Dit artikel maakt deel uit van de handleiding voor de migratie van Universal Analytics naar Google Analytics 4. Bekijk de inhoudsopgave van de migratiehandleiding.

Overstappen naar Google Analytics 4

Stel Google Analytics 4 in als uw centrale meettool

Google Analytics 4 is volledig uitgerust om uw meetbehoeften van nu en in de toekomst te ondersteunen. Zoals we recent hebben aangekondigd, wordt Universal Analytics beëindigd. Daarom raden we u aan zo snel mogelijk over te stappen naar Google Analytics 4. Vanaf 1 juli 2023 worden er geen standaard Universal Analytics-property's meer verwerkt. Vanaf 1 oktober 2023 stoppen Universal Analytics 360-property's met de verwerking van nieuwe hits. Meer informatie

Stel uw Google Analytics 4-property vandaag nog in om gebruik te maken van de metingscontinuïteit van Google Analytics 4, geautomatiseerde inzichten in het klanttraject en makkelijke activering om de marketing-ROI te verbeteren.

Aan de slag

Overzetten afronden

1. Denk na over de accountstructuur
hoeveelheid moeite varieert (hoeveelheid moeite varieert)

2. Maak een Google Analytics 4-property
zeer weinig moeite (zeer weinig moeite)

3. Maak gegevensstream(s)
zeer weinig moeite (zeer weinig moeite)

4. Zet gegevensverzameling aan
hoeveelheid moeite varieert (hoeveelheid moeite varieert)

5. Activeer Google-signalen
zeer weinig moeite (indien van toepassing, zeer weinig moeite)
Vereist voor uitgebreide remarketing en rapportage

6. Stel Google Ads-koppelingen in
weinig moeite (indien van toepassing, weinig moeite)
Gebruik de Google Ads-tool voor koppelingen overzetten om Universal Analytics-koppelingen opnieuw te maken of maak nieuwe Google Ads-koppelingen

7. Wijs aangepaste Universal Analytics-gebeurtenissen toe aan Google Analytics 4
hoeveelheid moeite varieert (hoeveelheid moeite varieert)

8. Zet Universal Analytics-doelen en -conversies over naar Google Analytics 4
enige moeite (enige moeite)

9. Valideer en bied op conversies in Google Ads
enige moeite (indien van toepassing, enige moeite)

10. Zet doelgroepen over
enige moeite (indien van toepassing, enige moeite)

11. Zet e-commercemeting over
veel moeite (indien van toepassing, veel moeite)

12. Voeg gebruikers toe
weinig moeite (weinig moeite)

Gebruik de tool voor gebruikersmigratie of voeg gebruikers handmatig toe

Opmerking: Accountgebruikers hebben automatisch toegang. U hoeft gebruikers van een UA-property (of -weergave) alleen rechtstreeks aan uw nieuwe GA4-property toe te voegen.

Adverteerders: Google Analytics 4-gegevens gebruiken in Google Ads

Nadat uw Google Analytics 4-property is ingesteld, kunt u rapporten bekijken en Analytics-gegevens gebruiken in uw Google Ads-account. Als u optimaal gebruik wilt maken van alles wat Google Analytics 4 te bieden heeft, logt u in bij Google Ads en voert u minimaal één van de volgende handelingen uit:

Geavanceerde instelbehoeften (indien van toepassing)

Voor Gebruikers-ID, Gegevens importeren, Measurement Protocol, BigQuery Export en meer:

Gefeliciteerd!
U bent goed op weg om met Google Analytics 4 de actiegerichte, privacybeschermende klantinzichten te krijgen die u nodig heeft.