[GA4] Display & Video 360-integratie

Google Analytics 4-property's koppelen aan Display & Video 360
Dit artikel is bedoeld voor website-eigenaren die hun Google Analytics 4-property aan hun Display & Video 360-adverteerder willen koppelen.

Als u uw Google Analytics 4-property aan uw Display & Video 360-adverteerder koppelt, krijgt u de volgende voordelen:

• Analytics exporteert doelgroepen en conversies naar Display & Video 360.
  • Uw Display & Video 360-adverteerder wordt als verkeersbron weergegeven in uw Analytics-rapporten voor meerdere kanalen.
  • Display & Video 360-campagne- en -kostengegevens worden in Analytics geïmporteerd.

Doelgroepexport

Als u doelgroepen uit Analytics wilt exporteren, doet u het volgende:

Als Google-signalen zijn geactiveerd en gepersonaliseerd adverteren aanstaat in de koppelingsinstellingen, worden doelgroepen automatisch geëxporteerd naar Display & Video 360.

Doelgroepen die demografische gegevens of interessegegevens bevatten, worden niet geëxporteerd.

Als u doelgroepen exporteert, worden ze weergegeven onder Alle doelgroepen voor de gekoppelde Display & Video 360-adverteerder. U kunt de doelgroepen ongewijzigd gebruiken voor targeting of combineren met andere doelgroepen. U kunt er ook analyses op uitvoeren.

Conversie-export

Als Analytics conversies exporteert, wordt het attributiemodel Laatste klik voor meerdere kanalen gebruikt. U kunt deze conversies gebruiken voor aangepast bieden in Display & Video 360.

Display & Video 360-gegevens in Analytics-rapporten voor meerdere kanalen

Wanneer Display & Video 360-gegevens beschikbaar zijn in Analytics, kunt u gebruikers-, sessie- en conversiestatistieken bekijken in de context van dimensies zoals Bron, Medium, Campagne en Standaard kanaalgroepering.

Opmerking: De dimensie Bronplatform heeft de waarde dv360.

Bekijk meer informatie over de dimensies voor verkeersbronnen die specifiek zijn voor Display & Video 360.

De koppeling tot stand brengen

Als u de rol Bewerker heeft voor de Analytics-property en u de rol Beheerder heeft voor de Display & Video 360-adverteerder, kunt u het koppelingsproces afronden.

Als u alleen de rol Bewerker heeft voor de Analytics-property, kunt u het koppelingsproces starten en een verzoek sturen naar een gebruiker met de rol Beheerder voor de Display & Video 360-adverteerder, zodat die gebruiker het proces kan afronden.

U kunt het koppelingsproces ook starten of afronden via de Display & Video 360-adverteerder. Meer informatie

U kunt een Google Analytics 4-property aan maximaal 200 adverteerders koppelen (maximaal 20 tegelijk).

1. Zorg ervoor dat u het gewenste account en de gewenste property selecteert in Beheerder.
  2. Klik in de kolom Property onder PRODUCTKOPPELINGEN op Display & Video 360-koppelingen.
  3. Klik in de tabel met koppelingen op Koppelen.
  4. Als u de rol Beheerder heeft voor een of meer Display & Video 360-adverteerders, klikt u in de rij voor Koppelen naar Display & Video 360-adverteerders die ik beheer op Adverteerders kiezen om de adverteerders te kiezen waaraan u uw property wilt koppelen.

Als u niet de rol Beheerder heeft voor de gewenste adverteerder, klikt u in de rij voor Toegang aanvragen tot andere Display & Video 360-adverteerders op Verzoek verzenden om de betreffende adverteerders te vinden. Geef de adverteerder-ID en het e-mailadres van een beheerder op voor alle gewenste adverteerders.
  5. Klik op Bevestigen.
  6. Klik op Volgende.
  7. Gebruik de volgende instellingen:
    • Gepersonaliseerd adverteren aanzetten: Staat standaard aan. Met deze instelling kunnen Analytics-gegevens worden gebruikt om advertenties te personaliseren.
    • Attributie voor campagnes aanzetten: Staat standaard aan. Zet deze instelling aan om Display & Video 360-campagnegegevens te importeren.
    • Rapportage van kostengegevens aanzetten: Staat standaard aan. Zet deze instelling aan om Display & Video 360-kostengegevens te importeren.
    • Autotagging aanzetten: Staat standaard aan. U kunt deze instelling niet bewerken.

Als autotagging aanstaat, wordt de parameter DCLID toegevoegd aan de URL's van uw landingspagina's wanneer gebruikers op uw advertenties klikken om de pagina's van uw site te openen. De parameter DCLID geeft de volgende informatie door aan Analytics: bron, medium, campagne, koopplatform, indeling van advertentiemateriaal, advertentieserver en marketingtactiek.
  8. Klik op Volgende, controleer de configuratie-instellingen en dien deze in.