[UA] Google Adsin ja Analyticsin linkittäminen ja linkityksen poistaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan Google Ads ‐tilin linkittämisestä Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuteen. Vastaavaa tietoa Google Analytics 4:stä on seuraavissa artikkeleissa:

Kun linkität Google Ads ‑tilin Analytics-mittauskokonaisuuteen, voit nähdä koko asiakassyklin siitä lähtien, kun asiakkaat reagoivat markkinointiisi (esimerkiksi katselemalla tai klikkaamalla mainoksia) aina siihen asti, kun he tekevät tavoittelemasi asian sivustollasi (esimerkiksi ostavat jotakin tai kuluttavat sisältöä).

Sisältö::

Miksi Google Ads ja Analytics kannattaa linkittää?

Kun linkität Google Adsin ja Analyticsin, voit

Rajoitukset

• Kussakin Analytics-mittauskokonaisuudessa voi olla enintään 400 linkkiryhmää.
  • Kussakin linkkiryhmässä voi olla enintään 1 000 Google Ads ‑tiliä.
  • Et voi linkittää Analyticsia ja Google Adsia, jos Google Ads ‑tili (Oma asiakaskeskus ‑tili tai henkilötili) on poistettu käytöstä tai lakkautettu.

Jos nykyiset Google Ads ‑määrityksesi ylittävät nämä rajat, harkitse Google Adsin hallinnoijan tilin luomista ja sen linkittämistä Analytics-mittauskokonaisuuteen.

Varmista ennen aloittamista, että käytössäsi on Google-tili, jolla on muokkaajan rooli Analytics-mittauskokonaisuudessa ja järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Google Ads ‑tileille. Google Ads ‑tilien on lisäksi oltava aktiivisia, jotta ne voidaan linkittää Analytics-mittauskokonaisuuteen.

Huom. Nämä luvat tarvitaan ainoastaan linkitysprosessia varten. Kun olet linkittänyt tilit, lupia voidaan muuttaa tai ne voidaan poistaa kokonaan.

Ohjatun linkitystoiminnon avulla voit linkittää Google Ads ‑tilisi helposti useisiin näkymiin Analytics-mittauskokonaisuudessasi. Jos aiot linkittää Google Ads ‑tiliisi useita Analytics-mittauskokonaisuuksia, linkitä jokainen mittauskokonaisuus erikseen.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry linkitettävään mittauskokonaisuuteen.
  3. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Google Ads ‑linkitys.
  4. Klikkaa + Uusi linkkiryhmä.
  5. Valitse linkitettävät Google Ads ‑tilit ja klikkaa Jatka.

Jos sinulla on Google Adsin hallinnoijan tili, voit linkittää sen (ja kaikki sen alatilit) valitsemalla kyseisen tilin.

Jos haluat linkittää vain joitakin hallinnoituja tilejä, laajenna hallinnoijan tili ja valitse sitten kaikki hallinnoidut Google Ads ‑tilit, jotka haluat linkittää. Vaihtoehtoisesti voit ensin valita kaikki hallinnoidut Google Ads ‑tilit valitsemalla Kaikki linkitettävät ja poistaa sitten yksittäisten tilien valintoja.
  6. Lisää linkkiryhmälle nimi.
  7. Laita linkitys PÄÄLLE kussakin mittauskokonaisuuden näkymässä, jossa haluat nähdä Google Ads ‑dataa.
  8. Vaihtoehtoisesti voit valita kohdan Ota käyttöön Google Display ‑verkoston impressioiden raportointi, jos haluat lisätä kyseisen datan kaikkiin näkymiin.
  9. Jos olet jo ottanut automaattisen taggauksen käyttöön Google Ads ‑tileilläsi tai haluat, että se otetaan linkitysprosessin aikana automaattisesti käyttöön, siirry suoraan seuraavaan vaiheeseen.

Jos kuitenkin haluat tagata Google Ads ‑linkkisi manuaalisesti, klikkaa Lisäasetukset > Jätä automaattisen taggauksen asetukset ennalleen.
  10. Klikkaa Linkitä tilit.

Onnittelut! Tilit on nyt linkitetty. Jos olet ottanut automaattinen taggauksen käyttöön (suositus), Analytics alkaa automaattisesti yhdistää Google Ads ‑dataa asiakkaiden klikkauksiin.

Kun linkität Google Ads ‑tilin ja Analytics-mittauskokonaisuuden, kaikki, joilla on pääsy linkittämisen aikana valitsemiisi näkymiin, voivat nähdä importoidun Google Ads ‑datan. Jos vastaavasti importoit Google Ads ‑tilillesi Analytics-dataa (tavoitteita, verkkokauppatapahtumia, mittareita tai uudelleenmarkkinointilistoja), importoitu Analytics-data näkyy kaikille, joilla on pääsy kyseiselle Google Ads ‑tilille.

Linkkiryhmän muokkaaminen

Kun olet luonut linkkiryhmän, voit lisätä siihen Google Ads ‑tilejä ja Analytics-näkymiä tai poistaa niitä siitä. Voit myös nimetä linkkiryhmän uudelleen.

Jos haluat poistaa kaikki Google Ads ‑tilisi linkkiryhmästä, katso linkityksen poistamista koskevat ohjeet seuraavasta osiosta.

Näin muokkaat linkkiryhmää:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry mittauskokonaisuuteen, jonka Google Ads ‑linkitystä haluat muokata.
  3. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Google Ads ‑linkitys.
  4. Klikkaa taulukosta linkkiryhmää, jota haluat muokata.
  5. Jos haluat lisätä linkkiryhmään Google Ads ‑tilejä tai poistaa niitä siitä, klikkaa Valitse linkitetyt Google Ads ‑tilit ‑kohdasta Muokkaa ja merkitse haluamiesi tilien ruudut valituksi tai poista valinnat.
  6. Jos haluat lisätä tai poistaa Analytics-näkymiä, klikkaa Linkin määritys ‑kohdasta Muokkaa. Laita linkitys päälle tai pois päältä.
  7. Klikkaa Tallenna.

Jos haluat poistaa kaikkien linkkiryhmään sisältyvien Google Ads ‑tilien linkitykset Analytics-mittauskokonaisuudesta, sinun on poistettava koko linkkiryhmä.

Jos linkkiryhmässä on useita Google Ads ‑tilejä ja haluat poistaa vain joidenkin tilien linkityksen Analytics-mittauskokonaisuudesta, seuraa edellisessä osiossa olevia ohjeita (Linkkiryhmän muokkaaminen).

Näin poistat koko linkkiryhmän:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry mittauskokonaisuuteen, jonka linkityksen haluat poistaa.
  3. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Google Ads ‑linkitys.
  4. Klikkaa taulukosta linkkiryhmää, jonka haluat poistaa.
  5. Klikkaa Poista linkkiryhmä.
  6. Klikkaa vahvistusponnahdusikkunasta Poista.

Muista, että linkkiryhmän poistamisen jälkeen dataa ei enää siirry Google Ads- ja Analytics-tiliesi välillä:

• Google Adsin data (kuten klikkaukset, impressiot ja klikkauskohtainen hinta) ei enää näy Analytics-raporteissa linkityksen poistohetkestä lähtien. Istuntodata tilin linkityksen poistamiseen saakka (aiempi data) on edelleen saatavilla. Kun linkitys on poistettu, linkitettynä olleiden Google Ads ‑tilien klikkauksista alkaneet uudet istunnot näkyvät Analytics-raporteissa merkinnällä "(not set)".
  • Analyticsin uudelleenmarkkinointilistoihin ei enää kerätä uusia käyttäjiä.
  • Google Ads lopettaa kaikkien määrittämiesi Analytics-tavoitteiden, ‑verkkokauppatapahtumien ja mittareiden importoinnin.

Huom. Kun Analytics-data (esimerkiksi tavoitteet) on importoitu Google Adsiin, niihin sovelletaan Google Adsin käyttöehtoja.

Mainosten personointiasetukset

Yksittäisten Google Ads ‑tilien linkittämisen lisäksi voit sallia tai estää mainosten personoinnin tietyillä alueilla mainosten personoinnin lisäasetuksella, joka löytyy mittauskokonaisuuden asetuksista.