Om kampanjestatuser

I Status-kolonnen kan du se informasjon om statusen de enkelte kampanjene i Google Ads-kontoen din har på det tidspunktet du logger på kontoen. På denne siden kan du se statusen for alle kampanjene du noensinne har opprettet, og oppdage eventuelle uventede problemer med disse.

Her kan du ikke bare se statusen til de enkelte kampanjene, men også statusen til den tilhørende budstrategien. Hvis budstrategien til en kampanje har problemer som kan påvirke resultatene, viser vi disse i Status-kolonnen.

Denne artikkelen forklarer de ulike kampanjestatusene og hva de innebærer, og hvordan du kan løse mulige problemer.

Før du begynner

Du må vite hvor i Google Ads-kontoen din du kan finne kampanjestatusen. Hvis du ikke har opprettet en kampanje ennå, kan du finne ut mer om kampanjestatuser.

Kampanjestatuser

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Kampanjestatusen viser om kampanjen kjøres som den skal, og hvordan du kan løse eventuelle problemer.

Kampanjestatus

Beskrivelse

Dette kan du gjøre

Kvalifisert Kampanjen er aktiv og kan vise annonser. Hvis kampanjen din er merket som «Kvalifisert», men annonsen din ennå ikke vises, kan du finne ut hvorfor og korrigere problemet.
Kvalifisert (begrenset) Kampanjen er aktiv, men den viser bare annonser av og til på grunn av budsjettbegrensninger eller en begrenset budstrategi. Finn ut mer om budsjettanbefalinger, og juster så kampanjebudsjettet ditt.
Ikke kvalifisert Kampanjen er inaktiv fordi du ikke har noen annonsegrupper, fordi alle annonsegruppene er slettet eller satt på pause, eller fordi alle søkeordene er slettet eller satt på pause. Finn ut mer om annonsestatus og annonsegruppestatus.
Satt på pause Kampanjen er inaktiv fordi du har satt den på pause. Hvis en kampanje er satt på pause, blir ikke de tilhørende annonsene vist, og det påløper heller ikke nye kostnader i kampanjen før kjøringen gjenopptas. Finn ut hvordan du gjenopptar kjøring av kampanjer.
Fjernet Kampanjen er inaktiv fordi du har fjernet den. Hvis du fjerner en kampanje permanent, slettes den. Du kan ikke gjenoppta kjøringen av en kampanje etter at du har fjernet den. Finn ut mer om oppretting og administrering av flere kampanjer.
Venter Kampanjen er inaktiv, men har planlagt oppstart på en fremtidig dato. Finn ut hvordan du kan endre startdatoen til kampanjer.
Avsluttet Kampanjen er inaktiv fordi den planlagte sluttdatoen er passert. Finn ut hvordan du kan endre sluttdatoen til kampanjer.

Budstrategistatuser

I statusene for budstrategiene dine kan du se om det finnes problemer med strategiene som kan ha innvirkning på kampanjeresultatene, og finne løsninger på disse problemene. Finn ut mer om dette i artikkelen Om budstrategistatuser.

Budstrategistatus

Beskrivelse

Dette kan du gjøre

Begrenset

Budstrategien er aktiv, men kan være begrenset av dagsbudsjettet som er angitt. Det kan for eksempel vises annonser bare av og til på grunn av budsjettbegrensninger Finn faktorene som kan begrense budstrategien, samt løsninger på disse problemene.
Feilkonfigurert De konverteringsbaserte budstrategiene dine er ikke konfigurert med de riktige konverteringene. Denne statusen gjelder for budstrategier med utvidet CPC, mål-CPA og mål-ROAS. Få bekreftet at sporingsinnstillingene fungerer slik de skal.
Innlæringsfase Når du har endret budstrategien din, må du gi Google Ads litt tid til å samle inn resultatdataene som trengs for å optimalisere budene dine. Få bekreftet at sporingsinnstillingene fungerer slik de skal.

Få nyttig statistikk i budstrategirapporten

I budstrategirapporten får du oversikt over viktige resultatberegninger og -statuser – disse er spesifikke for hver type strategi.

I denne rapporten kan du se om du har nådd resultatmålene dine med denne strategien over tid. Du kan i tillegg se hvordan ulike statuser kan være gjensidig forbundet med endringer i kampanjeresultatene. Finn ut mer om dette i artikkelen Om budstrategirapporter.

Budstrategistatuser

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Se etter Status-kolonnen ved siden av Dagsbudsjett-kolonnen.

Filtrer kampanjer

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på filterikonet Filter for å se Filter-inndatafeltet.
  5. Klikk der markøren blinker, for å se og velge filtreringsalternativer.