[GA4] Display & Video 360 ‑integrointi

Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksien linkittäminen Display & Video 360:een
Tämä artikkeli on tarkoitettu verkkosivuston omistajille, jotka haluavat linkittää Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutensa Display & Video 360 ‐mainostajatileihin.

Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden linkittämisestä Display & Video 360 ‐mainostajatileihin on seuraavanlaista hyötyä:

• Analytics kopioi yleisöt ja konversiot Display & Video 360:een.
  • Display & Video 360 ‐mainostaja näkyy liikenteen lähteenä maksullisia ja orgaanisia kanavia koskevissa GA4-raporteissa.
  • Display & Video 360:ssa oleva kampanja- ja kustannusdata kopioidaan Analyticsiin.
  • Näet kampanjasi kustannusdatan Mainonta-kohdan Display & Video ‑tulosraportista.
  • Katso, miten kampanjoiden kautta saadut kävijät aktivoituvat verkkosivustollasi tai sovelluksessasi, Raportit-kohdan Display & Video ‐raportista.
  • Voit käyttää vain Display & Video 360:tä koskevia ulottuvuuksia Tutki-kohdassa, yleisötyökalussa, segmenttityökalussa ja omissa raporteissa.

Kun linkität Display & Video 360 ‑tilin Analytics-mittauskokonaisuuteen (myös ala- tai koostemittauskokonaisuuteen), voit nähdä koko asiakassyklin siitä lähtien, kun asiakkaat reagoivat markkinointiisi (esim. klikkaamalla mainoksia), aina siihen asti, kun he konvertoituvat toivomallasi tavalla sivustollasi tai sovelluksessasi (esim. ostavat jotakin tai käyttävät sisältöä).

Yleisöjen tuonti

Näin voit kopioida yleisöjä Analyticsista:

Kun Google-signaalit on aktivoitu ja personoitu mainonta otettu käyttöön linkitysasetuksista, yleisöt kopioidaan automaattisesti Display & Video 360:een.

Yleisöjä, joissa on demografisiin tietoihin tai kiinnostuksen kohteisiin liittyvää dataa, ei kopioida.

Kun viet yleisöjä, ne näkyvät linkitetyllä Display & Video 360 ‐mainostajatilillä Kaikki yleisöt ‐kohdassa. Voit käyttää yleisöjä kohdistamiseen sellaisenaan tai yhdistää niitä muihin yleisöihin. Voit myös tehdä niistä analyyseja.

Konversioiden tuonti

Analytics valitsee kopioitavat konversiot Maksullisten ja orgaanisten kanavien viimeinen klikkaus ‑attribuutiomallin perusteella. Voit hyödyntää Analyticsista tuotuja konversioita Display & Video 360:ssä omissa hintatarjouksissa.

Display & Video 360 ‐data Analyticsin maksullisia ja orgaanisia kanavia koskevissa raporteissa

Analyticsiin tuodusta Display & Video 360 ‐datasta näet käyttäjä‐, istunto‐ ja konversiomittarit ja niihin liittyvät ulottuvuudet, joita ovat esimerkiksi liikenteen lähde, tulotapa, kampanja ja oletuskanavaryhmä.

Huom. Liikenteen lähteen alusta ‑ulottuvuuden arvo on dv360.

Lue lisää Display & Video 360:ssä käytetyistä liikenteen lähteiden ulottuvuuksista.

Linkin luominen

Jos sinulla on muokkaajan rooli Analytics-mittauskokonaisuudessa ja järjestelmänvalvojan rooli Display & Video 360 ‐mainostajatilillä, voit tehdä linkityksen kokonaan itse.

Jos sinulla on muokkaajan rooli Analytics-mittauskokonaisuudessa, voit ainoastaan ehdottaa linkittämistä, ja Display & Video 360 ‐mainosalustan järjestelmänvalvoja voi tehdä sen.

Ehdotuksen tai itse linkittämisen voi tehdä Display & Video 360:n kautta. Lue lisää

Voit linkittää Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden jopa 200 mainostajaan (enintään 20 kerralla).

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Tuotelinkit-kohdasta Display & Video 360 ‐linkit.
  2. Klikkaa linkkitaulukosta Linkitä.
  3. Jos sinulla on järjestelmänvalvojan rooli yhdellä tai useammalla Display & Video 360 ‐mainostajatilillä, klikkaa Linkitä ylläpitämiini Display & Video 360 ‑mainostajiin ‐riviltä Valitse mainostajat. Sitten voit valita mainostajatilit, joihin haluat linkittää mittauskokonaisuuden.

Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan roolia haluamallasi mainostajatilillä, klikkaa Pyydä pääsyoikeutta muille Display & Video 360 ‐mainostajatileille ‐riviltä Lähetä pyyntö, niin voit valita haluamasi mainostajat. Lisää kunkin mainostajan tunnus ja järjestelmänvalvojan sähköpostiosoite.
  4. Klikkaa Vahvista.
  5. Klikkaa Seuraava.
  6. Valitse seuraavat asetukset:
    • Ota personoitu mainonta käyttöön: Oletuksena päällä. Tämän asetuksen ollessa päällä Analytics-dataa voidaan käyttää mainosten personointiin.
    • Ota kampanjan attribuutio käyttöön: Oletuksena päällä. Laita tämä asetus päälle, jos haluat kopioida Display & Video 360 ‐kampanjadataa.
    • Ota kustannusdatan raportointi käyttöön: Oletuksena päällä. Laita tämä asetus päälle, jos haluat tuoda Display & Video 360 ‐kustannusdataa.
    • Ota automaattinen taggaus käyttöön: Oletuksena päällä. Et voi muuttaa tätä asetusta.

Automaattinen taggaus lisää dclid-parametrin laskeutumissivujen URL-osoitteisiin, kun käyttäjät siirtyvät sivuillesi klikkaamalla mainoksiasi. dclid-parametri välittää seuraavat tiedot Analyticsiin: liikenteen lähde, tulotapa ja kampanja.
  7. Klikkaa Seuraava ja tarkista ja lähetä määritysasetukset.
  8. Tarkista Display & Video 360:stä, että Display & Video 360 ‐mainostajalle on otettu käyttöön Tehostettu attribuutio. Lue lisää. Jos mainostaja käyttää Campaign Manager ‑mainostajan attribuutioasetuksia, sinun on otettava Tehostettu attribuutio ‑vaihtoehto käyttöön Campaign Managerissa. Lue lisää.
    Huom. Tehostettu attribuutio ‑vaihtoehdon on oltava käytössä, jotta Display & Video 360 ‑data voidaan raportoida GA4:ssä.