[GA4] Del målgrupper i Google Analytics med tilknyttede annonseringsprodukter

Slik kan du bruke målgrupper du eksporterer fra Analytics til Google-annonseringsproduktene du benytter.

Bruk av målgrupper i Google Ads

Nå som du har funnet ut hvilke brukergrupper som er viktige for deg, og hvorfor de er viktige (de har kjøpt noe, eller de glemte å kjøpe noe), bør du knytte Analytics-området ditt sammen med Google Ads og bruke Analytics-målgruppene dine i kampanjene du kjører der.

I Google Ads kan Analytics-målgrupper brukes på to måter:

• Som remarketinglister: En remarketingliste er en liste over brukere som tidligere har hatt interaksjoner med appen din eller nettstedet ditt, og som du vil appellere til på nytt via en av annonsekampanjene dine. Dette kan for eksempel være brukere som har lagt varer i handlekurven, eller brukere som har kjøpt én vare (langrennsski), men ikke en tilhørende vare (skistaver).
  • Som målgruppesegmenter: I Google Ads kan du kombinere ulike målgruppesegmenter for å opprette nye målgrupper. Du kan for eksempel bruke en Analytics-målgruppe med brukere som har kjøpt minst 5 varer, som ett segment og kombinere det med et segment av brukere som har vist interesse for herre- eller kvinneklær (eller hva enn det er for slags salgsvarer du vil markedsføre).

Når du har opprettet en Google Ads-målgruppe basert på Analytics-målgruppen, er det neste trinnet, uansett hva du måtte markedsføre, å legge den nye målgruppen til i én av Google Ads-kampanjene eller -annonsegruppene dine, slik at du kan vise annonser til denne brukergruppen.

Videre lesing

Bruk av målgrupper i Display & Video 360

Hvis du har knyttet Analytics-området ditt sammen med Display & Video 360, kan du bruke Analytics-målgrupper på tre måter der:

• Opprett og administrer målgrupper: Bruk Analytics-målgruppene som de er, eller kombiner dem med andre målgrupper for å opprette nye.
  • Analyser målgruppene: Analyser sammensetningen av målgrupper, opprett nye målgrupper ut fra datasett, og angi frekvenstak for hvor ofte annonsene kan vises til disse målgruppene.
  • Målgrupper: Bruk Display & Video 360-målgruppene dine til å rette kampanjene mot de brukerne du vil nå ut til med markedsføringen.

Når du knytter Google Ads-kontoen din sammen med Display & Video 360, blir alle Analytics-målgrupper du har eksportert til Google Ads, og alle Google Ads-målgrupper som omfatter Analytics-målgrupper som segmenter, eksportert til Display & Video 360 sammen med alle de andre Google Ads-målgruppene.

Analytics-målgrupper som inneholder interessedata eller demografisk informasjon, blir ikke eksportert til Display & Video 360.

Videre lesing

Bruk av målgrupper i Search Ads 360

Hvis du har knyttet Analytics-området ditt sammen med Search Ads 360, kan du bruke målgruppene dine til remarketing i flere kanaler (skape nytt engasjement hos kunder som allerede har klikket på søke- og bannerannonsene og de sosiale annonsene du viser). Finn ut mer

Hvis du har knyttet Analytics-området ditt sammen med Google Ad Manager, kan du bruke Analytics-målgrupper på to måter der:

• Målrett mot målgrupper: Bruk disse segmentene for å målrette ordrelinjer mot de mest verdifulle brukerne.
  • Analyser målgrupper: Analytics-målgrupper i Ad Manager-rapporter og -prognoser.
Merk:
  • Hvis du er en kvalifisert publisist og PPID-målretting er slått på for deg, blir identifikatorene automatisk lagt til i de eksisterende Google Analytics 4-målgruppene dine. Ingen ekstra konfigurasjon er nødvendig.
  • Målgrupper du eksporterer fra Google Analytics 4, vises alltid på Førstepart-fanen i Ad Manager-brukergrensesnittet.
  • Målgrupper som inneholder data om demografisk informasjon eller interesser, blir ikke eksportert.

Videre lesing