Google Adsin ja Analyticsin linkittäminen ja linkityksen poistaminen

Google Ads ‑tilin linkittäminen Analytics-omaisuuteen mahdollistaa asiakaskierron tarkastelemisen kokonaisuutena. Näet markkinointisi vaikutuksen asiakkaisiin (esimerkiksi mainosimpressioiden katselut ja mainosten klikkaaminen) ja miten asiakkaat lopulta täyttävät tavoitteen, jonka olet sivustollesi asettanut (esimerkiksi ostosten tekeminen ja sisällön kuluttaminen).

Sisällys:

Miksi Google Ads ja Analytics kannattaa linkittää?

Kun linkität Google Adsin ja Analyticsin, voit

Rajoitukset

• Kussakin Analytics-omaisuudessa voi olla enintään 400 linkkiryhmää.
  • Kussakin linkkiryhmässä voi olla enintään 1 000 Google Ads ‑tiliä.
  • Et voi linkittää Analyticsia ja Google Adsia, jos Google Ads ‑tili (Oma asiakaskeskus ‑tili tai henkilötili) on poistettu käytöstä tai peruutettu.

Jos nykyiset Google Ads ‑määrityksesi ylittävät nämä rajat, harkitse Google Adsin hallinnoijan tilin luomista ja tämän uuden tilin linkittämistä Analytics-omaisuuteen.

Varmista ennen aloittamista, että käytössäsi on Google-tili, jolla on Analytics-omaisuuden muokkausoikeudet ja Google Ads ‑tilien ylläpitäjän käyttöoikeudet. Google Ads ‑tilien on lisäksi oltava aktiivisia, jotta ne voidaan linkittää Analytics-omaisuuteen.

Huom. Nämä käyttöoikeudet tarvitaan ainoastaan linkitysprosessia varten. Kun olet linkittänyt tilit, oikeuksia voidaan muuttaa tai ne voidaan poistaa kokonaan.

Ohjatun linkityksen avulla voit linkittää Google Ads ‑tilisi helposti useisiin näkymiin Analytics-omaisuudessasi. Jos aiot yhdistää Google Ads ‑tileillesi useita Analytics-omaisuuksia, tee se joka omaisuudelle erikseen.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.

Huom. Voit avata Analyticsin myös Google Ads ‑tililtäsi. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑kuvaketta Google Ads | tools [Icon], valitse Google Analytics ja seuraa sitten alla olevia ohjeita.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry linkitettävään omaisuuteen.
  3. Klikkaa Omaisuus-sarakkeesta Google Adsin linkittäminen.
  4. Klikkaa + Uusi linkkiryhmä.
  5. Valitse linkitettävät Google Ads ‑tilit ja klikkaa sitten Jatka.

Jos sinulla on Google Adsin hallinnoijan tili, voit linkittää sen (ja kaikki sen alatilit) valitsemalla kyseisen tilin.

Jos haluat linkittää vain joitakin hallinnoituja tilejä, laajenna hallinnoijan tili ja valitse sitten kaikki hallinnoidut Google Ads ‑tilit, jotka haluat linkittää. Vaihtoehtoisesti voit valita kaikki hallinnoidut Google Ads ‑tilit valitsemalla Kaikki linkitettävät ja poistaa sitten yksittäisten tilien valintoja.
  6. Lisää linkkiryhmän otsikko.
  7. Ota linkitys KÄYTTÖÖN omaisuuden kullekin näkymälle, johon haluat lisätä Google Ads ‑datan.
  8. Vaihtoehtoisesti voit tehdä valinnan Ota käyttöön Google Display ‑verkoston impressioiden raportointi, jos haluat lisätä kyseisen datan kaikkiin näkymiin.
  9. Jos olet jo ottanut käyttöön automaattisen taggauksen Google Ads ‑tileilläsi tai jos haluat antaa linkitysprosessin suorittaa automaattisen taggauksen Google Ads ‑tileilläsi, siirry suoraan seuraavaan vaiheeseen.

Jos kuitenkin haluat tagata Google Ads ‑linkkisi manuaalisesti, klikkaa Lisäasetukset > Jätä automaattisen taggauksen asetukset ennalleen.
  10. Klikkaa Linkitä tilit.

Onneksi olkoon! Tilisi on nyt linkitetty. Jos olet ottanut automaattinen taggauksen käyttöön (suositus), Analytics alkaa automaattisesti yhdistää Google Ads ‑dataa asiakkaiden klikkauksiin.

Kun linkität Google Ads ‑tilin ja Analytics-omaisuuden, kaikki, joilla on käyttöoikeus linkittämisen aikana valitsemiisi näkymiin, voivat nähdä tuodun Google Ads ‑datan. Jos vastaavasti tuot Google Ads ‑tilillesi Analytics-dataa (tavoitteita, verkkokaupan tapahtumia, tietoja tai uudelleenmarkkinointiluetteloita), tuomasi Analytics-data näkyy kaikille, joilla on kyseisen Google Ads ‑tilin käyttöoikeudet.

Linkkiryhmän muokkaaminen

Kun olet luonut linkkiryhmän, voit lisätä siihen Google Ads ‑tilejä ja Analytics-näkymiä tai poistaa niitä siitä. Voit myös nimetä linkkiryhmän uudelleen.

Jos haluat poistaa kaikki Google Ads ‑tilisi linkkiryhmästä, katso linkityksen poistamista koskevat ohjeet seuraavasta osiosta.

Linkkiryhmän muokkaaminen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
    Huom. Voit avata Analyticsin myös Google Ads -tililtäsi. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑kuvaketta Google Ads | tools [Icon], valitse Google Analytics ja seuraa sitten alla olevia ohjeita.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry omaisuuteen, jonka Google Ads ‑linkitystä haluat muokata.
  3. Klikkaa Omaisuus-sarakkeesta Google Adsin linkittäminen.
  4. Klikkaa taulukosta linkkiryhmää, jota haluat muokata.
  5. Jos haluat lisätä linkkiryhmään Google Ads ‑tilejä tai poistaa niitä siitä, klikkaa Valitse linkitetyt Google Ads ‑tilit ‑osiosta Muokkaa ja valitse sitten haluamiesi tilien valintaruudut tai poista valinnat.
  6. Jos haluat lisätä tai poistaa Analytics-näkymiä, klikkaa Linkityksen määritys ‑osiosta Muokkaa. Ota linkitys käyttöön tai poista se käytöstä.
  7. Valitse Tallenna.

Jos haluat poistaa linkkiryhmän kaikkien Google Ads ‑tilien linkitykset Analytics-omaisuudesta, sinun on poistettava koko linkkiryhmä.

Jos linkkiryhmässä on useita Google Ads ‑tilejä ja haluat poistaa vain joidenkin linkityksen Analytics-omaisuudesta, seuraa edellisessä osiossa annettuja ohjeita (Linkkiryhmän muokkaaminen).

Koko linkkiryhmän poistaminen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
    Huom. Voit avata Analyticsin myös Google Ads -tililtäsi. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑kuvaketta Google Ads | tools [Icon], valitse Google Analytics ja seuraa sitten alla olevia ohjeita.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry omaisuuteen, jonka linkityksen haluat poistaa.
  3. Klikkaa Omaisuus-sarakkeesta Google Adsin linkittäminen.
  4. Klikkaa taulukosta linkkiryhmää, jonka haluat poistaa.
  5. Klikkaa Poista linkkiryhmä.
  6. Klikkaa vahvistusponnahdusikkunasta Poista.

Muista, että data ei enää siirry Google Ads- ja Analytics-tiliesi välillä linkkiryhmän poistamisen jälkeen:

• Google Adsin data (kuten klikkaukset, impressiot ja klikkauskohtainen hinta) ei enää näy Analytics-raporteissa linkityksen poistohetkestä lähtien. Istuntodata tilin linkityksen poistamiseen saakka (aiempi data) on edelleen saatavilla. Kun linkitys on poistettu, linkitettynä olleiden Google Ads ‑tilien klikkauksista alkaneet uudet istunnot näkyvät Analytics-raporteissa merkinnällä (not set).
  • Analyticsin uudelleenmarkkinointiluetteloihin ei enää kerätä uusia käyttäjiä.
  • Google Ads lopettaa kaikkien määrittämiesi Analytics-tavoitteiden, verkkokaupan tapahtumien ja mittareiden tuomisen.

Huom. Kun Analytics-data (esimerkiksi tavoitteet) on tuotu Google Adsiin, ne ovat Google Adsin käyttöehtojen alaisia.

Mainosten personoinnin asetukset

Yksittäisten Google Ads ‑tilien linkittämisen lisäksi voit sallia tai estää mainosten personoinnin tietyissä maissa tai tietyillä alueilla olevien käyttäjien osalta mainosten personoinnin lisäasetuksella, joka löytyy omaisuuden asetuksista.

Aiheeseen liittyviä resursseja