Dimensions and metrics

[GA4] Om tilpassede dimensioner og metrics

Analysér og annoncér ved hjælp af tilpassede data fra dit website eller din app

En tilpasset dimension eller metric i Google Analytics giver dig mulighed for at analysere og annoncere ved hjælp af de tilpassede data, du har indsamlet fra dit website eller din app. En tilpasset dimension eller metric er mere end de standarddata, der automatisk indsamles og vises af Google Analytics, så du kan foretage mere detaljeret og relevant analyse.

Tilpassede dimensioner og metrics i Google Analytics

Sådan fungerer det

Hændelser måler, hvad brugerne foretager sig på dit website eller i din app, f.eks. klikker på et link eller ser en video. Hændelsesparametre giver flere oplysninger om disse handlinger, f.eks. hvilket link der blev klikket på, eller hvor meget af videoen en bruger så. Brugeregenskaber fortæller dig mere om selve brugerne, f.eks. deres alder eller lokation.

Google Analytics indsamler automatisk nogle data, efter du har konfigureret Analytics, ved at sende automatisk indsamlede hændelser og foruddefinerede brugeregenskaber. Du kan finde en liste over automatisk indsamlede hændelser og deres hændelsesparametre i Google Analytics-hændelsesparametre.

Når du har indsamlet disse ekstra oplysninger på dit website og/eller i din app, kan du oprette tilpassede dimensioner (til beskrivende data) og tilpassede metrics (for numeriske data) for at organisere og analysere dataene i rapporter. Med tilpassede dimensioner og metrics kan du også bruge disse data til annoncering og remarketing.

A custom icon that illustrates a user clicking a “add to basket” button on a website.

1

A custom icon that illustrates a website on a laptop and a mobile phone with the Google Tag.

2

A custom icon that illustrates adding custom dimensions by selecting checkboxes.

3

A custom icon that illustrates a dashboard with a 2-line chart and a pie chart.

4

Du føjer en hændelsesparameter eller brugeregenskab til din website- eller mobilappkode

En bruger besøger dit website eller din app, og de tilpassede data sendes til Google Analytics

Du opretter en tilpasset dimension eller metric, så du kan analysere dataene fra hændelsesparameteren eller brugeregenskaben

Efter 24-48 timer kan du begynde at rapportere om og annoncere med den tilpassede dimension eller metric

Typer af tilpassede dimensioner og metrics

Du kan oprette forskellige typer tilpassede dimensioner og metrics, afhængigt af hvilke oplysninger du vil rapportere om og annoncere med:

Tilpassede dimensioner

• Tilpassede dimensioner på brugerniveau giver dig mulighed for at rapportere om tilpassede brugeregenskaber. Når du føjer en tilpasset brugeregenskab til din website- eller appkode, giver disse tilpassede dimensioner mulighed for at dissekere og forstå de brugerspecifikke data.
  • Hændelsesbaserede tilpassede dimensioner giver dig mulighed for at rapportere om tilpassede hændelsesparametre, som måler oplysninger om brugerhandlinger, der registreres via en hændelse. Uanset om du identificerer links, der klikkes på, eller videointeraktion, kan du føje en tilpasset hændelsesparameter til dine anbefalede hændelser eller tilpassede hændelser for at få en detaljeret analyse af disse interaktioner.
  • Varebaserede tilpassede dimensioner er nyttige til e-handelswebsites og -mobilapps. Disse tilpassede dimensioner giver dig mulighed for at analysere tilpassede data som f.eks. varefarve eller varestørrelse i varematrixen for en e-handelshændelse, f.eks. "purchase" eller "add_to_cart".

Tilpassede metrics

• Tilpassede metrics giver dig mulighed for at analysere numeriske værdier ud fra hændelsesparametre. Hvis en hændelsesparameter måler mængden eller hyppigheden af en handling, omdanner tilpassede metrics disse tal til handlingsrettet indsigt. Hvis der er tale om kategoriske data, f.eks. hvilken tekst der blev klikket på, eller hvilken side der blev vist, er det mere relevant at bruge en hændelsesbaseret tilpasset dimension.
  • Beregnede metrics giver dig mulighed for at kombinere én eller flere eksisterende metrics og/eller tilpassede metrics for at producere en ny og potentielt mere værdifuld metric.

Grænser

Følgende tabel viser, hvor mange tilpassede dimensioner og metrics du kan oprette for standard- og 360-ejendomme:

Typer af tilpasset dimension eller metric Grænser for standardejendomme Grænser for 360-ejendomme
Brugerbaserede tilpassede dimensioner 25 100
Tilpassede dimensioner på hændelsesniveau 50 125
Varebaserede tilpassede dimensioner 10 25
Tilpassede metrics 50 125
Beregnede metrics 5 50

Du kan se, hvornår du er tæt på at nå det maksimale antal tilpassede dimensioner eller metrics, på siden Tilpassede definitioner under Administrator. Hvis du vil se det antal tilpassede dimensioner og metrics, du har oprettet indtil videre, skal du klikke på Kvoteoplysninger øverst til højre.

Bedste praksis

Inden du opretter tilpassede dimensioner og metrics, skal du bruge de foruddefinerede dimensioner og metrics, når det er muligt.

Hvis du har en standardejendom, bør du ikke oprette unødvendige tilpassede dimensioner med høj kardinalitet. Dimensioner med høj kardinalitet kan indvirke negativt på dine rapporter og udforskninger og medføre, at data komprimeres i rækken (other).

Eksempel

Følgende er eksempler på dimensioner med høj kardinalitet, som ikke er tilladt, eller som bør undgås:

• Brug af en tilpasset dimension til et unikt id pr. bruger. Brug i stedet funktionen User-ID
    • Få flere oplysninger om, hvordan du kan udføre dine eksempler på brug uden at oprette en tilpasset dimension for et bruger-id
  • Brug af en tilpasset dimension til at sende unikke id'er pr. session, f.eks. et sessions-id
  • Afsendelse af et tidsstempel som en tilpasset dimension

Det er desuden bedst at registrere en tilpasset dimension for en parameter, der allerede er en foruddefineret dimension, f.eks. side- og skærmdimensionerne eller transaktions-id'et. Det påvirker ikke kardinaliteten, men det bruger en af dine pladser i kvoten for tilpassede dimensioner.

Udfasning af rapportering om tilpassede parametre

Med hændelsesbaserede tilpassede dimensioner og metrics identificeres der parametre for dimensioner og metrics på hele ejendommen. Det betyder, at du kan oprette en enkelt dimension eller metric baseret på en parameter og rapportere om den for lige så mange hændelser, du vil. Ved rapportering af tilpassede parametre blev der tidligere identificeret parametre for individuelle hændelser. Hvis du f.eks. ville rapportere om den samme parameter for fem forskellige hændelser, var du altså nødt til at bruge fem af de i alt 100 tilpassede dimensioner og metrics i kvoten.

I forbindelse med udfasningen af rapportering om tilpassede parametre i Analytics har vi valgt at beholde samlede hændelsesbaserede historiske data, som altså dermed bliver "suppleret" løbende. Hvis der registreres en parameter for flere hændelser i Analytics, skelnes der mellem dem ved at tildele et dimensions-/metric-navn, som indeholder det aktuelt tildelte hændelsesnavn (f.eks. "custom_dimension_name [event_name]").

Den optimale løsning er at fjerne identiske tilpassede dimensioner og metrics, der er blevet registreret for flere hændelser, for at gøre det lettere at overholde kvoten.

Med brugerbaserede tilpassede dimensioner er det ikke længere nødvendigt at fokusere på "pladser". Brugeregenskaber bliver aliasser for pladser for brugerbaserede tilpassede dimensioner, så man som udvikler kan fokusere på at spore datapunkter med hensigtsmæssige navne uden at skulle knytte hvert enkelt datapunkt til et vilkårligt pladsnummer.