[GA4] Om underområder

Underområder er bare tilgjengelige i Google Analytics 360-kontoer som er knyttet sammen med en Google Marketing Platform-organisasjon med en aktiv 360-bestilling. Bare et Google Analytics 360-område kan være kildeområde for et underområde.

Et underområde er et område som henter dataene sine fra et annet område. Dataene i underområder er vanligvis (men ikke alltid) et delsett av dataene i det tilhørende kildeområdet. Bruk underområder for å styre

Du kan for eksempel ha ett område for en merkevare og ett underområde for hver region du markedsfører merkevaren i. Deretter kan du gi enkelte brukere tilgang til dataene for én region og gi andre brukere tilgang til dataene for en annen region.

Underområder ligner på vanlige områder

Du jobber med et underområde på samme måte som du jobber med et vanlig område, med visse begrensninger. Når du har opprettet et underområde, kan du kontrollere det uavhengig av det tilhørende kildeområdet. Du kan for eksempel legge til og fjerne brukere, merke hendelser som konverteringer, opprette målgrupper, slette data og tilknytte Google Ads – akkurat som i et vanlig område.

Det finnes ingen avhengighet mellom vanlige områder og underområder for attribusjonsmodellering. Du kan velge ulike attribusjonsmodeller for underområder og de tilhørende kildeområdene. Hendelsesdata som samles inn på kildeområdenivå, blir kopiert til underområdet før attribusjonsmodelleringen fullføres.

Underområder og sammendragsområder arver både forhåndstilskrevne hendelser og resultater etter attribusjon. Uavhengige attribusjonsmodeller (DDA, siste klikk osv.) opprettes på hvert områdenivå (hovedområde, underområde og sammendragsområde), og det finnes dermed ingen avhengighet mellom underområder, kildeområder eller sammendragsområder for attribusjonsmodellopplæring. Data fra kildeområdet blir kopiert til det tilknyttede underområdet og sammendragsområdet før modelleringen fullføres. Modelleringsopplæringen for underområder og sammendragsområder fullføres uavhengig av de tilhørende kildeområdene.

Du kan importere de fleste datatyper til underområder, med unntak av hendelser utenfor nettet.

Begrensninger og avhengigheter

Underområder blir per nå ikke tilordnet de samme egendefinerte dimensjonene og beregningene som kildeområdene har, men du kan gjenopprette dem i et underområde.

Du kan opprette opptil 400 underområder fra hvert kildeområde. Underområdene du oppretter, telles opp mot grensen på 2000 områder (samlet for Universal Analytics og Google Analytics 4) per konto.

Underområder er underlagt de samme funksjonsgrensene som andre 360-områder.

Underområder kan ikke ha egne hendelser. Alle tilhørende hendelser må først registreres i kildeområdene som tilhører det aktuelle underområdet. Av den grunn kan du ikke legge til eller slette datastrømmer, importere hendelser utenfor nettet eller endre og opprette hendelser for underområder via brukergrensesnittet. Du kan imidlertid bruke utløsere for målgrupper i underområder, ettersom hendelsene som genereres av slike utløsere, behandles separat fra hendelser som samles inn på klientsiden.

Du kan importere de fleste datatyper til underområder, med unntak av hendelser utenfor nettet.

Data du sletter fra kildeområder, blir også slettet fra de tilhørende underområdene. Data du sletter fra underområder, slettes imidlertid bare fra de aktuelle underområdene.

Hvis du flytter et kildeområde til papirkurven, blir alle de tilhørende underområdene også flyttet til papirkurven. Du kan imidlertid flytte et underområde til papirkurven uten at det påvirker det tilhørende kildeområdet eller andre underområder.

Et kildeområde og de tilhørende underområdene kan maksimalt knyttes sammen med 400 unike Google Ads-kontoer. Unike tilknytninger omfatter tilknytninger til de enkelte kildeområdene og de etablert fra underområdet (flere tilknytninger til den samme Google Ads-kontoen telles bare én gang). Hvis det totale antallet overskrider 400, deaktiverer Analytics de nyligste tilknytningene frem til grensen overholdes. (De deaktiverte tilknytningene er oppført på Inaktiv-fanen i Unike tilknytninger-tabellen.)

Et kildeområde og de tilhørende underområdene kan alle ha uavhengige integreringer med (tilknytninger til) det samme produktet, for eksempel den samme Google Ads-kontoen.

Hvis et kildeområde og ett eller flere av de tilhørende underområdene er knyttet sammen med det samme produktet, eksporterer hver lokale tilknytning data separat (f.eks. at kildeområdet bare eksporterer dataene sine, og underområdet bare eksporterer dataene sine). Dataeksporteringer kan identifiseres via område-ID-er, slik at mottakerne av dataene kan skille dem fra hverandre.

I forbindelse med rapportering importerer hver områdetilknytning (kilde eller underområde) data fra det tilknyttede produktet (der dette er aktuelt) for å bygge opp et større sett med eksisterende hendelsesdata. Dermed blir rapporteringen om de enkelte områdene presis.

Et kildeområde og de tilhørende underområdene kan alle ha uavhengige integreringer med (tilknytninger til) det samme produktet, for eksempel den samme Google Ads-kontoen. Visse produktintegrasjoner kan imidlertid bare gjøres med ett enkelt Analytics-område.

• I enkelte tilfeller begrenser Analytics integrasjonen til et Analytics-kildeområde. Hvis du for eksempel knytter Firebase sammen med Analytics, må du knytte Firebase-prosjektet sammen med ett vanlig Analytics-område (som også kan være et kildeområde).
  • I andre tilfeller er det mulig å tilknytte et under- eller kildeområde, men Analytics anbefaler at kildeområdet tilknyttes. Hvis du for eksempel knytter Search Console sammen med Analytics, knytter du et Search Console-område sammen med én nettdatastrøm i Analytics. Selv om du kan tilknytte den arvede datastrømmen i underområdet, anbefaler vi at den lokale datastrømmen i kildeområdet tilknyttes.

I begge de ovennevnte tilfellene er tilknytning til kildeområdet med på å sikre tilknytnings- og dataintegritet.

Opprett tilknytninger til andre produkter

Hvis du vil etablere en tilknytning mellom et underområde og et annet produkt, kan du se veiledningen for tilknytning av det aktuelle produktet.

Alle dataene fra produktintegrasjoner i kildeområdet er tilgjengelige i underområdet.

Foreløpig kan du knytte underområder til disse produktene:

Brukertilgang til underområder

Du må legge til brukere i et underområde og konfigurere tilgangen deres på samme måte som du ville ha gjort for et hvilket som helst område.

• Hvis du fjerner en bruker fra et kildeområde, blir den aktuelle brukeren også fjernet fra de tilhørende underområdene.
  • Hvis du fjerner en bruker fra et underområde, blir den aktuelle brukeren fjernet bare fra underområdet.

Google-signaler

For at du skal kunne behandle data fra Google-signaler i et underområde, må du slå på Google-signaler for det aktuelle underområdet, akkurat som i andre områder. Når disse signalene er aktivert, blir dataene fra Google-signaler som et kildeområde samler inn, også behandlet i underområdet.

Hvis du ikke slår på Google-signaler i et underområde, blir ikke data fra Google-signaler som behandles i kildeområdet, behandlet i underområdet.

Dataavvik mellom kildeområder og underområder

Hvorfor samsvarer ikke de samlede dataene i kilde- og underområder?

Årsaker:

• Filtrene for underområder er konfigurert slik at bare et delsett av dataene fra kildeområdet er tilgjengelig i underområdet.
  • Filteret for underområdet er ikke aktivt ennå. Du må kanskje vente litt før den innledende filterkonfigurasjonen eller en filterredigering trer i kraft. For sanntidsdata kan ventetiden være 5 minutter til 4 timer. For daglige data kan ventetiden være 4–36 timer.

Andre forventninger du kan ha til underområder, som kanskje ikke blir innfridd

• Antallet nye og returnerende brukere i kildeområdet og underområdene skal være relativt til konfigureringen av filtrene i underområdene.
  • Rapportberegninger for «first_open»- og «first_visit»-hendelser er samsvarende i kildeområdet og underområdene, relativt til konfigureringen av filtrene i underområdene.

Årsaker til at forventninger ikke innfris:

«first_open»- og «first_visit»-hendelsene indikerer at brukerne er nye. Du kan riktignok ta med eller ekskludere disse hendelsene når du konfigurerer filteret for et underområde, men Analytics velger selv om disse hendelsene skal tas med eller ekskluderes, uavhengig av filterkonfigurasjonen:

• Når en brukerhendelse tas med i filteret for underområder, tar Analytics også med de tilknyttede «first_open»- og «first_visit»-hendelsene.
  • Når «first_open»- og «first_visit»-hendelser er de eneste brukerhendelsene som sendes til underområdet, fjerner Analytics disse hendelsene fra underområdet.