Google Ads ja Analyticsin linkittäminen ja linkityksen poistaminen

Google Ads ‑tilin linkittäminen Analytics-omaisuuteen mahdollistaa asiakkaan täydellisen kierron tarkastelemisen. Näet, millaisessa vuorovaikutuksessa käyttäjät ovat markkinointisi kanssa (esimerkiksi mainosten impressioiden katseleminen ja mainosten klikkaaminen) ja miten he lopulta suorittavat tavoitteen, jonka olet sivustollesi asettanut (esimerkiksi ostosten tekeminen ja sisällön kuluttaminen).

Tämän artikkelin aiheet:

Miksi Google Ads ja Analytics kannattaa linkittää?

Kun linkität Google Adsin ja Analyticsin, voit

Rajoitukset

• Kussakin Analytics-omaisuudessa voi olla enintään 400 linkkiryhmää.
  • Kussakin linkkiryhmässä voi olla enintään 1 000 Google Ads ‑tiliä.

Jos nykyiset Google Ads ‑määrityksesi ylittävät nämä rajat, harkitse Google Adsin hallinnoijan tilin luomista ja tämän uuden tilin linkittämistä Analytics-omaisuuteen.

Varmista ennen aloittamista, että käytössäsi on Google-tili, jolla on Analytics-omaisuuden muokkausoikeudet ja Google Ads-tilien ylläpitäjän käyttöoikeudet. Lisäksi vain aktiiviset Google Ads ‑tilit ovat kelvollisia linkitettäviksi Analytics-omaisuuteen.

Huom. Nämä käyttöoikeudet tarvitaan ainoastaan linkitysprosessia varten. Kun olet linkittänyt tilit, oikeuksia voidaan muuttaa tai ne voidaan poistaa kokonaan.

Ohjatun linkityksen avulla voit linkittää helposti Google Ads-tilisi useisiin näkymiin Analytics-omaisuudessasi. Jos aiot yhdistää Google Ads-tileillesi useita Analytics-omaisuuksia, tee se joka omaisuudelle erikseen.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.

Huom. Voit avata Analyticsin myös Google Ads ‑tililtäsi. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑kuvaketta , valitse Google Analytics ja noudata sitten näitä ohjeita.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry linkitettävään omaisuuteen.
  3. Klikkaa Omaisuus-sarakkeesta Google Adsin linkittäminen.
  4. Klikkaa + Uusi linkkiryhmä.
  5. Valitse linkitettävät Google Ads ‑tilit ja klikkaa sitten Jatka.

Jos sinulla on Google Adsin hallinnoijan tili, voit linkittää sen (ja kaikki sen alatilit) valitsemalla kyseisen tilin.

Jos haluat linkittää vain joitakin hallinnoituja tilejä, laajenna hallinnoijan tili ja valitse sitten kaikki hallinnoidut Google Ads ‑tilit, jotka haluat linkittää. Vaihtoehtoisesti voit valita kaikki hallinnoidut Google Ads ‑tilit valitsemalla Kaikki linkitettävät ja poistaa sitten yksittäisten tilien valintoja.
  6. Anna linkkiryhmän otsikko.
  7. Ota linkitys KÄYTTÖÖN sivuston kullekin näkymälle, johon haluat lisätä Google Ads ‑datan.
  8. Vaihtoehtoisesti voit tehdä valinnan Ota käyttöön Google Display ‑verkoston impressioiden raportointi, jos haluat lisätä kyseisen datan kaikkiin näkymiin.
  9. Jos olet jo ottanut käyttöön automaattisen taggauksen Google Ads ‑tileilläsi tai jos haluat antaa linkitysprosessin suorittaa automaattisen taggauksen Google Ads ‑tileilläsi, siirry suoraan seuraavaan vaiheeseen.

Jos kuitenkin haluat tagata Google Ads ‑linkkisi manuaalisesti, klikkaa Lisäasetukset > Jätä automaattisen taggauksen asetukset ennalleen.
  10. Klikkaa Linkitä tilit.

Onneksi olkoon! Tilisi on nyt linkitetty. Jos olet ottanut automaattinen taggauksen käyttöön (suositus), Analytics ryhtyy automaattisesti yhdistämään Google Ads ‑dataa ja asiakkaiden klikkauksia.

Kun linkität Google Ads ‑tilin ja Analytics-sivuston, kaikki, joilla on käyttöoikeus linkittämisen aikana valitsemiisi näkymiin, voivat nähdä tuodun Google Ads ‑datan. Jos vastaavasti tuot Google Ads ‑tilillesi Analytics-dataa (tavoitteita, verkkokaupan tapahtumia, tietoja tai uudelleenmarkkinointiluetteloita), tuomasi Analytics-data näkyy kaikille, joilla on kyseisen Google Ads ‑tilin käyttöoikeudet.

Linkkiryhmän muokkaaminen

Kun olet luonut linkkiryhmän, voit lisätä tai poistaa sen Google Ads ‑tilejä ja Analytics-näkymiä. Voit myös nimetä linkkiryhmän uudelleen.

Jos haluat poistaa kaikki Google Ads ‑tilisi linkkiryhmästä, noudata (seuraavassa osiossa) annettuja ohjeita linkityksen poistamisesta.

Linkkiryhmän muokkaaminen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
    Huom. Voit avata Analyticsin myös Google Ads ‑tililtäsi. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑kuvaketta , valitse Google Analytics ja noudata sitten näitä ohjeita.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry verkko-omaisuuteen, jonka Google Ads ‑linkitystä haluat muokata.
  3. Klikkaa Omaisuus-sarakkeesta Google Adsin linkittäminen.
  4. Klikkaa taulukossa linkkiryhmää, jota haluat muokata.
  5. Jos haluat lisätä tai poistaa linkkiryhmän Google Ads ‑tilejä, klikkaa Valitse linkitetyt Google Ads ‑tilit ‑osiosta Muokkaa ja valitse sitten haluamiesi tilien valintaruudut tai poista valinnat.
  6. Jos haluat lisätä tai poistaa Analytics-näkymiä, klikkaa Linkityksen määritys ‑osiosta Muokkaa. Ota linkitys käyttöön tai poista se käytöstä.
  7. Valitse Tallenna.

Jos haluat poistaa linkkiryhmän kaikkien Google Ads ‑tilien linkitykset Analytics-verkko-omaisuudesta, sinun on poistettava koko linkkiryhmä.

Jos sinulla on useita Google Ads-tilejä linkkiryhmässä ja haluat poistaa vain joidenkin linkityksen Analytics-verkko-omaisuudesta, noudata edellisessä osiossa annettuja ohjeita (Linkkiryhmän muokkaaminen).

Koko linkkiryhmän poistaminen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
    Huom. Voit avata Analyticsin myös Google Ads ‑tililtäsi. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑kuvaketta , valitse Google Analytics ja noudata sitten näitä ohjeita.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry verkko-omaisuuteen, jonka linkityksen haluat poistaa.
  3. Klikkaa Omaisuus-sarakkeesta Google Adsin linkittäminen.
  4. Klikkaa taulukosta linkkiryhmää, jonka haluat poistaa.
  5. Klikkaa Poista linkkiryhmä.
  6. Klikkaa vahvistusponnahdusikkunasta Poista.

Muista, että poistaessasi linkkiryhmän datan siirtyminen lakkaa Google Ads- ja Analytics-tiliesi välillä:

• Google Adsin data (kuten klikkaukset, näyttökerrat ja klikkauskohtainen hinta) ei enää näy Analytics-raporteissa. Istuntodata tilin linkityksen poistamiseen saakka on edelleen saatavilla. Uudet istunnot, jotka seuraavat näillä linkitetyillä Google Ads ‑tileillä tehdyistä klikkauksista linkityksen poistamisen jälkeen, näkyvät Analytics-raporteissa merkinnällä (not set).
  • Analyticsin uudelleenmarkkinointiluetteloihin ei enää kerätä uusia käyttäjiä.
  • Google Ads lopettaa kaikkien määrittämiesi Analytics-tavoitteiden, verkkokaupan tapahtumien ja mittareiden tuomisen.

Huom. Kun Analytics-tiedot (esimerkiksi tavoitteet) on tuotu Google Adsiin, ne ovat Google Adsin käyttöehtojen alaisia.

Aiheeseen liittyviä resursseja