[GA4] Doelgroepen in Google Analytics delen met uw gekoppelde advertentieproducten

De doelgroepen gebruiken die u vanuit Analytics naar uw Google-advertentieproducten exporteert

Doelgroepen gebruiken in Google Ads

Nu u heeft vastgesteld welke groepen gebruikers belangrijk voor u zijn en waarom ze belangrijk zijn (ze zijn kopers, ze zijn vergeten te kopen), kunt u uw Analytics-property aan Google Ads koppelen en uw Analytics-doelgroepen gebruiken in die campagnes.

Er zijn 2 manieren om Analytics-doelgroepen te gebruiken in Google Ads:

• Als remarketinglijsten. Een remarketinglijst is een lijst van gebruikers die eerder interactie hebben gehad met uw site of app en die u opnieuw wilt aanspreken met een advertentiecampagne. Dit kunnen bijvoorbeeld gebruikers zijn die artikelen in hun winkelwagen hebben achtergelaten of gebruikers die één artikel (ski's) hebben gekocht, maar geen bijbehorend artikel (skistokken) hebben gekocht.
  • Als doelgroepsegmenten. In Google Ads kunt u verschillende doelgroepsegmenten combineren om nieuwe doelgroepen te maken. U kunt bijvoorbeeld een segment maken van uw Analytics-doelgroep van gebruikers die meer dan 5 aankopen hebben gedaan en dat combineren met een segment van gebruikers die interesse hebben getoond in heren- of dameskleding (of andere handelswaar waarvoor u wilt adverteren).

Nadat u via een van deze manieren een Google Ads-doelgroep heeft gemaakt op basis van uw Analytics-doelgroep, voegt u die nieuwe doelgroep toe aan een van uw Google Ads-advertentiegroepen of -campagnes. Dan kunt u advertenties tonen aan die groep gebruikers.

Extra informatie

Doelgroepen gebruiken in Display & Video 360

Als u uw Analytics-property aan Display & Video 360 heeft gekoppeld, kunt u uw Analytics-doelgroepen daar op 3 manieren gebruiken:

• Maak en beheer doelgroepen: gebruik uw Analytics-doelgroepen ongewijzigd of combineer ze met andere doelgroepen om nieuwe doelgroepen te maken.
  • Analyseer uw doelgroepen: analyseer de doelgroepsamenstelling, maak nieuwe doelgroepen voor meerdere datasets en stel frequentielimieten in voor hoe vaak advertenties aan die doelgroepen worden getoond.
  • Target doelgroepen: gebruik uw Display & Video 360-doelgroepen om uw campagnes te richten op de gebruikers die u met uw advertenties wilt bereiken.

Als u uw Google Ads-account aan Display & Video 360 koppelt, worden alle Analytics-doelgroepen die u naar Google Ads heeft geëxporteerd en al uw Google Ads-doelgroepen die Analytics-doelgroepen als segmenten bevatten, geëxporteerd naar Display & Video 360, samen met de rest van de Google Ads-doelgroepen.

Analytics-doelgroepen die demografische gegevens of interessegegevens bevatten, worden niet geëxporteerd naar Display & Video 360.

Extra informatie

Doelgroepen gebruiken in Search Ads 360

Als u uw Analytics-property aan Search Ads 360 heeft gekoppeld, kunt u de doelgroepen gebruiken voor cross-channel remarketing (opnieuw contact leggen met klanten die op uw zoek-, socialmedia- of display-advertenties hebben geklikt). Meer informatie

Als u uw Analytics-property aan Google Ad Manager heeft gekoppeld, kunt u uw Analytics-doelgroepen op 2 manieren gebruiken:

• Doelgroepen targeten: gebruik deze segmenten om regelitems te targeten op de gebruikers met de hoogste waarde.
  • Doelgroepen analyseren: analyseer Analytics-doelgroepen in Ad Manager-rapporten en -prognoses.