Indstillinger for datadeling

Der er adskillige indstillinger for datadeling på din Analytics-konto. Disse indstillinger giver dig mulighed for at tilpasse den måde, hvorpå de data, du indsamler ved hjælp af en Analytics-dataindsamlingsmetode (f.eks. JavaScript-sporingskoden, mobil-SDK'er og Measurement Protocol), deles med Google, så du kan være mere åben eller mere restriktiv med dine data baseret på dine egne præferencer. Disse indstillinger gør det kun muligt at tilpasse, hvordan de data, du indsamler fra websites, mobilapps og andre digitale enheder ved hjælp af Analytics, deles med Google. De gælder ikke for data om din Analytics-konto, eller hvordan din konto bruges, f.eks. antallet af ejendomme, og hvilke ekstra funktioner der er opsat. Uanset hvilke indstillinger for datadeling du har valgt, kan dine Analytics-data også blive brugt med henblik på vedligeholdelse og beskyttelse af Analytics-tjenesten, men kun i det omfang, det er nødvendigt.

Alle Google-repræsentanter, der har adgang til kontodata, heriblandt leverandører, skal acceptere vilkårene og betingelserne i politikken vedrørende intern adgang. Dataadgang kræver den fornødne godkendelse. Al adgang sker via SSL og registreres med henblik på sikkerhedsgennemgang. Repræsentanterne kan kun få adgang til kundedata via computere, der er godkendt af Google.

I denne artikel:

Skift indstillinger for datadeling

Du skal have redigeringstilladelse for at kunne bruge denne funktion.

Når du opretter en Analytics-konto, skal du tilpasse dine indstillinger for datadeling, men du kan til enhver tid gå tilbage til sektionen Administrator på en konto for at ændre indstillingerne.

Sådan ændrer du indstillingerne for datadeling:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den konto, du vil redigere.
  3. Klik på Kontoindstillinger i kolonnen KONTO.
  4. Rediger indstillingerne, og klik på Gem.

Oplysninger om og fordele ved indstillingerne for datadeling

Gennemgå indstillingerne på din konto og de yderligere oplysninger på denne side, inden du beslutter, om du vil slå disse indstillinger TIL eller FRA. Hvis du slår alle indstillinger FRA, bruges dine Analytics-data udelukkende til at levere og vedligeholde Analytics-tjenesten.

Google-produkter og -tjenester

Hvis du slår denne indstilling TIL, kan Google få adgang til og analysere data, så vi kan få større viden om onlineadfærd og -tendenser og bruge disse data til at forbedre Googles produkter og tjenester. Dataene kan f.eks. blive brugt til at forbedre Google Ads-systemet, så du får bedre værktøjer til at oprette, administrere og analysere dine annoncekampagner.

Benchmarking

Ved hjælp af samlede og anonymiserede data kan du oprette funktioner og publikationer, som giver dig større indsigt i, hvad der sker i hele din branche.

Hvis du slår denne indstilling FRA, kan der stadig blive overført data mellem Analytics og de øvrige Google-produkter, der eksplicit er linket til ejendomme på din konto. Da disse data samles og anonymiseres, kan de ikke bruges til at identificere din konto, din organisation eller dine brugere.

Det er en fordel for dig, at denne indstilling er slået TIL, da Analytics-data kan bruges til at udvikle bedre værktøjer og vejledninger, som kan hjælpe dig i forbindelse med marketing og analyse. Med benchmarkingdata får du større viden om, hvor du står på markedet i din egen branche, og de bidrager til undersøgende analyser, som afdækker vigtige markedstendenser, f.eks. stigningen i mobiltrafikken år efter år.

Teknisk support

Analytics-supportmedarbejderne er nogle gange nødt til at få adgang til din konto for at udføre service og løse tekniske problemer. Hvis du slår denne indstilling TIL, kan supportmedarbejderne få adgang til dine data for at løse tekniske problemer. Hvis du slår denne indstilling FRA, kan supportmedarbejderne muligvis ikke hjælpe dig med at løse tekniske problemer.

Du opnår selv fordele, når denne indstilling er slået TIL, da Google Support får adgang til din konto, så de kan foretage fejlfinding og hjælpe dig med at finde løsninger, hvis du fejlmelder et problem på din konto.

Kontospecialister

Googles salgs- og marketingspecialister er uddannet til at finde metoder til at forbedre din oplevelse med Googles produkter. Hvis du slår den første indstilling TIL, kan disse specialister se på og vurdere effektiviteten af forskellige implementeringsstrategier og kontokonfigurationer. Brugere med en 360-konto eller standardkonto kan få adgang til forbedret marketingkommunikation med forslag til optimal brug af produkterne, og brugere med en 360-konto kan desuden få optimeringstips fra en salgsspecialist. Hvis du slår den anden indstilling TIL, kan alle Googles salgseksperter også få adgang til din konto, så de kan give dig mere tilpassede anbefalinger.

Det er en fordel for dig, at begge indstillinger er slået TIL, da dit Analytics-salgsteam kan hjælpe dig med at finde metoder til at udnytte dine annoncekroner bedre, f.eks. ved at give dig anbefalinger ud fra en analyse af din søgeordseffektivitet. Analytics-marketingteamet kan komme med forslag til, hvordan du kan opnå forbedringer med hensyn til anskaffelse eller andre strategiske forbedringer, i form af en månedlig effektivitetsrapport, der sendes via e-mail.