[GA4] Skapa och redigera underordnade egendomar

Underordnade egendomar är endast tillgängliga för Google Analytics 360-konton som är länkade till en Google Marketing Platform-organisation med en aktiv 360-beställning. Endast en Google Analytics 360-egendom kan fungera som källegendom för en underordnad egendom.

Skapa en underordnad egendom

Underordnade egendomar har extra kostnader för data. Kostnaden för händelser i varje underordnad egendom är hälften av kostnaden för händelserna i källegendomen, enligt villkoren i 360-avtalet. Du debiteras inte för händelser i källegendomar som du filtrerar bort enligt konfigurationen för den underordnade egendomen. Kontakta din Google-partner eller den kontoansvariga på Google om du har frågor om ditt 360-kontrakt.

Så här skapar du en underordnad egendom

1. Gå till Administratör. Under Egendom klickar du på Hantering av underordnade egendomar.
  2. Klicka på Skapa en underordnad egendom.
  3. Välj en 360-källegendom i menyn Namn på källegendom.
  4. Ange ett namn på den underordnade egendomen och välj tidszon och valuta.
  5. Markera Jag är medveten om den ytterligare kostnaden för att skapa denna egendom.
    Kostnaden för händelser i underordnade egendomar är hälften av kostnaden för händelser i källegendomen (enligt villkoren i 360-avtalet). Till exempel kostar två händelser i en underordnad egendom lika mycket som en händelse i källegendomen.
  6. Klicka på Nästa.
  7. Klicka på Redigera filter för att ange villkoren för inkludering och/eller uteslutning som definierar vilken händelsedata från källegendomen som ska visas i den underordnade egendomen.

Du kan använda OCH- och ELLER-logik när du skapar villkor. Du kan till exempel ange ett inkluderingsvillkor så här:

Ort matchar exakt Hongkong

OCH

Ålder är 18–24

Du kan även använda alternativet Eller för att ange att värdet på dimensionen är (inte angivet). Exempel:

Ort matchar exakt Hongkong

ELLER

Ort matchar exakt {{inte angivet}}

Se den aktuella listan med dimensioner (nedan) som du kan använda för att konfigurera filtervillkor
  8. När du har angett villkoren för filtret klickar du på Bekräfta och sedan på Nästa.
  9. Välj en branschkategori för den underordnade egendomen, storleken på företaget du vill mäta med den underordnade egendomen och anledningarna till att du använder Analytics.
  10. Klicka på Skapa.
Automatiskt insamlade händelser reglerar dimensionerna för attribution men innehåller inte anpassade parametrar. Om du använder ett filter med anpassade parametervillkor kan det påverka attributionsdimensionens värden i rapporterna för den underordnade egendomen.

Lista över de dimensioner du kan använda för att ange filtervillkor

• Kontinent
  • Subkontinent
  • Land
  • Region
  • Ort
  • Språk
  • Språkkod
  • Plattform
  • Id för GMP-app
  • Mätnings-id
  • Sidsökväg
  • Sidans fullständiga webbadress
  • Sidrubrik
  • Skärmnamn
  • Skärmklass
  • Händelseparametrar (dimensioner)
  • Händelsenamn
  • Operativsystemversion
  • Webbläsarversion
  • Inloggad med användar-id

Redigera en underordnad egendom

För att kunna redigera en underordnad egendom måste du vara administratör eller redigerare för den underordnade egendomen eller dess källegendom.

Du kan redigera en underordnad egendom för att

• redigera det händelsefilter du ställde in när du skapade den underordnade egendomen och som avgör vilka händelser som skickas till den underordnade egendomen
  • redigera någon av inställningarna i Administratör > Åtkomsthantering för egendomar

redigera händelsefiltret för en underordnad egendom.

Så här redigerar du händelsefiltret:

1. Gå till Administratör. Under Egendom klickar du på Åtkomsthantering för egendomar.
  2. Klicka på Redigera filter på raden för den underordnade egendomen.
  3. Redigera filtervillkoren vid behov (se anvisningarna ovan).
  4. Klicka på Spara.

Redigera inställningarna för en underordnad egendom

Så här redigerar du inställningarna:

1. Gå till Administratör. Under Egendom klickar du på Åtkomsthantering för egendomar.
  2. Välj en underordnad egendom som du vill redigera.
  3. Klicka på alternativet du vill redigera (till exempel egendomsinställningar, åtkomsthantering eller dataimport).

Flytta en underordnad egendom

Du kan inte flytta en underordnad egendom från ett konto till ett annat eftersom den underordnade egendomen är beroende av den data som hämtas från källegendomen.

Om du vill flytta en källegendom måste du först radera alla underordnade egendomar (flytta alla underordnade egendomar till papperskorgen och vänta 35 dagar tills de har raderats permanent).

Läs mer om hur du flyttar egendomar

Nedgradera en källegendom eller underordnad egendom från 360 till Standard

Om du vill nedgradera en källegendom från 360 till Standard måste du först radera alla dess underordnade egendomar. Läs mer om hur du nedgraderar

Underordnade egendomar finns endast som 360-objekt. Du kan inte nedgradera dem från 360 till Standard.

Ändringshistorik

Ändringar av en källegendom som påverkar en underordnad egendom och ändringar som du gör direkt i en underordnad egendom registreras i ändringshistoriken för den underordnade egendomen.

Ändringar som du gör i källegendomen registreras i ändringshistoriken för källegendomen.

Läs mer om ändringshistorik