[GA4] Display & Video 360-integrering

Knytt Google Analytics 4-områder sammen med Display & Video 360
Denne artikkelen er ment for nettstedseiere som ønsker å knytte Google Analytics 4-områdene sine sammen med Display & Video 360-annonsørkontoene sine.

Hvis du knytter Google Analytics 4-området ditt sammen med Display & Video 360-annonsørkontoen din, får du disse fordelene:

• Analytics eksporterer målgrupper og konverteringer til Display & Video 360.
  • Display & Video 360-annonsørkontoen din vises som en trafikkilde i GA4-rapportene om betalte og organiske kanaler.
  • Kampanje- og kostnadsdata for Display & Video 360 importeres til Analytics.
  • Se kostnadsdata fra kampanjen din i Display & Video 360-resultatrapporten i Annonsering-delen.
  • Les gjennom Display & Video 360-rapporten i Rapporter-delen for å finne ut hvordan besøkende du har skaffet deg via kampanjer, samhandler med appen din eller nettstedet ditt.
  • Bruk Display & Video 360-spesifikke dimensjoner i egendefinerte rapporter samt rapportene om utforskninger, målgruppebyggeren og segmenteringsverktøyet.

Knytt Display & Video 360-kontoen din sammen med Analytics-området ditt (deriblant underområder og sammendragsområder) for å se hele kundesyklusen: fra hvordan brukerne samhandler med markedsføringen din (f.eks. klikker på annonser), til hvordan de til slutt fullfører konverteringene du har angitt for dem i appen din eller på nettstedet ditt (f.eks. kjøper noe eller forbruker innhold).

Eksportering av målgrupper

Slik kan du eksportere målgrupper fra Analytics:

Når Google-signaler er aktivert og personlig tilpasset annonsering er slått på i tilknytningsinnstillingene, blir målgrupper automatisk eksportert til Display & Video 360.

Målgrupper som inneholder data om demografisk informasjon eller interesser, blir ikke eksportert.

Når du eksporterer målgrupper, vises de under Alle målgrupper i den tilknyttede Display & Video 360-annonsørkontoen. Du kan bruke målgruppene som de er, i forbindelse med målretting, eller du kan kombinere dem med andre målgrupper. Du kan også utføre analyser av dem.

Eksport av konverteringer

Når Analytics eksporterer konverteringer, brukes attribusjonsmodellen basert på betalte og organiske kanaler. Du kan bruke disse konverteringene til egendefinert budgivning i Display & Video 360.

Display & Video 360-data i Analytics-rapporter om betalte og organiske kanaler

Med Display & Video 360-dataene som er tilgjengelige i Analytics, kan du se beregninger for økter, brukere og konverteringer i sammenheng med dimensjoner som kilde, medium, kampanje og standard kanalgruppe.

Merk: Kildeplattform-dimensjonen har verdien dv360.

Finn ut mer om dimensjonene for trafikkilder som er spesifikke for Display & Video 360.

Etabler tilknytningen

Hvis du har redigeringstilgang til Analytics-området og administratortilgang til Display & Video 360-annonsørkontoen, kan du fullføre tilknytningsprosessen.

Hvis du bare har redigeringstilgang til Analytics-området, kan du starte tilknytningsprosessen og sende en forespørsel til en bruker som har administratortilgang til Display & Video 360-annonsørkontoen, slik at denne brukeren kan fullføre prosessen.

Du kan også fullføre eller starte tilknytningen fra Display & Video 360-annonsørkontoen. Finn ut mer

Du kan knytte et Google Analytics 4-område sammen med opptil 200 annonsører (maks 20 om gangen).

1. Klikk på Tilknyttede Display & Video 360-kontoer under ProdukttilknytningerAdministrator-siden.
  2. Klikk på Tilknytt i tabellen med tilknytninger.
  3. Hvis du har rollen som administrator for én eller flere Display & Video 360-annonsørkontoer, kan du klikke på Velg annonsører i raden for Tilknytt til Display & Video 360-annonsørkontoer jeg administrerer for å velge annonsørkontoene du vil knytte området ditt til.

Hvis du ikke har administratortilgang til den aktuelle annonsørkontoen, kan du gå til raden Be om tilgang til andre Display & Video 360-annonsørkontoer og klikke på Send forespørselen for å identifisere de aktuelle annonsørkontoene. Skriv inn annonsør-ID-en og e-postadressen til en administrator for hver annonsørkonto du ønsker tilgang til.
  4. Klikk på Bekreft.
  5. Klikk på Neste.
  6. Konfigurer disse innstillingene:
    • Slå på personlig tilpasset annonsering: Alternativet er som standard slått på. Med denne innstillingen kan Analytics-data brukes til å tilpasse annonser personlig.
    • Slå på kampanjeattribusjon: Alternativet er som standard slått på. Med denne innstillingen kan du importere Display & Video 360-kampanjedata.
    • Slå på rapportering av kostnadsdata: Alternativet er som standard slått på. Med denne innstillingen kan du importere Display & Video 360-kostnadsdata.
    • Slå på automatisk tagging: Alternativet er som standard slått på. Du kan ikke endre denne innstillingen.

Den automatiske taggingen legger til dclid-parameteren i nettadressene for landingssidene dine når brukere klikker på annonsene dine for å åpne sider på nettstedet ditt. dclid-parameteren sender denne informasjonen til Analytics: kilde, medium og kampanje.
  7. Klikk på Neste, og gjennomgå og velg de ønskede konfigurasjonsinnstillingene.
  8. Sjekk i Display & Video 360 at Forbedret attribusjon-alternativet er slått på for Display & Video 360-annonsørkontoen din. Finn ut mer. Hvis det brukes attribusjonsinnstillinger for en Campaign Manager-annonsørkonto i annonsørkontoen din, må du slå på Forbedret attribusjon-alternativet i Campaign Manager. Finn ut mer.
    Merk: Forbedret attribusjon-alternativet må være slått på for at Display & Video 360-data skal rapporteres i GA4.