Reports

[GA4] Hendelser-rapporten

Hendelser-rapporten er en forhåndsdefinert detaljert rapport som viser hvor mange ganger hver hendelse er utløst, og hvor mange brukere som har utløst hver hendelse i appen din eller på nettstedet ditt. Ved å analysere hendelsene som brukerne utløser i det aktuelle området, kan du forbedre brukeropplevelsen og få flere konverteringer.

Se rapporten

1. Logg på Google Analytics.
  2. Velg Rapporter Rapporter fra menyen til venstre.
  3. Klikk på Engasjement > Hendelser til venstre.

Ser du ikke rapporten? Hvis du ikke ser rapporten til venstre, er den kanskje fjernet, eller så inngår den ikke i standardsettet av rapporter. Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til rapporten i navigasjonspanelet til venstre. Finn ut hvordan du kan legge til rapporten

Hvor lang tid tar det før hendelser vises i rapporten?

Data om hendelser vises i rapporten opptil 24 timer etter at de ble utløst i appen din eller på nettstedet ditt. Du kan bekrefte at Google Analytics har samlet inn en hendelse i løpet av de siste 30 minuttene, ved å sjekke Antall hendelser etter hendelsesnavn-kortet i sanntidsrapporten.

Hvilke hendelser vises i rapporten?

I Hendelser-rapporten registreres hendelser som er utløst og samlet inn av Analytics i den aktuelle datoperioden. Den omfatter hendelsestypene nedenfor. Klikk på de følgende linkene for å finne ut mer om de ulike typene hendelser som vises i rapporten:

Hvis du vil finne ut mer om hendelser generelt, kan du lese om hendelser.

Dimensjoner i rapporten

Rapporten inneholder disse dimensjonene. Hvis du har rollen redigerer eller administrator, kan du legge til dimensjoner i og fjerne dem fra rapporten.

Dimensjon Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Hendelsesnavn Navnet på en hendelse. Hvis noen for eksempel utløser en kjøpshendelse (purchase), fylles dimensjonen ut med teksten «purchase». Denne beregningen fylles ut automatisk.

Beregninger i rapporten

Rapporten inneholder disse beregningene: Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til beregninger i og fjerne dem fra rapporten.

Beregning Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Antall hendelser Antallet ganger brukere utløste en hendelse. Denne beregningen fylles ut automatisk.
Antall hendelser per bruker Det gjennomsnittlige antallet hendelser utløst per bruker. Denne beregningen fylles ut automatisk.
Hendelsesverdi

Summen av alle «value»-parametere (verdi) som leveres med en hendelse. Du kan bruke denne kontekstsensitive beregningen til å registrere data som er viktige for deg (f.eks. data om inntekt, avstand eller tidspunkt).

Hendelsesverdien skiller seg fra kjøpsinntekten ved at hendelsesverdien kombinerer realiserte og urealiserte verdier. Realiserte verdier stammer fra kjøpshendelser, mens urealiserte verdier kommer fra andre hendelser (f.eks. «gem_referral»-hendelsen med «5» som hendelsesverdi). Hendelsesverdien blir ikke valutaomregnet.

Merk: Som standard tilbys ikke Hendelsesverdi-beregningen. For at denne beregningen skal være med, må en redigerer eller administrator velge å ta den med i rapporten. Finn ut mer

Du kan fylle ut denne beregningen ved å ta sende «value»-parameteren sammen med en hendelse.
Totalinntekt

Totalinntekten fra kjøp, kjøp i apper, abonnementer og annonseinntekter.

Totale inntekter = kjøp + kjøp i app + abonnementer + annonseinntekter

Merk: Bare hendelser knyttet til kjøp, kjøp i app, abonnementer og annonseinntekter kan ha totalinntekter. Hvis du vil se verdien tilordnet andre hendelser, kan du sjekke Hendelsesverdi-beregningen i stedet.

Denne beregningen er summen av hendelsene purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew og app_store_subscription_convert samt annonseinntektene, som fylles ut via Google AdMob-integreringen, Google Ad Manager-integreringen eller ved å sende «ad_impression»-hendelsen fra en integrering med en tredjepart.
Totalt antall brukere

Antallet unike brukere (eller User-ID-er) som har utløst minst én hendelse.

Denne beregningen fylles ut automatisk.