[GA4] Dela målgrupper i Google Analytics med dina länkade annonseringsprodukter

Hur du kan använda de målgrupper som du exporterar från Analytics till dina Google-annonseringsprodukter

Använda målgrupper i Google Ads

Nu när du har kommit fram till vilka användargrupper som är viktiga för dig och varför de är viktiga (de är köpare, de glömde att köpa) bör du länka din Analytics-egendom till Google Ads och använda dina Analytics-målgrupper i dessa kampanjer.

Det finns två sätt att använda Analytics-målgrupper i Google Ads:

• Som remarketinglistor. En remarketinglista är en lista med användare som tidigare har interagerat med din webbplats/app och som du vill få kontakt med igen via en av dina annonskampanjer. Det kan till exempel vara användare som lämnade artiklar i kundvagnen eller användare som köpt en produkt (skidor) men inte en kompletterande vara (skidstavar).
  • Som målgruppssegment. Du kan kombinera olika målgruppssegment i Google Ads för att skapa nya målgrupper. Du kan till exempel använda Analytics-målgruppen för användare som har gjort fler än fem köp som ett segment och kombinera det med ett segment med användare som har uttryckt intresse för herrkläder eller damkläder (eller valfri typ av produkter som du vill annonsera om).

När du har skapat en Google Ads-målgrupp baserad på din Analytics-målgrupp är nästa steg att lägga till den nya målgruppen i en eller flera av dina annonsgrupper eller kampanjer i Google Ads så att du kan visa annonser för den aktuella användargruppen.

Ytterligare läsning

Använda målgrupper i Display & Video 360

Om du har länkat din Analytics-egendom till Display & Video 360 kan du använda dina Analytics-målgrupper på tre sätt:

• Skapa och hantera målgrupper: Använd dina Analytics-målgrupper som de är eller kombinera dem med andra målgrupper för att skapa nya.
  • Analysera dina målgrupper: Analysera målgruppssammansättning, skapa nya målgrupper i olika dataset och ange frekvenstak för hur ofta annonser visas för dessa målgrupper.
  • Målgrupper: Använd dina Display & Video 360-målgrupper för att fokusera dina kampanjer på de användare du vill nå med dina annonser.

När du länkar ditt Google Ads-konto till Display & Video 360 exporteras alla Analytics-målgrupper som du har exporterat till Google Ads och alla Google Ads-målgrupper som innehåller Analytics-målgrupper som segment till Display & Video 360 tillsammans med resten av Google Ads-målgrupperna.

Analytics-målgrupper som innehåller demografi- eller intressedata exporteras inte till Display & Video 360.

Ytterligare läsning

Använda målgrupper i Search Ads 360

Om du har länkat din Analytics-egendom till Search Ads 360 kan du använda dina målgrupper i remarketing över flera kanaler (engagera kunder som har klickat på dina sökannonser, sociala annonser och displayannonser igen). Läs mer

Om du har länkat din Analytics-egendom till Google Ad Manager kan du använda dina Analytics-målgrupper på två olika sätt:

• Rikta in dig på målgrupper: Använd dessa segment för att rikta in rader på de mest värdefulla användarna.
  • Analysera målgrupper: Analysera Analytics-målgrupper i Ad Managers rapporter och prognoser
Obs!
  • Om du är en kvalificerad utgivare och har aktiverat PPID-inriktning läggs identifierarna automatiskt till i dina befintliga Google Analytics 4-målgrupper. Ingen ytterligare konfigurering krävs.
  • Målgrupper som du exporterar från Google Analytics 4 visas alltid på fliken Första part i Ad Manager-gränssnittet.
  • Målgrupper som innehåller demografi- eller intressedata exporteras inte.

Ytterligare läsning