Henkilökohtaisia tunnistetietoja sisältävät URL-osoitteet

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi Google on luonut käytännöt sille, miten mainostajat voivat kerätä, käyttää ja jakaa henkilökohtaisia tunnistetietoja. Käytännöissä sanotaan, että jos Google-tagi välittää Googlelle dataa, joka voidaan tunnistaa henkilökohtaisiksi tunnistetiedoiksi, lähetämme mainostajalle ilmoituksen tietosuojaloukkauksesta ja poistamme käytöstä mainostajan datasegmentit ja muut asiaan liittyvät segmentit (esim. omat yhdistelmäsegmentit ja samantyyppiset segmentit), kunnes mainostaja on ratkaissut ongelman.

Huom. Tämä ei koske niitä Googlen palveluja, joihin sovelletaan Google Adsin datankäsittelyehtoja.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka ongelmien ratkaisu etenee ja kuinka välttää yleisiä tilanteita, joissa henkilökohtaisia tunnistetietoja saatetaan välittää Googlelle.

Näin tagit toimivat

Kun Google-tagi käynnistyy verkkosivulla, se välittää käyttäjän URL-osoitteen automaattisesti Googlelle. Kaikki tagit voivat potentiaalisesti kerätä henkilökohtaisia tunnistetietoja, vaikka web-kehittäjä ei erikseen välittäisi kyseistä dataa tagiin.

URL-osoitteita tallentavia Googlen tuotetageja ovat Google Adsin konversioseurantatagi, Google-tagi, DFP-tagi, Floodlight-tagi ja Google Analytics ‑tagi. Huomaathan, että tagit saattavat jakaa kolmansille osapuolille henkilökohtaisia tunnistetietoja, jos tagit sijaitsevat sivuilla, joiden URL-osoitteet sisältävät sähköpostiosoitteita.

Viikoittaiset ilmoitukset tietosuojaloukkauksesta

Henkilökohtaisia tunnistetietoja Googlelle välittävät mainostajat saavat viikoittain ilmoituksen osoitteesta ads-noreply@google.com. Ilmoitus sisältää luettelon sellaisista URL-osoitteista ja datasegmenteistä, joissa on havaittu henkilökohtaisia tunnistetietoja, kuten sähköpostiosoitteita ja salasanoja.

Käy läpi jokainen sinulle sähköpostilla lähetetty URL-osoitteiden luettelo ja selvitä ongelman aiheuttaja. Vastaa sitten käytäntötiimille sähköpostiviestiin linkitetyllä lomakkeella. Sähköpostissa ilmoitetaan URL-ryhmä, jossa henkilökohtaisia tunnistetietoja on havaittu, ja kerrotaan, kuinka monta kertaa henkilökohtaisia tunnistetietoja on havaittu tietyssä URL-osoitteessa seitsemän viime päivän aikana. Lisäksi sähköpostissa on sitä URL-ryhmää vastaava esimerkkiosoite, jossa henkilökohtaisia tunnistetietoja on havaittu. Henkilökohtaiset tunnistetiedot on sensuroitu näistä esimerkeistä.

Ilmoitukset eivät näy Google Adsin käyttöliittymässä. Ilmoitukset tietosuojaloukkauksesta lähetetään Google Ads ‑käyttäjille, joilla on asiaan liittyvien tilien järjestelmänvalvojien pääsyoikeudet tai normaalit pääsyoikeudet. Lue lisää Google Ads ‑tilin pääsyoikeustasoista ja Google Adsin kirjautumistietojen muuttamisesta.

Henkilökohtaisten tunnistetietojen poistaminen URL-osoitteista

Paras keino lopettaa henkilökohtaisten tunnistetietojen jakaminen on muuttaa kyseisten tietojen käsittelytapaa verkkosivustollasi. Seuraavien ohjeiden avulla voit estää henkilökohtaisia tunnistetietoja päätymästä URL-osoitteisiin.

Huom. Käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi URL-osoitteen #‑merkin jälkeistä sisältöä ei käytetä listasääntöjen arviointiin.

Vältä tagien poistamista

Henkilökohtaisia tunnistetietoja välittävien tagien poistaminen voi tuntua helpolta ratkaisulta, mutta se ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto. Jos et ratkaise perimmäistä ongelmaa, jonka vuoksi henkilökohtaisia tunnistetietoja päätyy URL-osoitteisiin, sivustosi muut tagit saattavat edelleen kerätä henkilökohtaisia tunnistetietoja. Emme edellytä Google-tagin sijoittamista kaikille sivuille, mutta suosittelemme sitä, jotta voit hyödyntää käyttäjiin liittyviä kohdistusominaisuuksia kaiken sivustosi liikenteen käsittelemisessä. Jos jollakin sivullasi ei ole tagia, et voi valita kyseisen sivun käyttäjiä, kun määrität käyttäjien kohdistuksia tai poissulkemisia.

Täytä vastauslomake

Jos saat ilmoituksen tietosuojaloukkauksesta, täytä viestiin linkitetty lomake. Vastauslomakkeella voit ilmoittaa Googlelle lisätietoja sekä kertoa, miten ongelman ratkaiseminen edistyy.

Lisää asiakastunnuksesi lomakkeeseen täsmälleen siinä muodossa kuin se on Googlen lähettämässä sähköpostiviestissä. Valitse jokin alla olevista vaihtoehdoista.

• Olen yrittänyt ratkaista ongelman. Lähettäkää päivitetty raportti. Jos valitset tämän vaihtoehdon, käytäntötiimi lähettää sinulle kahden viikon kuluessa vahvistuksen siitä, onko sivustosi käytäntöjenmukainen.
  • Olen vastaanottanut ilmoituksen ja tutkin asiaa. Valitse tämä vaihtoehto, jos ongelman ratkaiseminen on vielä kesken. Tässä tapauksessa käytäntötiimi lähettää sinulle joka viikko päivitetyn listan URL-osoitteista auttaakseen sinua ratkaisemaan ongelman.
  • Uskon, että ilmoitus tietosuojaloukkauksesta on aiheeton. Tarkastakaa tilini uudelleen. Jos valitset tämän vaihtoehdon, käytäntötiimi tarkastaa tilisi uudelleen ja lähettää sitten sinulle uuden viestin. Alla olevassa Virheellisesti tunnistetut henkilökohtaiset tunnistetiedot ‑osiossa on kerrottu syitä, jotka voivat aiheuttaa virheellisen tulkinnan siitä, että URL-osoite sisältää henkilökohtaisia tunnistetietoja.

Muuta henkilökohtaisten tunnistetietojen käsittelytapaa

Yleensä ainoa keino ratkaista URL-osoitteiden henkilökohtaisia tunnistetietoja koskeva ongelma on muuttaa tapaa, jolla järjestelmäsi käsittelevät käyttäjädataa. Alla on kerrottu yleisiä tapoja ongelman ratkaisemiseen.

• Verkkolomakkeet: HTTP-protokolla sallii lomakkeiden lähettämisen sekä GET‑ että POST-menetelmällä, vaikka POST onkin suositeltava vaihtoehto. Jos lähettämisessä käytetään GET-menetelmää, lomakkeen parametrit päätyvät osoitekenttään osaksi URL-osoitetta (lue lisää lomakkeessa käytettävästä menetelmästä). Jos tietojen lähettämisen jälkeen näkyvällä sivulla on Google-mainoksia, lomakkeen parametrit sisältävä URL-osoite lähetetään Googlelle.
    • Päivitä sivun lähdekoodi tai HTML-koodin muodostava osa siten, että lomakkeen tagissa oleva attribuutti sisältää osan method="post". Jos menetelmää ei ole määritetty, oletusmenetelmä on GET.
  • Kirjautumissivut: Etenkin käyttäjäprofiileja ja kirjautumista käyttävillä sivustoilla on käytössä URL-osoitemalleja, jotka lisäävät henkilökohtaiset tunnistetiedot URL-osoitteiden rakenteeseen. Esimerkiksi kirjautumista edellyttävän sivuston Omat asetukset ‑sivun URL-osoite saattaa olla muodossa site.com/my_settings/sample@email.com. Tällaisilla sivuilla olevat mainokset saattaisivat lähettää Googlelle URL-osoitteissa olevia henkilökohtaisia tunnistetietoja.
    • Henkilökohtaisia tunnistetietoja esiintyy tavallisimmin linkeissä tai sivuilla, jotka liittyvät tavalla tai toisella käyttäjän tietoihin. Tällaisia ovat esimerkiksi profiilisivut, asetukset, käyttäjätilit, ilmoitukset ja viestit sekä sähköposti-, rekisteröitymis-, tilaus- ja kirjautumissivut.
    • URL-osoitteessa olevat henkilökohtaiset tunnistetiedot voidaan yleensä korvata yksilöllisellä sivustokohtaisella tunnuksella eli UUID-tunnuksella.
  • Sähköpostimarkkinoinnin omat kampanjaparametrit: Omia kampanjaparametreja lisätään usein URL-osoitteisiin, kun halutaan seurata sivuston liikenteen lähteitä, kuten sähköpostimarkkinointikampanjoita. Jos URL-osoitteissasi käytetään henkilökohtaisiin tunnistetietoihin liittyviä termejä omina kampanjaparametreina (esim. site.com/todays_deals/?utm_source=email&utm_campaign_name=todays_deals&utm_user_email=sample@email.com) ja vastaavat URL-osoitteet sisältävät Google-tagin, nämä URL-osoitteet voivat välittää henkilökohtaisia tunnistetietoja Googlelle.
    • Lähetä itsellesi testikampanja. Tarkista sähköpostimarkkinointikampanjan luomat URL-osoitteet nähdäksesi, sisältävätkö URL-parametrit sähköpostiosoitteita tai muita henkilökohtaisia tunnistetietoja. Jos näin on, kokeile antaa kullekin käyttäjälle yksilöllinen sivustokohtainen tunnus (UUID-tunnus) ja seuraa UUID-tunnusta URL-parametrien kautta.

Voit estää henkilökohtaisten tunnistetietojen välittymisen Googlelle käyttämällä käyttäjätietojen sijaan UUID-tunnusta. Esimerkiksi site.com/my_settings/sample@email.com voidaan muuttaa muotoon site.com/my_settings/43231. Siinä 43231 on tunnus, joka yhdistää tilin osoitteeseen sample@email.com. UUID-tunnuksen voi liittää merkkijonoon käyttämällä esimerkiksi Java- tai Python-ohjelmointikielen kirjastoja.

Odota vahvistusta ongelman ratkaisemisesta

Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset järjestelmään ja lähettänyt vastauslomakkeen, Google tarkastaa, onko ongelma ratkaistu. Saat kahden viikon kuluessa joko vahvistuksen ongelman ratkaisemisesta tai ilmoituksen siitä, että tiliisi liittyvissä URL-osoitteissa jaetaan edelleen henkilökohtaisia tunnistetietoja.

Testisivuston käyttäminen

Jos haluat varmistaa muutosten toimivuuden testisivustolla, ennen kuin teet muutoksia varsinaiselle sivustollesi, voit lisätä testisivustosi lokitarkastukseen. Lisää tagit testisivustolle samalla Google Ads ‑asiakastunnuksella, jota käytät personoidussa mainonnassa. Kun testisivustosi näkyy sähköpostitse saamissasi lokitarkastustiedoissa, voit tehdä testimuutokset. Jos testisivusto ei enää välitä henkilökohtaisia tunnistetietoja, se ei enää näy raporteissa. Tämän jälkeen voit tehdä tarvittavat muutokset varsinaiselle sivustollesi.

Virheellisesti tunnistetut henkilökohtaiset tunnistetiedot

Toisinaan Google Ads voi tehdä virheellisiä tulkintoja siitä, että URL-osoitteet sisältävät henkilökohtaisia tunnistetietoja. Jos voit vahvistaa, ettet välitä henkilökohtaisia tunnistetietoja Googlelle, ilmoita siitä täyttämällä tietosuojaloukkausilmoituksessa saamasi vastauslomake. Valitse lomakkeesta vaihtoehto "Uskon, että ilmoitus tietosuojaloukkauksesta on aiheeton".

Yleisiä syitä henkilökohtaisiin tunnistetietoihin liittyviin virheellisiin tulkintoihin:

Sivuston yhteydenottosähköpostiosoitteet

URL-osoite saattaa sisältää mainostajan yrityksen sähköpostiosoitteen, joka on tavallisesti sama kuin mainostajan sivustolla ilmoitettava sähköpostiosoite. Tämä saattaa aiheuttaa perusteettoman ilmoituksen tietosuojaloukkauksesta.

Alla olevien ohjeiden avulla voit tarkistaa, johtuuko rikkomus sivustosi sähköpostiosoitteesta.

1. Etsi tietosuojaloukkausta koskevan ilmoituksen mukana lähetetystä URL-osoitteiden luettelosta url- ja ref-parametrit. Molempien parametrien tulee näyttää URL-osoitteilta. Esimerkkejä:
    url=http%3A%2F%2Fwww.examplesite.com%2Fcontact%2Fredacted@example.com ja
    ref=http%3A%2F%2Fwww.examplesite.com%2Fcontact%2Fredacted@example.com
  2. Pura URL-osoitteiden koodinvaihto siihen tarkoitetulla työkalulla.
  3. Vertaa URL-osoitetta ja sähköpostiosoitetta sivustosi yhteydenottosivun URL-osoitteeseen ja kyseisellä sivulla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Jos URL-osoite ja sähköpostiosoite ovat samat kuin yhteydenottosivulla, et jaa henkilökohtaisia tunnistetietoja.

Käyttäjän kiintolevylle tallennettu URL-osoite

Käyttäjät voivat tallentaa osan sivustosta kiintolevylleen selaimen Tallenna nimellä ‑toiminnolla. Jos sivuston tallentamiseen liittyvä polun osa sisältää sähköpostiosoitteen, järjestelmä saattaa lähettää aiheettoman ilmoituksen tietosuojaloukkauksesta.

Alla olevien ohjeiden avulla voit tarkistaa, johtuuko rikkomus siitä, että käyttäjä on tallentanut sivun.

1. Etsi tietosuojaloukkausta koskevan ilmoituksen mukana lähetetystä URL-osoitteiden luettelosta url- ja ref-parametrit. Molempien parametrien tulee näyttää URL-osoitteilta. Esimerkkejä:
    url=file%3A%2F%2Fexamplesite.com%2Fpaget%2Fredacted@example.com ja
    ref=file%3A%2F%2Fexamplesite.com%2Fpaget%2Fredacted@example.com
  2. Pura URL-osoitteiden koodinvaihto siihen tarkoitetulla työkalulla.
  3. Vahvista, että URL-osoite näyttää tietokoneen hakemistopolulta. Esimerkiksi:
    file://examplesite.com/page/redacted@example.com
    Jos näin on, et jaa henkilökohtaisia tunnistetietoja.