[GA4] Om underejendomme

Underejendomme er kun tilgængelige for Google Analytics 360-konti, som er knyttet til en Google Marketing Platform-organisation med en aktiv 360-ordre. Kun en Google Analytics 360-ejendom kan være kildeejendom for en underejendom.

En underejendom er en ejendom, der får sine data fra en anden ejendom. Dataene i underejendommen er normalt (men ikke nødvendigvis) en undergruppe af data i dens kildeejendom. Brug underejendomme til at styre

Det kan f.eks. være, at du har én ejendom for et brand og én underejendom for hver region, hvor du markedsfører brandet. Du kunne så tildele nogle brugere adgang til dataene for ét område og give andre brugere adgang til dataene for et andet område.

Underejendomme svarer til almindelige ejendomme

Du arbejder med en underejendom på samme måde, som du ville arbejde med en almindelig ejendom, blot med nogle få begrænsninger. Når du har oprettet en underejendom, styrer du den uafhængigt af dens kildeejendom. Du kan f.eks. tilføje og fjerne brugere, markere hændelser som samtaler, oprette målgrupper, slette data og foretage tilknytning til Google Ads på præcis samme måde som med en almindelig ejendom.

Når det gælder tilskrivningsmodellering, er der ikke noget afhængighedsforhold mellem almindelige ejendomme og underejendomme. Du kan med andre ord vælge forskellige tilskrivningsmodeller for henholdsvis en underejendom og dens kildeejendom. Hændelsesdata, der indsamles på kildeejendomsniveau, kopieres til underejendommen, inden der foretages tilskrivningsmodellering.

Både forhåndstilskrevne hændelser og resultater, der tilskrives efterfølgende, nedarves til underejendomme og oprulningsejendomme. Der oprettes en uafhængig tilskrivningsmodel (DDA, sidste klik osv.) på hvert ejendomsniveau (primær ejendom, underejendom og oprulningsejendom), hvilket betyder, at der ikke er noget afhængighedsforhold mellem underejendomme, kildeejendomme og oprulningsejendomme mht. "indlæring" af en tilskrivningsmodel. Data på kildeejendomsniveau kopieres til den tilknyttede under- og oprulningsejendom, inden der foretages modellering. "Indlæring" af en model på under- og oprulningsejendomme udføres uafhængigt af kildeejendommen.

Du kan importere de fleste typer data til en underejendom bortset fra offlinehændelser.

Begrænsninger og afhængigheder

Som det er nu, bliver tilpassede dimensioner og metrics fra kildeejendomme ikke nedarvet til underejendomme, men de kan genoprettes på en underejendom.

Du kan oprette op til 400 underejendomme fra hver kildeejendom. De underejendomme, du opretter, tæller med i forhold til grænsen på 2000 ejendomme (Universal Analytics og Google Analytics 4 kombineret) pr. konto.

Underejendomme er underlagt de samme funktionsgrænser som andre 360-ejendomme.

En underejendom kan ikke have sine egne hændelser. Alle dens hændelser skal først findes i dens kildeejendom. Det betyder, at en underejendom ikke giver dig mulighed for at tilføje eller slette datastrømme, importere offlinehændelser eller redigere og oprette hændelser via brugerfladen. Du kan dog bruge målgruppetriggers i en underejendom, da de hændelser, der genereres af målgruppetriggers, behandles separat fra hændelser, der indsamles fra klientsiden.

Du kan importere de fleste typer data til en underejendom bortset fra offlinehændelser.

Data, som du sletter fra en kildeejendom, slettes også fra dens underejendomme. Data, som du sletter fra en underejendom, slettes dog kun fra den pågældende underejendom.

Hvis du flytter en kildeejendom til papirkurven, flyttes alle dens underejendomme også til papirkurven. Hvis du flytter en underejendom til papirkurven, får det derimod ingen konsekvenser for dens kildeejendom eller de øvrige underejendomme.

Du kan maksimalt have 400 unikke links fra en kildeejendom og dens underejendomme til Google Ads-konti. Unikke links omfatter links fra hver kildeejendom og links, der er oprettet på underejendommen (links til samme Google Ads-konto tælles kun én gang). Hvis det samlede antal overstiger 400, deaktiveres de senest tilføjede links i Analytics, indtil grænsen på 400 nås. De deaktiverede links kan ses på fanen Inaktive i tabellen Unikke links.

Både en kildeejendom og dens underejendomme kan have afhængige integrationer med (links til) samme produkt, f.eks. samme Google Ads-konto.

I øjeblikket kan underejendomme kun linkes direkte til Google Ads.

Alle data fra produktintegrationer på kildeejendommen er tilgængelige på underejendommen.

Hvis en kildeejendom og en eller flere af dens underejendomme er knyttet til samme produkt, bliver data eksporteret uafhængigt via hver enkelt lokale tilknytning (på kildeejendommen bliver der altså kun eksporteret data fra kildeejendommen og på underejendommen kun data fra underejendommen). Dataeksporter kan identificeres ud af ejendoms-id, så modtagere af dataene kan skelne dem fra hinanden.

Hvad rapportering angår, bliver der for hver ejendomstilknytning (kilde- eller underejendom) importeret data fra det tilknyttede produkt (hvis det er relevant) for at øge mængden af hændelsesdata, så rapporteringen for hver ejendom er korrekt.

Både en kildeejendom og dens underejendomme kan have afhængige integrationer med (links til) samme produkt, f.eks. samme Google Ads-konto. Nogle produktintegrationer kan dog kun oprettes med én Analytics-ejendom:

• I visse tilfælde begrænser Analytics integrationen til en Analytics-kildeejendom. Når du f.eks. opretter forbindelse mellem Firebase og Analytics, skal du knytte Firebase-projektet til én almindelig Analytics-ejendom (som også kan være en kildeejendom).
  • I andre tilfælde er det muligt at tilknytte en underejendom eller en kildeejendom, men Analytics anbefaler, at man knytter til en kildeejendom. Når du f.eks. opretter forbindelse mellem Search Console og Analytics, knytter du en Search Console-ejendom til én Analytics-webdatastrøm. Du kan godt knytte til den nedarvede datastrøm i underejendommen, men vi anbefaler, at du knytter til den lokale datastrøm i kildeejendommen.

I begge de ovenfor beskrevne tilfælde sikrer tilknytning til kildeejendommen tilknytnings- og dataintegritet.

Hvis du vil oprette en tilknytning mellem en underejendom og et andet produkt, kan du se tilknytningsvejledningen for det pågældende produkt.

Brugeradgang til en underejendom

Du tilføjer brugere til en underejendom og konfigurerer deres adgang på samme måde, som du ville gøre for enhver anden ejendom.

• Hvis du fjerner en bruger fra en kildeejendom, fjernes denne bruger også fra kildeejendommens underejendomme.
  • Hvis du fjerner en bruger fra en underejendom, fjernes denne bruger kun fra underejendommen.

Google-signaler

Hvis du vil behandle Google-signaldata i en underejendom, skal du aktivere Google-signaler for underejendommen på samme måde, som du ville aktivere det for enhver anden ejendom. Når denne aktivering er foretaget, og hvis kildeejendommen indsamler Google-signaldata, vil disse data også blive behandlet af underejendommen.

Hvis du ikke aktiverer Google-signaler i en underejendom, behandles Google-signaldata fra kildeejendommen ikke af underejendommen.

Datauoverensstemmelser mellem kildeejendomme og underejendomme

Hvorfor er der forskel på den samlede mængde data på henholdsvis kilde- og underejendomme?

Årsager:

• Filtrene for underejendomme er konfigureret således, at kun en del af dataene fra kildeejendommen er tilgængelige på underejendommen.
  • Filteret for underejendommen er endnu ikke trådt i kraft – der kan være ventetid, før den første filterkonfiguration eller en filterredigering træder i kraft. For realtidsdata kan ventetiden være fra 5 minutter til 4 timer. Når det gælder dagsbaserede data, kan der gå 4-36 timer.

Andre forventninger mht. underejendomme, der muligvis ikke bliver opfyldt

• Antallet af nye brugere og tilbagevendende brugere på henholdsvis kildeejendommen og underejendommene afhænger af filterkonfigurationen på underejendommene.
  • Rapport-metrics, som er relateret til hændelserne first_open og first_visit, er ens på kildeejendommen og underejendommene i henhold til filterkonfigurationen på underejendommene.

Årsager til, at forventningerne ikke bliver opfyldt:

Hændelserne first_open og first_visit henviser til nye brugere. Du kan specifikt inkludere eller ekskludere disse hændelser, når du konfigurerer filteret for en underejendom, men der er to situationer, hvor Analytics træffer valget om, hvorvidt disse hændelser skal inkluderes eller ekskluderes, uafhængigt af din filterkonfiguration:

• Når en hændelse for en bruger er inkluderet i filteret for underejendommen, inkluderer Analytics også de tilhørende first_open-/first_visit-hændelser.
  • Når hændelserne first_open og first_visit er de eneste hændelser for en bruger, der overføres til underejendommen, dropper Analytics disse hændelser fra underejendommen.