Reports

[GA4] Het rapport Gebeurtenissen

Het rapport Gebeurtenissen is een kant-en-klaar gedetailleerd rapport waarin staat hoe vaak elke gebeurtenis wordt geactiveerd en hoeveel gebruikers elke gebeurtenis op uw website of in uw app activeren. Door de gebeurtenissen te analyseren die gebruikers op uw website of in uw app activeren, kunt u de gebruikerservaring verbeteren en het aantal conversies verhogen.

Het rapport bekijken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Selecteer Rapporten Rapporten in het linkermenu.
  3. Klik links op Engagement > Gebeurtenissen

Ziet u het rapport niet? Als u het rapport niet ziet aan de linkerkant, is het rapport mogelijk verwijderd of is het niet opgenomen in uw standaardset rapporten. Als u een bewerker of beheerder bent, kunt u het rapport toevoegen aan het linkernavigatievenster. Meer informatie over hoe u het rapport toevoegt

Hoelang het duurt voordat een gebeurtenis in het rapport verschijnt

Gegevens over een gebeurtenis verschijnen tot 24 uur nadat de gebeurtenis op uw website of in uw app is geactiveerd. Als u wilt nagaan of Google Analytics in de afgelopen 30 minuten een gebeurtenis heeft verzameld, gaat u naar de kaart Aantal gebeurtenissen per gebeurtenisnaam in het rapport Realtime.

Welke gebeurtenissen in het rapport worden getoond

Het rapport Gebeurtenissen bevat gebeurtenissen die in de aangegeven periode door Analytics zijn geactiveerd en verzameld. Het omvat de volgende typen gebeurtenissen. Klik op de volgende links voor meer informatie over elk type gebeurtenis in het rapport:

Ga naar Over gebeurtenissen als u meer informatie wilt over gebeurtenissen in het algemeen.

Dimensies in het rapport

Het rapport bevat de volgende dimensies. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u dimensies toevoegen en verwijderen in het rapport.

Dimensie Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Naam gebeurtenis De naam van een gebeurtenis. Als iemand bijvoorbeeld een aankoopgebeurtenis activeert, wordt de dimensie ingevuld met de tekst purchase. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistieken. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Aantal gebeurtenissen Het aantal keren dat gebruikers een gebeurtenis hebben geactiveerd. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Aantal gebeurtenissen per gebruiker Het gemiddelde aantal geactiveerde gebeurtenissen per gebruiker. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Waarde van gebeurtenis

De som van alle value-parameters die zijn verstrekt bij een gebeurtenis. U kunt deze contextafhankelijke statistiek gebruiken om gegevens vast te leggen die belangrijk voor u zijn (zoals opbrengst, tijd, afstand).

De gebeurteniswaarde verschilt van de aankoopopbrengst, omdat de gebeurteniswaarde een combinatie is van de gerealiseerde en niet-gerealiseerde waarden. Gerealiseerde waarden zijn afkomstig van aankoopgebeurtenissen. Niet-gerealiseerde waarden zijn afkomstig van andere gebeurtenissen (bijv. de gebeurtenis gem_referral met de gebeurteniswaarde 5). De gebeurteniswaarde wordt niet omgerekend naar een valuta.

Opmerking: De statistiek Waarde van gebeurtenis wordt niet standaard geleverd. Als u deze statistiek wilt bekijken, moet een beheerder of bewerker het rapport aanpassen om de statistiek op te nemen. Meer informatie

Vul deze statistiek in door de parameter value op te nemen bij een gebeurtenis.
Totale opbrengst

De totale opbrengst uit aankopen, in-app aankopen, abonnementen en advertentieopbrengst.

Totale opbrengst = aankopen + in-app aankopen + abonnementen + advertentieopbrengst

Opmerking: Alleen gebeurtenissen voor aankopen, in-app aankopen, abonnementen en advertentieopbrengst kunnen de totale opbrengst hebben. Als u de waarde wilt bekijken die aan andere gebeurtenissen is toegewezen, bekijkt u de statistiek Waarde van gebeurtenis.

Deze statistiek is het totaal van de gebeurtenissen purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew en app_store_subscription_convert, en advertentieopbrengst. Dit laatste wordt doorgegeven via de Google AdMob-integratie of de Google Ad Manager-integratie, of via de gestuurde gebeurtenis ad_impression vanuit een integratie met derden.
Totaal aantal gebruikers

Het aantal unieke gebruikers (of gebruikers-ID's) dat minstens één gebeurtenis heeft geactiveerd.

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.