[GA4] Subproperty's maken en bewerken

Subproperty's zijn alleen beschikbaar voor Google Analytics 360-accounts die gekoppeld zijn aan een Google Marketing Platform-organisatie met een actieve 360-bestelling. Alleen een Google Analytics 360-property kan dienen als bronproperty voor een subproperty.

Een subproperty maken

Als u een subproperty maakt, brengen we aanvullende kosten in rekening voor gegevens. Volgens de voorwaarden van uw 360-contract bedragen de kosten voor gebeurtenissen in elke subproperty de helft van de kosten voor gebeurtenissen in de bronproperty. We brengen geen kosten in rekening voor gebeurtenissen in de bronproperty die u wegfiltert op basis van de configuratie van de subproperty. Neem contact op met uw Google Partner of Google-accountmanager als u vragen heeft over uw 360-contract.

Als u een subproperty wilt maken, moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

1. Klik in Beheerder onder Property op Subpropertybeheer.
  2. Klik op Subproperty maken.
  3. Selecteer een 360-bronproperty in het menu Naam van bronproperty.
  4. Geef een naam op voor de subproperty en kies de tijdzone en valuta.
  5. Selecteer Ik ben op de hoogte van de extra kosten om deze property te maken.
    De kosten voor gebeurtenissen in een subproperty bedragen de helft van de kosten voor gebeurtenissen in de bronproperty (op basis van de voorwaarden van uw 360-contract). Elke 2 gebeurtenissen in een subproperty kosten bijvoorbeeld hetzelfde als één gebeurtenis in de bronproperty.
  6. Klik op Volgende.
  7. Klik op Filter bewerken om de voorwaarden opnemen en/of uitsluiten in te stellen, om zo te bepalen welke gebeurtenisgegevens uit de bronproperty in de subproperty worden getoond.

U kunt de EN- of OF-operator gebruiken om voorwaarden te maken. U kunt bijvoorbeeld een opnamevoorwaarde instellen zoals deze:

Plaats komt exact overeen met Hongkong

EN

Leeftijd is een van 18-24

U kunt ook de optie OF gebruiken om op te geven dat de waarde voor de dimensie '(niet ingesteld)' is. Voorbeeld:

Plaats komt exact overeen met Hongkong

OF

Plaats komt exact overeen met {{niet ingesteld}}

Bekijk de huidige lijst van dimensies (hieronder) die u kunt gebruiken om filtervoorwaarden in te stellen
  8. Nadat u de voorwaarden voor het filter heeft ingesteld, klikt u op Bevestigen en daarna op Volgende.
  9. Kies een branchecategorie voor de subproperty, de grootte van het bedrijf dat u met de subproperty meet en de redenen waarom u Analytics gebruikt.
  10. Klik op Maken.
Automatisch verzamelde gebeurtenissen reguleren de attributiedimensies, maar bevatten geen aangepaste parameters. Als u een filter toepast dat voorwaarden voor aangepaste parameters gebruikt, kan dit van invloed zijn op de attributiedimensiewaarden in de rapporten over uw subproperty.

Lijst van dimensies die u kunt gebruiken om filtervoorwaarden in te stellen

• Continent
  • Subcontinent
  • Land
  • Regio
  • Plaats
  • Taal
  • Taalcode
  • Platform
  • App-ID voor GMP
  • Metings-ID
  • Paginapad
  • Volledige URL
  • Paginatitel
  • Schermnaam
  • Schermklasse
  • Gebeurtenisparameters (dimensies)
  • Naam gebeurtenis
  • OS-versie
  • Browserversie
  • Ingelogd met gebruikers-ID

Een subproperty bewerken

Als u een subproperty wilt bewerken, moet u de rol Beheerder of Bewerker hebben voor de subproperty of de bijbehorende bronproperty.

U kunt een subproperty bewerken als u het volgende wilt doen:

• Het gebeurtenisfilter bewerken dat u heeft ingesteld toen u de subproperty maakte. Dit filter bepaalt welke gebeurtenissen doorstromen naar de subproperty.
  • Bewerk een of meer van de instellingen die worden getoond in Beheerder > Toegangsbeheer voor property.

Filter voor gebeurtenissen in de subproperty bewerken

Zo bewerkt u het gebeurtenisfilter:

1. Klik in Beheerder onder Property op Toegangsbeheer voor property.
  2. Klik in de rij voor de subproperty op Filter bewerken.
  3. Pas de filtervoorwaarden indien nodig aan (zie de instructies hierboven).
  4. Klik op Opslaan.

Subproperty-instellingen bewerken

Zo bewerkt u de instellingen:

1. Klik in Beheerder onder Property op Toegangsbeheer voor property.
  2. Kies de subproperty die u wilt bewerken.
  3. Klik op de optie die u wilt bewerken (bijv. voor Property-instellingen, Toegangsbeheer of Gegevens importeren).

Een subproperty verplaatsen

U kunt subproperty's niet tussen accounts verplaatsen omdat subproperty's voor alle gegevens afhankelijk zijn van de bronproperty.

Als u een bronproperty wilt verplaatsen, moet u eerst alle bijbehorende subproperty's verwijderen (verplaats alle subproperty's naar de prullenbak en wacht 35 dagen totdat Analytics ze definitief heeft verwijderd).

Meer informatie over hoe u property's verplaatst

Een bron- of subproperty downgraden van 360 naar de standaardversie

Als u een bronproperty wilt downgraden van 360 naar de standaardversie, moet u eerst alle subproperty's verwijderen. Meer informatie over downgraden

Subproperty's bestaan alleen als 360-entiteiten. U kunt ze niet downgraden van 360 naar de standaardversie.

Wijzigingsgeschiedenis

Zowel wijzigingen die u in een bronproperty aanbrengt en die van invloed zijn op een subproperty als wijzigingen die u rechtstreeks aanbrengt in een subproperty, worden vastgelegd in de wijzigingsgeschiedenis voor die subproperty.

Wijzigingen die u in een bronproperty aanbrengt, worden vastgelegd in de wijzigingsgeschiedenis voor die bronproperty.

Meer informatie over de wijzigingsgeschiedenis