[GA4] Display & Video 360-integratie

Google Analytics 4-property's koppelen aan Display & Video 360
Dit artikel is bedoeld voor website-eigenaren die hun Google Analytics 4-property aan hun Display & Video 360-adverteerder willen koppelen.

Als u uw Google Analytics 4-property aan uw Display & Video 360-adverteerder koppelt, levert dit de volgende voordelen op:

• Analytics exporteert doelgroepen en conversies naar Display & Video 360.
  • Uw Display & Video 360-adverteerder staat als verkeersbron in uw GA4-rapporten voor betaalde en organische kanalen.
  • Display & Video 360-campagne- en -kostengegevens worden in Analytics geïmporteerd.
  • Bekijk de kostengegevens van uw campagne in het prestatierapport voor Display & Video in het gedeelte Advertenties.
  • Ontdek hoe bezoekers die via campagnes zijn verworven, interactie hebben met uw website of app in het Display & Video-rapport in het gedeelte Rapporten.
  • U heeft toegang tot Display & Video-specifieke dimensies in de rapporten Verkennen, Doelgroepenbouwer, Segmenten maken en Aangepaste rapporten.

Als u uw Display & Video 360-account koppelt aan uw Analytics-property (waaronder subproperty's en overzichtsproperty's), wordt de hele klantcyclus getoond, van de manier waarop gebruikers reageren op uw marketingactiviteiten (bijv. op advertenties klikken) tot hoe ze uiteindelijk de doelen behalen die u op uw site of in uw app heeft ingesteld (bijvoorbeeld aankopen doen, content gebruiken).

Doelgroepexport

Als u doelgroepen uit Analytics wilt exporteren, doet u het volgende:

Als Google-signalen zijn geactiveerd en gepersonaliseerd adverteren aanstaat in de koppelingsinstellingen, worden doelgroepen automatisch geëxporteerd naar Display & Video 360.

Doelgroepen die demografische gegevens of interessegegevens bevatten, worden niet geëxporteerd.

Als u doelgroepen exporteert, worden ze getoond onder Alle doelgroepen voor de gekoppelde Display & Video 360-adverteerder. U kunt de doelgroepen ongewijzigd gebruiken voor targeting of combineren met andere doelgroepen. U kunt er ook analyses op uitvoeren.

Conversie-export

Als Analytics conversies exporteert, wordt het attributiemodel Laatste klik op betaald en organisch kanaal gebruikt. U kunt deze conversies gebruiken voor aangepast bieden in Display & Video 360.

Display & Video 360-gegevens in betaalde en organische kanaalrapporten van Analytics

Als Display & Video 360-gegevens beschikbaar zijn in Analytics, kunt u gebruikers-, sessie- en conversiestatistieken bekijken in de context van dimensies zoals Bron, Medium, Campagne en Standaard kanaalgroepering.

Opmerking: De dimensie Bronplatform heeft de waarde dv360.

Vind meer informatie over de dimensies voor verkeersbronnen die specifiek zijn voor Display & Video 360.

De koppeling maken

Als u de rol Bewerker heeft voor de Analytics-property en de rol Beheerder voor de Display & Video 360-adverteerder, kunt u het koppelingsproces afronden.

Als u alleen de rol Bewerker heeft voor de Analytics-property, kunt u het koppelingsproces starten en een verzoek sturen naar een gebruiker met de rol Beheerder voor de Display & Video 360-adverteerder. Dan kan die gebruiker het proces afronden.

U kunt het koppelingsproces ook starten of afronden via de Display & Video 360-adverteerder. Meer informatie

U kunt een Google Analytics 4-property aan maximaal 200 adverteerders koppelen (maximaal 20 tegelijk).

1. Klik in Beheerder onder Productkoppelingen op Display & Video 360-koppelingen.
  2. Klik in de tabel met koppelingen op Koppelen.
  3. Als u de rol Beheerder heeft voor een of meer Display & Video 360-adverteerders, klikt u in de rij voor Koppelen naar Display & Video 360-adverteerders die ik beheer op Adverteerders kiezen. Zo kiest u de adverteerders waaraan u uw property wilt koppelen.

Als u niet de rol Beheerder heeft voor de gewenste adverteerder, klikt u in de rij voor Toegang aanvragen tot andere Display & Video 360-adverteerders op Verzoek sturen om de betreffende adverteerder te vinden. Geef de adverteerder-ID en het e-mailadres van een beheerder op voor alle gewenste adverteerders.
  4. Klik op Bevestigen.
  5. Klik op Volgende.
  6. Gebruik de volgende instellingen:
    • Gepersonaliseerd adverteren aanzetten: Staat standaard aan. Met deze instelling kunnen Analytics-gegevens worden gebruikt om advertenties te personaliseren.
    • Attributie voor campagnes aanzetten: Staat standaard aan. Zet deze instelling aan om Display & Video 360-campagnegegevens te importeren.
    • Rapportage van kostengegevens aanzetten: Staat standaard aan. Zet deze instelling aan om Display & Video 360-kostengegevens te importeren.
    • Autotagging aanzetten: Staat standaard aan. U kunt deze instelling niet bewerken.

Als autotagging aanstaat, wordt de parameter DCLID toegevoegd aan de URL's van uw landingspagina's wanneer gebruikers op uw advertenties klikken om de pagina's van uw site te openen. De parameter DCLID geeft de volgende informatie door aan Analytics: bron, medium en campagne.
  7. Klik op Volgende, controleer de configuratie-instellingen en dien deze in.
  8. Controleer in Display & Video 360 of de optie Verbeterde attributie aanstaat voor de Display & Video 360-adverteerder. Meer informatie Als de adverteerder de attributie-instellingen van een Campaign Manager-adverteerder gebruikt, zet u de optie Verbeterde attributie aan in Campaign Manager. Meer informatie
    Opmerking: Voor rapportage in GA4 moet de optie Verbeterde attributie aanstaan voor Display & Video 360-gegevens.