Uw demografische rapporten weergeven

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Krijg inzicht in de demografische segmenten die uw advertenties bereiken door uw demografische rapporten te bekijken. Met informatie over de segmenten die u conversies opleveren kunt u het volgende:

• Inzicht krijgen in uw klantenbestand
  • Inzicht krijgen in groeimogelijkheden
  • Uw campagnes en advertentiegroepen evalueren
  • Weloverwogen aanpassingen maken op de advertentiestrategie
  • Meerdere demografische targetingmethoden beheren en analyseren

Voordat u begint

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw demografische rapporten kunt weergeven en hoe u die gegevens kunt gebruiken om uw targeting te verbeteren. Meer informatie over demografische targeting

Voorbeeld

Anna heeft een online schoenenwinkel en wil weten hoe haar advertenties presteren voor de demografische doelen die ze heeft geselecteerd. In het demografische diagram kan ze Klikken, Conversies of Vertoningen selecteren om te kijken hoe haar advertenties in alle targetingsegmenten presteren in vergelijking met haar advertentiedoelen. Uit het diagram blijkt dat haar advertentiekijkers voornamelijk mannen zijn tussen de 25 en 34 jaar en mensen zijn die geen kinderen hebben. Anna kan deze inzichten dus gebruiken om haar advertentiecampagnes af te stemmen op deze specifieke doelgroepsegmenten.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Afhankelijk van de gegevens die voor uw doelen het belangrijkst zijn, kunt u demografische diagrammen voor klikken, conversies of vertoningen bekijken.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Selecteer in de module Demografie de optie Campagneweergave of Advertentiegroepweergave in het dropdownmenu Weergeven om te filteren op het gewenste rapportageniveau.
  5. Selecteer een tabblad met demografische gegevens: Leeftijd, Gender, Gezinsinkomen, Ouderlijke status of Combinatie.
  6. Klik op Tabel weergeven om conversies, vertoningen en kosten per demografisch segment te bekijken.
  7. Klik op Kolommen om aanvullende statistieken voor uw rapportage op te halen.