Reports

[GA4] Tapahtumat-raportti

Tapahtumat-raportti on valmis erittelyraportti, josta näkyy, kuinka monta kertaa kukin tapahtuma on käynnistynyt ja kuinka moni käyttäjä on käynnistänyt kunkin tapahtuman sivustollasi tai sovelluksessasi. Kun analysoit sivustolla tai sovelluksessa käynnistyneitä tapahtumia, voit parantaa käyttökokemusta ja saada lisää konversioita.

Näin löydät raportin

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit Raportit.
  3. Klikkaa vasemmalta Aktivoituminen > Tapahtumat.

Etkö näe raporttia? Jos et näe raporttia vasemmalla, raportti on voitu poistaa tai se ei sisälly oletusraportteihin. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä raportin vasempaan navigointipaneeliin. Katso, miten raportti lisätään.

Kuinka pian tapahtuma näkyy raportissa?

Tapahtumaa koskeva data näkyy raportissa 24 tunnin kuluessa siitä, kun tapahtuma on käynnistynyt sivustolla tai sovelluksessa. Reaaliaikaisen raportin Tapahtumien määrä / Tapahtuman nimi ‐kortista voit tarkistaa, että Google Analytics on poiminut tapahtuman 30 viime minuutin aikana.

Raportissa näkyvät tapahtumat

Tapahtumat-raportti sisältää tapahtumat, jotka ovat käynnistyneet ja jotka Analytics on kerännyt valitulla aikavälillä. Näihin kuuluvat alla olevat tapahtumatyypit. Klikkaa linkkejä, niin saat lisätietoa raportissa näkyvistä tapahtumatyypeistä.

Jos haluat yleistä tietoa tapahtumista, lue tämä artikkeli.

Raportin ulottuvuudet

Raportti sisältää seuraavat ulottuvuudet. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin ulottuvuuksia.

Ulottuvuus Kuvaus Täyttötapa
Tapahtuman nimi Tapahtuman nimi. Jos joku esimerkiksi käynnistää ostotapahtuman, ulottuvuuden arvona näkyy "purchase". Mittari täyttyy automaattisesti.

Raportin mittarit

Raportti sisältää seuraavat mittarit. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin mittareita.

Mittari Kuvaus Täyttötapa
Tapahtumien määrä Niiden kertojen määrä, jolloin käyttäjät ovat käynnistäneet tapahtuman Mittari täyttyy automaattisesti.
Tapahtumien määrä käyttäjää kohti Käynnistettyjen tapahtumien keskiarvo käyttäjää kohti Mittari täyttyy automaattisesti.
Tapahtuman arvo

Kaikkien tapahtuman yhteydessä toimitettujen value-parametrien yhteenlaskettu arvo. Tämän kontekstisidonnaisen mittarin avulla voit kerätä sinulle tärkeää dataa (esim. tulot, aika tai etäisyys).

Tapahtuman arvo eroaa ostostuloista siinä, että tapahtuman arvossa yhdistyvät toteutuneet ja toteutumattomat arvot. Toteutuneet arvot ovat peräisin ostotapahtumista ja toteutumattomat muista tapahtumista (esim. gem_referral-tapahtuma, jonka arvo on 5). Tapahtuman arvoa ei muunneta toiseen valuuttaan.

Huom. Tapahtuman arvo ‐mittari ei näy oletuksena. Jos haluat nähdä sen, järjestelmänvalvojan tai muokkaajan on lisättävä se raporttiin. Lue lisää

Mittari täyttyy, kun lisäät tapahtumalle value-parametrin.
Kokonaistulot

Kokonaistulot ostoksista, sovelluksensisäisistä ostoksista, tilauksista ja mainostuloista

Kokonaistulot = ostokset + sovelluksensisäiset ostokset + tilaukset + mainostulot

Huom. Kokonaistulot koskevat vain ostoksiin, sovelluksensisäisiin ostoksiin, tilauksiin ja mainostuloihin liittyviä tapahtumia. Jos haluat nähdä muiden tapahtumien arvon, tutustu Tapahtuman arvo ‐mittariin.

Mittari sisältää seuraavat tapahtumat: purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew ja app_store_subscription_convert. Lisäksi siihen lasketaan mainostulot, jotka on saatu Google AdMob- tai Google Ad Manager ‑integroinnin kautta tai lähettämällä ad_impression-tapahtuma kolmannen osapuolen integroinnista.
Käyttäjiä yhteensä

Niiden yksittäisten käyttäjien (tai käyttäjätunnusten) määrä, jotka ovat käynnistäneet vähintään yhden tapahtuman

Mittari täyttyy automaattisesti.