Dimensions and metrics

[GA4] Sobre les dimensions i mètriques personalitzades

Fer anàlisis i anunciar-se mitjançant les dades personalitzades d'un lloc web o d'una aplicació

Una dimensió o mètrica personalitzades de Google Analytics us permet fer anàlisis i anunciar-vos mitjançant les dades personalitzades que hàgiu recollit del vostre lloc web o aplicació. Les dimensions o mètriques personalitzades van més enllà de les dades estàndard que Google Analytics recull i mostra automàticament, cosa que us permet fer anàlisis més detallades i rellevants.

Dimensions i mètriques personalitzades a Google Analytics

Com funciona

Els esdeveniments mesuren què fan els usuaris al vostre lloc web o aplicació, com ara fer clic en un enllaç o mirar un vídeo. Els paràmetres d'esdeveniment proporcionen més detalls sobre aquestes accions, com ara en quin enllaç s'ha fet clic o quin percentatge del vídeo ha mirat un usuari. Les propietats d'usuari us proporcionen més informació sobre els usuaris en si, com ara l'edat o la ubicació.

Google Analytics, un cop l'hàgiu configurat, recull automàticament algunes dades enviant esdeveniments recollits automàticament i propietats d'usuari predefinides. Podeu trobar una llista dels esdeveniments recollits automàticament i els seus paràmetres d'esdeveniment a Paràmetres d'esdeveniment de Google Analytics.

Un cop hàgiu recollit aquesta informació addicional al lloc web o a l'aplicació, podeu configurar dimensions personalitzades (per a les dades descriptives) i mètriques personalitzades (per a les dades numèriques) a fi d'organitzar i analitzar les dades als informes. Les dimensions i mètriques personalitzades també us permeten fer servir aquestes dades per a la publicitat i el remàrqueting.

A custom icon that illustrates a user clicking a “add to basket” button on a website.

1

A custom icon that illustrates a website on a laptop and a mobile phone with the Google Tag.

2

A custom icon that illustrates adding custom dimensions by selecting checkboxes.

3

A custom icon that illustrates a dashboard with a 2-line chart and a pie chart.

4

Afegiu un paràmetre d'esdeveniment o una propietat d'usuari al codi del vostre lloc web o aplicació mòbil.

Un usuari visita el vostre lloc web o aplicació i les dades personalitzades s'envien a Google Analytics.

Creeu una dimensió o mètrica personalitzades per poder analitzar les dades del paràmetre d'esdeveniment o de la propietat d'usuari.

Al cap de 24-48 hores, podreu començar a generar informes i a promocionar-vos amb la mètrica o la dimensió personalitzades.

Tipus de dimensions i mètriques personalitzades

Podeu crear uns quants tipus de dimensions i mètriques personalitzades en funció de les dades sobre les quals voleu recollir informació i amb les quals voleu anunciar-vos:

Dimensions personalitzades

Mètriques personalitzades

• Les mètriques personalitzades us permeten analitzar valors numèrics a partir de paràmetres d'esdeveniment. Si un paràmetre d'esdeveniment mesura la quantitat o la freqüència d'una acció, les mètriques personalitzades transformen aquestes xifres en estadístiques aplicables. Tanmateix, en el cas de les dades categòriques, com ara en quin text s'ha fet clic o quina pàgina s'ha vist, és més adequat utilitzar una dimensió personalitzada d'abast d'esdeveniment.
  • Les mètriques calculades us permeten combinar una o diverses mètriques existents o personalitzades per generar una mètrica nova i potencialment més valuosa.

Límits

La taula següent mostra quantes dimensions i mètriques personalitzades podeu crear per a les propietats estàndard i 360:

Tipus de dimensions o mètriques personalitzades Límits de les propietats estàndard Límits de les propietats 360
Dimensions personalitzades d'abast d'usuari 25 100
Dimensions personalitzades d'abast d'esdeveniment 50 125
Dimensions personalitzades d'abast d'article 10 25
Mètriques personalitzades 50 125
Mètriques calculades 5 50

Podeu veure quan esteu a punt d'arribar al nombre màxim de dimensions o mètriques personalitzades a la pàgina Definicions personalitzades, a Administració. Per veure el nombre de dimensions i mètriques personalitzades que heu creat fins ara, feu clic a Informació sobre la quota, a la part superior dreta.

Pràctiques recomanades

Abans de crear dimensions i mètriques personalitzades, utilitzeu les dimensions i mètriques predefinides sempre que sigui possible.

Si teniu una propietat estàndard, no creeu dimensions personalitzades de cardinalitat elevada innecessàries. Les dimensions de cardinalitat elevada poden tenir un impacte negatiu en els informes i les exploracions i provocar que les dades es condensin a la fila (other).

Exemple

Aquests són alguns exemples de dimensions de cardinalitat elevada que no es permeten o que s'han d'evitar:

• Utilitzar una dimensió personalitzada per a un identificador únic per usuari. En comptes d'això, feu servir la funció User-ID.
    • Més informació sobre com podeu complir els casos d'ús sense crear una dimensió personalitzada per a un identificador d'usuari
  • Utilitzar una dimensió personalitzada a fi d'enviar identificadors únics per sessió, com ara un identificador de sessió.
  • Enviar una marca de temps com a dimensió personalitzada.

Finalment, registrar una dimensió personalitzada per a un paràmetre que ja sigui una dimensió predefinida, com ara les dimensions de pàgina i de pantalla o l'identificador de transacció, no és una pràctica recomanada. Això no afectarà la cardinalitat, però utilitzarà una part de la vostra quota de dimensions personalitzades.

Discontinuació dels informes de paràmetres personalitzats

Amb les dimensions i mètriques personalitzades d'abast d'esdeveniment, els paràmetres s'identifiquen amb dimensions i mètriques de tota la propietat, de manera que podeu crear una única dimensió o mètrica basada en un paràmetre i registrar-la per a tants esdeveniments com vulgueu. Anteriorment, amb els informes de paràmetres personalitzats, els paràmetres s'identificaven per a esdeveniments individuals. Així doncs, si volíeu generar informes sobre el mateix paràmetre per a 5 esdeveniments diferents, havíeu d'utilitzar 5 de la quota de 100 dimensions i mètriques personalitzades.

Amb la discontinuació dels informes de paràmetres personalitzats, Analytics ha conservat l'historial de dades agregades d'abast d'esdeveniment, i les dades agregades noves amplien aquest historial de dades sense problemes. En els casos en què es va registrar un paràmetre per a diversos esdeveniments, Analytics desfà l'ambigüitat assignant a cadascun un nom de dimensió o mètrica que inclogui el nom d'esdeveniment assignat en aquell moment (p. ex., “custom_dimension_name [event_name]”).

Com a pràctica recomanada, heu de treure les dimensions i mètriques personalitzades duplicades que s'hagin registrat en diversos esdeveniments a fi de no esgotar la quota.

Les dimensions personalitzades d'abast d'usuari eliminen la necessitat de pensar en els "espais". Les propietats d'usuari es converteixen en àlies per als espais de dimensió personalitzada amb abast d'usuari, la qual cosa permet als desenvolupadors centrar-se en el seguiment de punts de dades amb noms significatius sense haver d'associar cada punt de dades a un número d'espai arbitrari.