fördefinierad detaljrapport som visar hur många gånger varje händelse har utlösts och hur många användare som har utlöst varje händelse på din webbplats eller i din app. Genom att analysera händelserna som användare har utlöst på din webbplats eller i din app kan du förbättra användarupplevelsen och få fler konverteringar.

Se rapporten

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Välj Rapporter Rapporter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Engagemang > Händelser till vänster.

Ser du inte rapporten? Om du inte ser rapporten till vänster kan den ha tagits bort eller ingår inte i dina standardrapporter. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till rapporten till vänster. Läs om hur du lägger till rapporten

Hur lång tid tar det innan en händelse visas i rapporten?

Data om en händelse visas i rapporten upp till 24 timmar efter att händelsen utlöstes på din webbplats eller i din app. Kontrollera om Google Analytics har samlat in en händelse under de senaste 30 minuterna genom att titta på kortet Antal händelser per händelsenamn i realtidsrapporten.

Vilka händelser visas i rapporten?

Händelserapporten innehåller händelser som har utlösts och samlats in av Analytics inom det angivna datumintervallet. Rapporten innehåller följande typer av händelser. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om varje typ av händelse som visas i rapporten:

Läs mer om händelser generellt i Om händelser.

Dimensioner i rapporten

Rapporten innehåller följande dimensioner. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort dimensioner i rapporten.

Dimension Beskrivning Så fylls dimensionen
Händelsenamn Namnet på en händelse. Om någon till exempel utlöser en köphändelse fylls dimensionen med texten ”purchase”. Detta mätvärde fylls automatiskt.

Mätvärden i rapporten

Rapporten innehåller följande mätvärden. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort mätvärden i rapporten.

Mätvärde Beskrivning Så fylls mätvärdet
Antal händelser Antalet gånger som användare utlöste en händelse Detta mätvärde fylls automatiskt.
Antal händelser per användare Genomsnittligt antal händelser som utlöstes per användare Detta mätvärde fylls automatiskt.
Händelsevärde

Summan av alla value-parametrar som skickas med en händelse. Du kan använda detta sammanhangsberoende mätvärde för att fånga upp data som är viktig för dig (till exempel intäkter, tid, avstånd).

Händelsevärdet skiljer sig från köpintäkterna eftersom händelsevärdet kombinerar realiserade och orealiserade värden. Realiserade värden kommer från köphändelser och orealiserade värden kommer från andra händelser (till exempel en gem_referral-händelse med händelsevärdet 5). Händelsevärdet är inte valutakonverterat.

Obs! Mätvärdet Händelsevärde visas inte som standard. För att du ska se detta mätvärde måste en administratör eller redigerare anpassa rapporten så att den innehåller mätvärdet. Läs mer

Fyll mätvärdet genom att inkludera value-parametern med en händelse.
Total intäkt

Totala intäkter från köp, köp i appen, prenumerationer och annonsintäkter

Totala intäkter = köp + köp i appen + prenumerationer + annonsintäkter

Obs! Endast händelser som rör köp, köp i appar, prenumerationer och annonsintäkter kan ha totala intäkter. Om du vill se vilket värde som har tilldelats andra händelser kan du i stället titta på mätvärdet Händelsevärde.

Detta mätvärde är summan av händelserna purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renewal och app_store_subscription_conversion samt annonsintäkter, som fylls via Google AdMob-integreringen, Google Ad Manager-integreringen eller genom att skicka händelsen ad_impression från en tredjepartsintegrering.
Totalt antal användare

Antalet unika användare (eller användar-id:n) som utlöste minst en händelse

Detta mätvärde fylls automatiskt.