Översikt över avstängning av Google Ads-konton

Vi tar rättsliga krav och användarsäkerhet på största allvar. Därför kan handlingar av annonsörer som utsätter våra användare, Google eller våra partners för risk leda till kontoavstängning.

Annonsörer vars konton blir avstängda får en avisering i kontot och ett e-postmeddelande.

Använd vårt felsökningsverktyg för konton för att automatiskt kontrollera ditt kontos status eller avstängningar och få information om vilka åtgärder som kan krävas:

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

På den här sidan

Kom igång

• Avstängda konton kan inte visa annonser eller skapa nytt innehåll. Annonsörerna kan dock fortfarande få åtkomst till sina avstängda konton och eventuella tillhörande rapporter.
  • Konton som är relaterade till det avstängda kontot (till exempel konton som använder samma e-postadress eller betalningsmetod, eller konton som är länkade till samma förvaltarkonto) kan stängas av.
  • Merchant Center-konton som är länkade till avstängda Google Ads-konton kan stängas av.
  • Eventuella nya konton som annonsören försöker skapa kan stängas av.

Använd vårt felsökningsverktyg för konton för att automatiskt kontrollera ditt kontos status eller avstängningar och få information om vilka åtgärder som kan krävas. Om du bestämmer dig för att överklaga kontoavstängningen kan vi be dig verifiera aktuell betalningsaktivitet eller aktuella ändringar som har gjorts i ditt Google Ads-konto.

Därför stänger vi av konton

Google Ads-policyerna och användarvillkoren bidrar till att skapa en säker och positiv upplevelse för användare och annonsörer. Konton kan stängas av om vi upptäcker att de strider mot våra policyer eller användarvillkoren.

Det finns också andra skäl till att ett konto kan stängas av tillfälligt. Mer information finns nedan.

1. Fakturerings- och betalningskrav

Ditt konto kan stängas av på grund av otillåten användning av kampanjkod, begäran om kortreklamation, misstänkt betalningsaktivitet eller obetalt saldo.

Läs mer om fakturerings- och betalningskrav.

2. Google Ads-policykrav

Vi tar rättsliga krav och användarnas säkerhet på största allvar. Därför kan annonsörers handlingar som utsätter våra användare, Google eller våra partners för risk leda till avstängning av Google Ads-konton.

Du kan läsa mer om avstängning på grund av överträdelser av Google Ads-policyer här.

• Allvarliga policyöverträdelser
  • Vanliga frågor om kontoavstängningar i enlighet med Google Ads-policy

3. Obehörig kontoaktivitet

En obehörig användare kan stjäla användaruppgifter och komma åt ditt Google Ads-konto utan ditt tillstånd. Om vi upptäcker att en obehörig användare försöker komma åt ditt Google Ads-konto stänger vi av ditt konto tillfälligt för att skydda det mot obehöriga debiteringar.

Om du misstänker obehörig aktivitet i ditt Ads-konto eller e-post kopplad till Ads-kontot kan du kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi säkrar omedelbart ditt Google Ads-konto och rekommenderar förebyggande åtgärder.

Läs mer om hur du skyddar ditt konto.

4. Åldersbegränsningar för Google-konton

När du skapar ett Google-konto ska du uppge din egen ålder, inte företagets. Vi stänger av ditt konto om vi upptäcker att du bryter mot ålderskraven för Google-konton.

Läs mer om ålderskrav för Google-konton.

5. Ads Grant-policykrav

Om ditt Google Ad Grants-konto inte följer fondens policy kan det stängas av.

Läs mer om Google Ad Grants-policykrav.

Åtgärda ett avstängt konto

Om du anser att det har skett ett misstag och att du inte har brutit mot våra policyer kan du skicka in ett överklagande. När du klickar på länken Kontakta oss öppnas formuläret för överklagande på höger sida i ditt Google Ads-konto. När du fyller i formuläret visas relevant policyinformation om orsakerna till avstängningen och hur överklagandeprocessen går till.

Om du klickar på Kontakta oss en gång till medan vi behandlar ditt överklagande har ditt Ads-konto statusen Överklagande väntar. När vi har granskat överklagandet meddelar vi dig resultatet via e-post. Om vi avvisar överklagandet kan du överklaga igen. Processen är densamma som vi beskriver ovan.

Vissa utvalda annonsörer måste slutföra annonsörsverifiering innan de kan överklaga kontoavstängningen. Om vi inte kan verifiera annonsörens identitet efter tre försök har denna inte rätt att överklaga avstängningen. Annonsörer som har stängts av på grund av problem med fakturering och betalning kan bli ombedda att verifiera sin betalningsmetod för att överklagandet ska behandlas.

Vi återställer bara konton under övertygande omständigheter, till exempel vid misstag, så det är viktigt att du tar dig tid att vara noggrann, korrekt och ärlig.

Kom igång

Hur meddelas annonsörer om avstängning?

Annonsörer vars konton blir avstängda får en avisering i kontot och ett e-postmeddelande. Meddelandet innehåller en beskrivning av alla överträdelser som ligger till grund för avstängningen och en länk för överklagande.

Kan en avstängd annonsör skapa eller använda andra konton?

Nej. Konton som är kopplade till det avstängda kontot (till exempel konton med samma e-post eller betalningsmetod eller konton som är länkade till samma förvaltarkonto) stängs av. Vi tar användarnas säkerhet på största allvar. Annonsörers handlingar som utsätter våra användare, Google eller våra partners för risk blockeras från att använda Google Ads. Dessutom kan alla nya konton som annonsören försöker skapa stängas av. Vi rekommenderar starkt att annonsörer återställer det avstängda kontot innan de skapar ett nytt.

Kan annonsörer få åtkomst till sina avstängda konton?

Avstängda konton kan inte visa annonser. Annonsörerna kan dock fortfarande komma åt sina avstängda konton och eventuella tillhörande rapporter.

Hur många gånger kan annonsörer överklaga avstängningen av deras konto?

Vi rekommenderar starkt att du endast överklagar kontoavstängningen när du har gjort lämpliga ändringar för att följa våra policyer och kontot är klart att granskas igen. Om du skickar in för många överklaganden av samma kontoavstängning kanske vi inte bearbetar dem för att säkerställa den övergripande stabiliteten av våra system. Att skicka in ett överklagande åt gången säkerställer ett snabbt svar och en granskning.

Om vi får indikationer på att du använder överklagandefunktionen på ett felaktigt sätt slutar vi behandla särskilda överklaganden i sju dagar.

Ytterligare rättigheter enligt EU:s förordning om digitala tjänster

Användare och annonsörer i EU kan ha ytterligare möjligheter till prövning. Läs mer om dessa eventuella möjligheter här.