Foutmeldingen in geüploade advertenties oplossen

Het kan voorkomen dat er een foutmelding wordt weergegeven wanneer u advertentiemateriaal uploadt naar Google Ads. In de meeste gevallen kunt u het probleem verhelpen door uw bestand aan te passen en opnieuw op te slaan. Vervolgens kunt u nog eens proberen uw bestand te uploaden.

Controleer uw advertenties met de HTML5-validatietool voor Google Ads.

In dit artikel wordt beschreven wat u kunt doen bij specifieke foutmeldingen die kunnen worden weergegeven wanneer u advertentiemateriaal uploadt. Lees ons beleid voor beeldadvertenties voor meer informatie.

Opmerking: Wanneer u een nieuwe aangepaste dynamische advertentie uploadt, moet u ervoor zorgen dat deze het juiste type (dynamisch) en bedrijfstype heeft. Het bedrijfstype van het advertentiemateriaal moet overeenkomen met de campagne. U vindt meer informatie over uw feed op de pagina Campagne-instellingen. Aangepaste dynamische advertenties kunnen alleen worden gemaakt in Google Web Designer.

Zorg er daarnaast voor dat uw advertentie is gemaakt voor de weergave van een of meer producten, maar niet voor een specifiek, vast aantal producten (bijvoorbeeld 2 of 3). Google kan namelijk alleen garanderen dat er een of meer producten worden weergegeven voor dynamische remarketing.

Opmerking: Dit artikel is niet van toepassing op HTML5-advertenties voor app-campagnes.

HTML5-advertenties

De advertentie bevat een niet-ondersteund bestandstype. Verwijder niet-ondersteunde bestandstypen om het probleem te verhelpen.

Als u wilt controleren of uw zip-bestand een niet-ondersteund bestandstype bevat, probeert u het volgende:

1. Dubbelklik op het zip-bestand om het te openen.
  2. Controleer in de geopende map of elk bestand een ondersteund bestandstype heeft: css, js, html, gif, png, jpeg en svg. Als u een bestand met een andere indeling vindt, verwijdert u het.
  3. Als u de geüpdatete versie wilt opslaan, selecteert u alle bestanden in de map en klikt u op Bestand > Items comprimeren.
  4. Als uw map niet correct wordt ingepakt, kan dit komen doordat u de map heeft gecomprimeerd. U moet elk item afzonderlijk selecteren, niet de map als geheel.
Het bestand voor uw advertentie is te groot. Upload een advertentie die kleiner is dan 150 KB.
Houd er rekening mee dat de 150 KB geldt voor alle bestanden in uw zip-bestand. U kunt de grootte van uw bestanden controleren door de bestanden te selecteren en Bestand > Informatie ophalen of Bestand > Eigenschappen te gebruiken, afhankelijk van uw computer. In het pop-upvenster wordt de grootte in KB weergegeven.
De advertentie die u heeft geüpload, bevat een bestandspad of -naam met tekens die geen letters, cijfers, punten (.), streepjes (-) of underscores (_) zijn.

Als u wilt controleren of uw zip-bestand bestandsnamen met niet-ondersteunde tekens bevat, probeert u het volgende:

1. Dubbelklik op het zip-bestand om het te openen.
  2. Controleer in de geopende map of elke bestandsnaam alleen ondersteunde tekens bevat: letters, cijfers, punten (.), streepjes (-) en underscores (_). Wijzig bestandsnamen die andere tekens bevatten dan de ondersteunde tekens. Als uw zip-bestand submappen bevat, moet u ook de bestanden in die mappen controleren.
  3. Als u de geüpdatete versie wilt opslaan, selecteert u alle bestanden in de map en klikt u op Bestand > Items comprimeren.
  4. Als uw map niet correct wordt ingepakt, kan dit komen doordat u de map heeft gecomprimeerd. U moet elk item afzonderlijk selecteren, niet de map als geheel.
De advertentie die u heeft geüpload, bevat HTML5-code die niet voldoet aan het beleid van Google Ads.

Zoek in de code voor uw advertentiemateriaal naar de bovenstaande niet-ondersteunde tags om het probleem te verhelpen. U moet alle bestanden controleren die zijn opgeslagen in uw zip-bestand en ze zo nodig verwijderen.

In veel gevallen is er een probleem met niet-ondersteunde svg-tags. In dat geval zoekt u in de code van uw advertentiemateriaal naar tags die niet zijn opgenomen in een van de ondersteunde categorieën (containerelementen, kleurovergangselementen en afbeeldingselementen). Meer informatie over welke ondersteunde tags worden toegewezen aan welke categorieën

In uw HTML5-advertentie ontbreekt een primair HTML-bestand. Zorg voor een HTML-bestand met een 'ad.size'-tag in uw HTML5-advertentie en probeer het opnieuw. Een 'ad.size'-tag ziet er zo uit: <meta name=”ad.size” content=”width=300,height=250”>.

Primaire HTML-bestanden bevatten een 'ad.size'-tag, zoals <meta name=”ad.size” content=”width=300,height=250”>.

1. Open uw HTML-bestand en zoek de 'ad.size'-metatag. Als u de tag vindt, moet u ervoor zorgen dat deze is opgenomen in de <head>-tag en dat de <head>-instructie is afgesloten met </head>.
  2. Vervang aanhalingstekens handmatig, omdat er een fout kan optreden bij gekopieerde en geplakte aanhalingstekens (deze worden niet geaccepteerd door Google Ads).
  3. Deze fout kan ook optreden als u bestanden probeert te uploaden vanuit DCLK Studio. Deze bestanden worden niet geaccepteerd door Google Ads en kunnen niet worden geüpload. DCLK-bestanden moeten zoals gebruikelijk worden gedistribueerd via 3PAS.
Uw HTML5-advertentie probeert te verwijzen naar een item dat we niet hebben gevonden in uw zip-bestand.

Zorg ervoor dat de bestandsnamen van alle bestanden in uw zip-bestand precies gelijk zijn aan de naam die wordt vermeld in het verwijzingsbestand.

Als een van de bestanden in uw zip-bestand bijvoorbeeld path/to/example/asset heet, maar u in uw HTML-bestand verwijst naar path/to/example/asset2, kan Google Ads het juiste bestand niet vinden.

Vergelijk de hierboven vermelde bestandsnaam met elk bestand in uw HTML5-code. Als de bestandsnaam niet precies gelijk is, past u de verwijzing aan.

HTML5-advertentie bevat meerdere uitstappunten.

Google Ads staat het gebruik van meerdere uitstappunten niet toe. Verwijder meerdere uitstappunten en probeer de advertenties opnieuw te uploaden.

Uw HTML5-advertentie probeert te verwijzen naar een item dat niet is gevonden in uw zip-bestand. Zorg ervoor dat uw zip-bestand alleen verwijst naar interne items.

U kunt alleen verwijzen naar bestanden die zijn gevonden in uw geüploade zip-bestand en het hierboven vermelde bestand is daar niet gevonden. Als u wilt doorgaan, verwijdert u verwijzingen in uw HTML-bestand naar items die zich buiten het zip-bestand bevinden.

Het item in de foutmelding kan niet worden gevonden in uw zip-bestand. U moet ook de verwijzingen naar dat bestand verwijderen. Alleen de volgende externe verwijzingen zijn toegestaan:

• Google Fonts
  • Door Google gehoste jQuery
Het zip-bestand kan niet worden verwerkt omdat het bestand zelf of een van de bestanden in de zip is beschadigd.

Als u beschadigde bestanden in uw zip-bestand wilt corrigeren, probeert u het volgende:

1. Dubbelklik op het zip-bestand om het te openen.
  2. Open elk afzonderlijk bestand in de betreffende map en sla het opnieuw op.
  3. Als u de geüpdatete versie wilt opslaan, selecteert u alle bestanden in de map en klikt u op Bestand > Items comprimeren.
  4. Als uw map niet correct wordt ingepakt, kan dit komen doordat u de map heeft gecomprimeerd. U moet elk item afzonderlijk selecteren, niet de map als geheel.
Uw HTML5-advertentie wijzigt de klikbaarheid, wat niet wordt ondersteund.
Het gebruik van tikgebied in HTML5-advertenties die zijn gemaakt in Google Web Designer en het gebruik van JavaScript ExitApi.exit() in advertenties die in andere tools zijn gemaakt, wordt niet ondersteund.
Als uw HTML5 is gemaakt met Google Web Designer, verwijdert u het tikgebied.
De wijzigingen hebben geen invloed op dynamische remarketingadvertenties die zijn gemaakt met Google Web Designer (GWD). U hoeft daarom voor deze advertenties het tikgebied niet te verwijderen en opnieuw te uploaden.
Als uw HTML5 afkomstig is van andere tools, verwijdert u het ExitApi-script uit het <head>-gedeelte van uw index.html-bestand.
  • <script src="https://tpc.googlesyndication.com/pagead/gadgets/html5/api/exitapi.js"></script>

Nadat u deze scripttag heeft verwijderd, is uw hele advertentie klikbaar. U kunt de knop behouden, maar elke klik op de advertentie brengt de gebruiker naar de landingspagina.

Verwijder de onclick-gebeurtenis om de ExitApi.exit aan te roepen vanuit uw index.html-bestand.

• Voorbeeld: <button onclick="ExitApi.exit()">

Uw HTML5-advertentie kan niet worden geüpload. Uw account biedt geen ondersteuning voor HTML5-advertenties.

Vereisten voor het gebruik van HTML5-advertenties

U kunt toegang tot HTML5-advertenties krijgen in uw Google Ads-account zodra uw account voldoet aan de volgende vereisten:

• Uw account is al meer dan 90 dagen open.
  • Gedurende de totale levensduur heeft uw account meer dan (het lokale equivalent van) USD 9000 besteed.
  • Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.

Houd er rekening mee dat u niet gegarandeerd toegang tot HTML5-advertenties krijgt als u aan de bovenstaande vereisten voldoet.

Als HTML5-advertenties niet beschikbaar zijn in uw account, kunt u zich aanmelden voor toegang door het aanmeldingsformulier voor HTML5 in te vullen. Voordat u uw aanvraag indient, checkt u of uw account voldoet aan de onderstaande geschiktheidscriteria. Binnen 7 werkdagen na het indienen van uw aanvraag krijgt u een e-mail met een statusupdate.

• Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.
  • Uw account heeft een goede betalingsgeschiedenis.
  • Gedurende de totale levensduur heeft uw account meer dan (het lokale equivalent van) USD 1000 besteed.

Zorg ervoor dat u ons beleid niet schendt en een goede reputatie op het gebied van beleidshandhaving behoudt, zodat u toegang tot HTML5-advertenties houdt.

In de tussentijd kunt u andere opties gebruiken, zoals geüploade AMP HTML-advertenties of responsieve display-advertenties.

Zorg ervoor dat u de juiste specificaties voor display-advertenties volgt.

Het geüploade zip-bestand wordt niet ondersteund. Upload advertenties die niet aan een feed zijn gekoppeld.

Als u deze foutmelding krijgt, volgt u de onderstaande stappen:
  1. Verifieer of dit de juiste campagne is voor deze advertentie.
    • Als het de juiste advertentie en de juiste campagne is, koppelt u de campagne aan een feed.
  2. Als het niet de juiste campagne of advertentie is:
    • Juiste advertentie: upload deze advertentie naar een campagne die aan een feed is gekoppeld.
    • Juiste campagne: upload een advertentie die niet aan een feed is gekoppeld, aan deze campagne.

Er ontbreekt tekst in het advertentiemateriaal.

Voor alle niet-ASCII-tekens moet gebruik worden gemaakt van UTF-8.

Er kan niet worden doorgeklikt via het voorbeeld.

• Een volledig functionerend voorbeeld is alleen beschikbaar via de link 'Advertentie op volledig formaat weergeven' nadat de advertentie is opgeslagen.
  • Klanten moeten de URL vervolgens kopiëren en in hun browser plakken.
  • Doorklikken werkt niet voor advertentiemateriaal in het voorbeeld voor het maken van advertenties of in de voorbeeldpop-up 'Advertentie op volledig formaat weergeven'.

U ziet een statusfout vanwege een ongeldige aanroep aan vierden

U kunt dit probleem oplossen door te controleren op ongeldige lege <video>-tags en deze te verwijderen.

AMP HTML-advertenties

Het HTML-document is geweigerd door de canonieke AMP-validator
Waarschuwingsmelding Uw HTML-bestand is geen geldig AMP HTML-advertentiedocument. Controleer het eerst met de AMP-validator.
Oplossing Gebruik deze openbaar beschikbare AMP-validator om er zeker van te zijn dat de AMP HTML-advertenties kunnen worden gevalideerd.
Praktische tip Gebruik de AMP-validator voordat u uw HTML-documenten uploadt.
Kritieke interne fouten zijn opgetreden tijdens validatie van de advertentiebundel
Waarschuwingsmelding Er is een interne fout opgetreden. Als de fout zich blijft voordoen, neemt u contact op met het ondersteuningsteam en stuurt u hen de testbundel. We zullen het probleem zo snel mogelijk onderzoeken.
Oplossing N.v.t.
Het aangepaste AMP-element wordt niet ondersteund in Google Ads

Voorbeeld: Een aangepast AMP-element zoals <amp-audio> wordt niet ondersteund.

Waarschuwingsmelding Aangepast AMP-element <<$name>> wordt niet ondersteund.
Oplossing

Verwijder de niet-ondersteunde AMP-elementen en hun JavaScript-invoer uit de HTML. Bijvoorbeeld: <amp-audio width=”400” height=”300” src=”audios/myaudio.mp3”></amp-audio> uit het gedeelte <body>, en ook

<script async custom-element=”amp-audio” src=”https://cdn.ampproject.org/v0/amp-audio-0.1.js”></script> uit het gedeelte <head>.

Praktische tip Gebruik alleen ondersteunde AMP-elementen.
Een aangepast AMP-element wordt niet ondersteund in Google Ads

Voorbeeld: Niet-ondersteund AMP-element <amp-audio> is geïmporteerd.

Waarschuwingsmelding Niet-ondersteund AMP-element <$name> is geïmporteerd.
Oplossing Verwijder de niet-ondersteunde AMP-elementen en hun JavaScript-invoer uit de HTML. Bijvoorbeeld: <amp-audio width=”400” height=”300” src=”audios/myaudio.mp3”></amp-audio> uit het gedeelte <body>, en ook <script async custom-element=”amp-audio” src=”https://cdn.ampproject.org/v0/amp-audio-0.1.js”></script> uit het gedeelte <head>.
Praktische tip Gebruik alleen ondersteunde AMP-elementen.
De bundel bevat een media-item met een gereserveerd itempad

Voorbeeld: Niet-toegestaan itempad: _a4a/invalid.

Waarschuwingsmelding Niet-toegestaan itempad: $assetPath.
Oplossing Wijzig de naam van de directory.
Praktische tip Vermijd het gebruik van gereserveerde directorynamen voor itempaden, zoals '_a4a'.

Het pakket bevat ongeschikte branche-informatie

Aangepast HTML5-advertentiemateriaal voor slimme Shopping-campagnes ondersteunt alleen dynamische HTML5 voor de detailhandelbranche.
Parseerfouten gevonden in het aangepaste AMP-stijlblok

Voorbeeld: Css-parseerfout: '... .foo:nth-child(1n) { color: red } …'.

Waarschuwingsmelding CSS-parseerfout: '... .foo:nth-child(1n) { color: red } …'.
Oplossing Los de fouten in het bijgevoegde css-fragment op. Meestal zijn deze fouten gerelateerd aan css-pseudokiezers, die in de huidige versie van Google Ads niet worden ondersteund. Verwijder ze uit het aangepaste AMP-stijlblok.
Het kenmerk bevat een ongeldige waarde

Voorbeeld: Het kenmerk 'srcset' in tag 'amp-ing' bevat de ongeldige waarde 'a b c'.

Waarschuwingsmelding Het kenmerk '$attrName' in tag '$tagName' bevat de ongeldige waarde '$value'.
Oplossing Dit betekent meestal dat de notatie van de kenmerkwaarde onjuist is. Het kenmerk 'on' kan bijvoorbeeld een gebeurtenisactie met een onjuiste notatie bevatten. Controleer de huidige specificaties voor AMP HTML-advertenties om de juiste waardenotatie te bepalen.
Het kenmerk bevat een niet-toegestane waarde.

Voorbeeld: Het kenmerk 'class' in tag 'div' bevat de waarde 'amp-carousel-slide', die niet is toegestaan.

Waarschuwingsmelding Het kenmerk '$attrName' in tag '$tagName' bevat de waarde '$value' die niet is toegestaan.
Oplossing Zorg ervoor dat uw kenmerken geen gereserveerde waarden bevatten. Elementklassen mogen geen gereserveerde klassenamen bevatten, zoals amp-carrousel-button. Ook 'AMP' is niet toegestaan als het doel van een gebeurtenisactie.
Praktische tip Lees de specificaties voor AMP HTML-advertenties van Google Ads en bekijk de lijst van niet-toegestane waarden voordat u advertenties maakt.
Er ontbreekt een configuratie-item.

Voorbeeld: 'finalURL' ontbreekt voor 'exit1' in de configuratie van de tag 'amp-ad-exit'.

Waarschuwingsmelding '$value' ontbreekt voor '$item' in configuratie van tag '$tagName'.
Oplossing Voor AMP-elementen als <amp-ad-exit> en <amp-animation> is een JSON-configuratie vereist. Neem de betreffende AMP-elementspecificaties door voor de geldige configuratie-indeling.
Een configuratie-item bevat een ongeldige waarde.

Voorbeeld: Ongeldige waarde voor 'selector' in de configuratie van de tag 'amp-ad-exist'.

Waarschuwingsmelding Ongeldige '$value' voor '$item' in configuratie van tag '$tagName'.
Oplossing Voor AMP-elementen als <amp-ad-exit> en <amp-animation> is een JSON-configuratie vereist. Neem de betreffende AMP-elementspecificaties door voor de geldige configuratie-indeling.
Een configuratie-item wordt niet ondersteund in Google Ads.

Voorbeeld: 'Filters' is geen ondersteunde tag in de 'amp-ad-exit'-configuratie.

Waarschuwingsmelding '$item' wordt niet ondersteund in de configuratie van tag '$tagName'.
Oplossing Het configuratie-item wordt niet ondersteund in Google Ads. Verwijder het uit de configuratie.
Het AMP-document bevat meerdere instanties van een element/waarde voor eenmalige weergave.

Voorbeeld: Meerdere instanties van 'amp-ad-exit'.

Waarschuwingsmelding Meerdere instanties gevonden van '$item'.
Oplossing Verwijder de extra elementen uit het document en behoud slechts één instantie.
Een aangepast uitstappunt in de AMP HTML-advertentiebundel wordt niet ondersteund.

Voorbeeld: Uw AMP HTML-advertentie heeft de klikbaarheid gewijzigd 'tap:exit-api.exit(target=’product1’)'. Dit wordt niet ondersteund.

Waarschuwingsmelding Uw AMP HTML-advertentie heeft de klikbaarheid gewijzigd '$exit'. Dit wordt niet ondersteund.
Oplossing Verwijder de <amp-ad-exit>-configuratie en JavaScript-invoer uit de HTML. Verwijder de gebeurtenisacties die 'exit-api.exit' aanroepen (bijvoorbeeld, <button on=”tap:exit-api.exit(target=’product1’)”>).
Advertenties bevatten meerdere HTML-bestanden.
Waarschuwingsmelding De advertentie bevat meerdere beginpunten. Zorg ervoor dat uw HTML5-advertentie maar één HTML-bestand met een 'ad-size'-tag bevat en probeer het opnieuw.
Oplossing Zorg ervoor dat het zip-bestand slechts één HTML-bestand voor weergave van advertentiecontent bevat en verwijder de extra HTML-bestanden.
Een css-regel bevat een niet-toegestane propertywaarde.

Voorbeeld: De css-propertywaarde 'width:100%' is niet toegestaan voor kiezer '.amp-carousel-button'.

Waarschuwingsmelding De css-propertywaarde '$cssPropertyName:$cssPropertyValue' is niet toegestaan voor kiezer '$cssSelector'.
Oplossing Verwijder de css-propertywaarde die in het bericht wordt genoemd uit het aangepaste AMP-stijlblok.

HTML5 in Google Web Designer

Opmerking: De eerste stap voor het maken van AMP HTML-banneradvertenties in Google Web Designer wordt weergegeven in het dialoogvenster Nieuw bestand, waar u op AMP HTML-banner kunt klikken om te beginnen met het maken van de advertentie. Voor AMP HTML-advertenties gelden in Google Web Designer beperkingen voor bepaalde functies. Meer informatie over AMP HTML-advertenties vindt u hier.
U moet een gepubliceerd bestand uploaden. U moet uw bestand in Google Web Designer publiceren voordat u het naar Google Ads kunt uploaden.
Als u uw advertentie wilt uploaden, moet u een gepubliceerd bestand uploaden, niet het auteursbestand. Voordat u uw advertentie kunt uploaden, moet u het auteursbestand openen in Google Web Designer en de opties Publiceren > Lokaal publiceren kiezen. Meer informatie over het publiceren van uw werk, vindt u hier.
Deze advertentie is gemaakt in de omgeving Algemeen in plaats van Google Ads. Als u wilt doorgaan, zet u het bestand in Google Web Designer om naar een Google Ads-omgeving.
U heeft de verkeerde omgeving geselecteerd toen u de advertentie maakte. Uw advertentie is gemaakt in de omgeving Algemeen in plaats van Google Ads. U moet het bestand omzetten naar een Google Ads-omgeving om door te gaan. Meer informatie over omgevingsconversie vindt u hier.
De advertentie die u heeft geüpload, bevat HTML5-code die in strijd is met het beleid van Google Ads. Verwijder verwijzingen naar de bovenstaande tags voordat u uw advertenties uploadt.

Uw advertentie is in strijd met het beleid van Google Ads. Bekijk de problemen in de oorspronkelijke foutmelding.

Voordat u uw advertentie kunt uploaden, moet u niet-ondersteunde functies verwijderen. U kunt dit doen door het bestand index.html in uw zip-bestand te openen. Niet-ondersteunde functies vindt u in het gedeelte 'gwd-admetadata'.

• Uitvouwbare advertentie: Zoek naar 'creativeProperties'. De waarde voor minWidth moet gelijk zijn aan die voor maxWidth. De waarde voor minHeight moet gelijk zijn aan die voor maxHeight.
  • Tellers of timers: Zoek naar 'counters' of 'timers'. Deze matrices moeten leeg zijn.
  • Meerdere uitstappunten
  • Video's
  • Maps
  • Een volledig overzicht van de ondersteunde functies vindt u hier.
Uw HTML5-advertentie probeert te verwijzen naar een item dat niet is gevonden in uw zip-bestand. Zorg ervoor dat uw zip-bestand alleen verwijst naar interne items.

In Google Web Designer moet u afbeeldingen opnemen voor alle visuele statussen van de afbeeldingsknop.

Voorbeeld: In het onderstaande codefragment uit het voorbeeldbestand index.html ontbreken de afbeeldingen voor up-image, over-image en down-image (zie de vetgedrukte tekst).

<gwd-imagebutton id="gwd-imagebutton_1" up-image="" over-image="" down-image="" scaling="cover" class="gwd-imagebutton-tcf2"></gwd-imagebutton>

Meer informatie over de component Afbeeldingsknop vindt u hier.

Als u het probleem wilt oplossen, vervangt u placeholder.png door de afbeelding(en) die u wilt gebruiken en zorgt u ervoor dat de afbeelding is opgenomen in het zip-bestand.

Opmerking: In de foutmelding moet worden aangegeven wat er ontbreekt. In sommige gevallen wordt aangegeven dat "" ontbreekt. In dit geval is de afbeeldingslocatie waarschijnlijk niet opgegeven. Open uw zip-bestand en ga naar het bestand index.html. In dat bestand kunt u zoeken naar ' ="" om de fout te vinden.

Voor meer informatie over het probleem dat in dit artikel wordt beschreven, bekijkt u deze door materiedeskundigen aanbevolen training.