[GA4] Om underordnade egendomar

Underordnade egendomar är bara tillgängliga för Google Analytics 360-konton som är länkade till en Google Marketing Platform-organisation med en aktiv 360-beställning. Endast en Google Analytics 360-egendom kan fungera som källegendom för en underordnad egendom.

En underordnad egendom är en egendom som hämtar data från en annan egendom. Data i en underordnad egendom är vanligtvis (men inte nödvändigtvis) en delmängd av informationen i dess källegendom. Du kan använda underordnade egendomar för att styra

Du kan till exempel ha en egendom för ett varumärke och en underordnad egendom för varje region där du marknadsför varumärket. Sedan kan du ge vissa användare åtkomst till data om en region och andra användare åtkomst till data om en annan region.

Underordnade egendomar liknar vanliga egendomar

Du använder en underordnad egendom på samma sätt som du använder en vanlig egendom, med ett antal begränsningar. När du har skapat en underordnad egendom kan du styra den oberoende av källegendomen. Du kan till exempel lägga till och ta bort användare, märka händelser som konverteringar, skapa målgrupper, radera data och länka egendomen till Google Ads, precis som med en vanlig egendom.

Det finns inget beroende mellan vanliga egendomar och underordnade egendomar vad gäller attributionsmodellering. Du kan välja olika attributionsmodeller för en underordnad egendom och dennas källegendom. Händelsedata som samlas in på källegendomsnivå kopieras till den underordnade egendomen innan attributionsmodelleringen slutförs.

Underordnade egendomar och egendomar för samlad visning ärver både händelser före attribution och resultat efter attribution. Oberoende attributionsmodeller (DDA, Senaste klick osv.) skapas på varje egendomsnivå (primär egendom, underordnad egendom och egendom för samlad visning). Det innebär att det inte finns något beroende mellan underordnade egendomar, källegendomar och egendomar för samlad visning vad gäller attributionsmodellens träning. Källegendomens data kopieras till motsvarande underordnad egendom och egendom för samlad visning innan modelleringen slutförs. Modelleringsträningen för underordnade egendomar och egendomar för samlad visning sker oberoende av deras källegendomar.

Du kan importera de flesta typer av data till en underordnad egendom, med undantag för offlinehändelser.

Begränsningar och beroenden

För närvarande ärver inte underordnade egendomar anpassade dimensioner och mätvärden från sina källegendomar, men du kan återskapa dem i en underordnad egendom.

Du kan skapa upp till 400 underordnade egendomar från varje källegendom. De underordnade egendomar som du skapar räknas in i gränsen på 2 000 egendomar (Universal Analytics och Google Analytics 4 kombinerat) per konto.

Underordnade egendomar omfattas av samma funktionsgränser som andra 360-egendomar.

En underordnad egendom kan inte ha egna händelser. Alla dess händelser måste först finnas i källegendomen. Av denna anledning kan du inte lägga till eller radera dataflöden, importera offlinehändelser eller modifiera och skapa händelser via användargränssnittet i en underordnad egendom. Du kan dock använda målgruppsutlösare i en underordnad egendom eftersom händelser som genereras av målgruppsutlösare bearbetas separat från händelser som samlas in på klientsidan.

Du kan importera de flesta typer av data till en underordnad egendom, med undantag för offlinehändelser.

All data som du raderar från en källegendom raderas även från dess underordnade egendomar. Data som du raderar från en underordnad egendom raderas dock endast från den underordnade egendomen.

Om du flyttar en källegendom till papperskorgen flyttas även de underordnade egendomarna till papperskorgen. Däremot kan du flytta en underordnad egendom till papperskorgen utan att det påverkar dess källegendom eller andra underordnade egendomar.

Du kan ha högst 400 unika länkar från en källegendom och dess underordnade egendomar till Google Ads-konton. Unika länkar innefattar länkar från samtliga källegendomar och sådana som skapas i den underordnade egendomen. (Länkar till samma Google Ads-konto räknas bara en gång.) Om det totala antalet överskrider 400 inaktiveras de senast tillagda länkarna tills gränsen på 400 har nåtts. (Inaktiverade länkar visas på fliken Inaktiva i tabellen Unika länkar.)

En källegendom och dess underordnade egendomar kan ha fristående integreringar med (länkar till) samma produkt, till exempel till samma Google Ads-konto.

Om en källegendom och en eller flera av dess underordnade egendomar är länkade till samma produkt exporterar varje lokal länk data oberoende av varandra (till exempel exporterar källegendomen bara sin egen data och den underordnade egendomen exporterar bara sin). Dataexporter kan identifieras efter egendoms-id så att mottagarna kan skilja dem åt.

För att rapporteringen för varje egendom ska bli korrekt importerar varje egendomslänk (källegendom eller underordnad egendom) data från den länkade produkten (i tillämpliga fall) för att utöka befintlig händelsedata.

En källegendom och dess underegendomar kan ha oberoende integreringar med (länkar till) samma produkt, till exempel till samma Google Ads-konto. Vissa produktintegreringar kan dock bara ske till en enda Analytics-egendom:

• I vissa fall begränsar Analytics integreringen till en Analytics-källegendom. När du till exempel länkar Firebase och Analytics måste du länka Firebase-projektet till en vanlig Analytics-egendom (som också kan vara en källegendom).
  • I andra fall är det möjligt att länka till antingen en underordnad egendom eller en källegendom, men Analytics rekommenderar att du länkar till källegendomen. När du till exempel länkar Search Console och Analytics länkar du en Search Console-egendom till ett Analytics-webbdataflöde. Även om du kan länka till det ärvda dataflödet i den underordnade egendomen rekommenderar vi att du länkar till det lokala dataflödet i källegendomen.

I båda fallen ovan säkerställer du länknings- och dataintegritet genom att länka till källegendomen.

Skapa länkar till andra produkter

Information om hur du skapar en länk mellan en underordnad egendom och en annan produkt finns i länkningsanvisningarna för produkten i fråga.

All data från källegendomens produktintegreringar är tillgänglig i den underordnade egendomen.

För närvarande kan du länka en underordnad egendom till följande produkter:

Användaråtkomst till en underordnad egendom

Du lägger till användare i en underordnad egendom och ställer in deras åtkomst på samma sätt som för andra egendomar.

• Om du tar bort en användare från en källegendom tas användaren även bort från de underordnade egendomarna.
  • Om du tar bort en användare från en underordnad egendom tas användaren bara bort från den egendomen.

Google-signaler

För att kunna behandla data från Google-signaler i en underordnad egendom behöver du aktivera Google-signaler för den underordnade egendomen på samma sätt som du aktiverar dem för andra egendomar. När du har aktiverat Google-signaler och en källegendom samlar in data från signaler behandlas denna data också av den underordnade egendomen.

Om du inte aktiverar Google-signaler i en underordnad egendom behandlas inte Google-signaler från källegendomen av den underordnade egendomen.

Skillnader i data mellan källegendomar och underordnade egendomar

Varför skiljer sig övergripande data mellan källegendomar och underordnade egendomar?

Anledningar:

• Filtren för underordnade egendomar konfigureras så att bara en delmängd av datan från källegendomen är tillgänglig i den underordnade egendomen.
  • Filtret för en underordnad egendom har inte börjat tillämpas ännu. Det kan ta lite tid innan den första filterinställningen eller en redigerad filterinställning träder i kraft. För realtidsdata kan väntetiden vara mellan fem minuter och fyra timmar. För data per dag kan väntetiden vara 4–36 timmar.

Andra förväntningar på underordnade egendomar som kanske inte uppfylls

• Antalet nya användare och användare i källegendomen och de underordnade egendomarna anges i förhållande till filterinställningarna för underordnade egendomar.
  • Rapportmätvärden för first_open- och first_visit-händelser är desamma i källegendomen och i de underordnade egendomarna, och de anges i förhållande till filterinställningarna för underordnade egendomar.

Orsaker till att förväntningarna inte uppfylls:

Händelserna first_open och first_visit anger nya användare. Du kan inkludera eller utesluta dessa händelser när du ställer in filtret för en underordnad egendom, men det finns två situationer där Analytics väljer om dessa händelser ska inkluderas eller uteslutas utan att ta hänsyn till filterinställningarna:

• När en händelse för en användare inkluderas i den underordnade egendomens filter inkluderar Analytics den också i tillhörande first_open-/first_visit-händelser.
  • När first_open-/first_visit-händelser är de enda händelserna för en användare som skickas till den underordnade egendomen tar Analytics bort dessa händelser från den underordnade egendomen.