Sobre la funció Importació de conversions de Google Ads per a Salesforce

La pàgina "Comptes enllaçats" d'Administració Admin Icon s'ha mogut a "Gestor de dades", a Eines Tools Icon. El Gestor de dades de màrqueting* és una eina d'importació i de gestió de dades amb una experiència d'apuntar i fer clic que us permet incorporar dades de client de fora de Google i activar-les a Google Ads. Obteniu més informació sobre el Gestor de dades.

Si utilitzeu Sales Cloud de Salesforce per fer un seguiment dels contactes, de les oportunitats o de tots dos, podeu importar les conversions fora de línia des de Sales Cloud de Salesforce a Google Ads. Així podreu mesurar millor la manera com les vostres inversions en línia de Google Ads generen valor fora de línia.

Aquest article explica els avantatges d'aquesta funció i els aspectes bàsics del funcionament del procés. Quan estigueu a punt, podeu seguir les instruccions per començar a importar conversions des de Salesforce.

Nota: aquesta informació s'aplica a la integració estàndard amb Salesforce. Si veieu "Salesforce" a la llista de fonts d'importació mentre creeu una acció de conversió nova a partir d'una importació, vol dir que esteu utilitzant la integració heretada amb Salesforce. Tindreu l'opció d'actualitzar la integració de Salesforce en el futur.

Avantatges

• Connecteu Google Ads amb Sales Cloud de Salesforce per comprovar quines paraules clau, quins anuncis i quines campanyes de Google Ads funcionen millor a l'hora de generar contactes qualificats i noves vendes, valors dels quals feu un seguiment a Salesforce.
  • La funció Importació de conversions de Google Ads per a Salesforce compta automàticament les conversions de Google Ads per a qualsevol esdeveniment del qual feu un seguiment a Salesforce. D'aquesta manera, podeu entendre com afecta Google Ads l'embut de conversió de vendes, així com ajustar el compte per obtenir millors resultats.
  • Durant la configuració, Google us ofereix suggeriments per ajudar-vos a mapar automàticament els camps de Google Ads als camps de Salesforce relacionats.
  • Utilitzeu la funció de transformació per aplicar la funció resum a les dades d'entrada dels camps de dades proporcionades per l'usuari, com ara el número de telèfon i l'adreça electrònica. Obteniu més informació sobre com utilitza Google les dades de conversions millorades.

Exemple

Heu creat anuncis per enviar els clients potencials a un formulari de contacte del vostre lloc web. Quan els usuaris emplenen el formulari, s'introdueixen com a contactes nous a Salesforce, la plataforma que utilitzeu per fer un seguiment de cada fase del procés de vendes.

Ja heu configurat el seguiment de conversions per saber quan els clients potencials que fan clic als vostres anuncis envien el formulari de contacte. Heu descobert que dues de les vostres paraules clau funcionen especialment bé a l'hora de generar aquests contactes. Tanmateix, també sabeu que no tots els contactes són iguals: les dues paraules clau generen vendes?

Enllaceu els comptes de Salesforce i de Google Ads, i decidiu fer un seguiment de dos esdeveniments de Salesforce com a conversions: quan un contacte es converteix en una oportunitat i quan l'oportunitat genera una venda.

Un cop heu començat a importar aquestes conversions, descobriu que, malgrat que les dues paraules clau són eficaces per generar enviaments del formulari per part de clients potencials al vostre lloc web, una és molt millor que l'altra a l'hora de generar contactes que finalment es tradueixen en oportunitats i en vendes. Decidiu augmentar les ofertes per a la paraula clau amb millor rendiment i experimenteu afegint dues paraules clau noves que s'assemblen a la paraula clau més eficaç.

Com funciona

Un cop hàgiu configurat la funció Importació de conversions de Google Ads per a Salesforce, les conversions es podran importar de dues maneres: amb les conversions millorades per a contactes o amb l'identificador de clic de Google (GCLID).

Com s'importen les conversions amb les conversions millorades per a contactes

Quan algú fa clic al vostre anunci, visita el vostre lloc web i envia la seva informació en un formulari de contactes inclòs al lloc, el lloc web captura la informació proporcionada per l'usuari, com ara el número de telèfon i l'adreça electrònica, al vostre sistema de gestió de la relació amb els clients (CRM) de Salesforce. Si heu activat les conversions millorades per a contactes a la secció "Configuració" del compte de Google Ads, les etiquetes de Google del vostre lloc web enviaran a Google Ads la informació dels contactes xifrada amb la funció resum.

Google Ads comprovarà regularment el compte de Salesforce enllaçat per trobar esdeveniments importants registrats recentment que s'hagin produït com a conseqüència dels anuncis (per exemple, contactes convertits). Google Ads importarà automàticament els camps mapats dels objectes del sistema de CRM de Salesforce que hàgiu definit i utilitzarà la informació dels contactes xifrada amb la funció resum per cercar coincidències entre l'esdeveniment i el clic a l'anunci que ha generat el contacte originalment.

Per assegurar-vos que les dades de conversió de Google Ads reflecteixin les conversions fora de línia de les quals heu fet un seguiment al compte de Sales Cloud de Salesforce, Google Ads recuperarà i desarà regularment certa informació sobre els esdeveniments dels quals feu un seguiment al sistema de CRM (per exemple, els estats dels contactes i les fases de les oportunitats). Obteniu més informació sobre com fa Google Ads un seguiment de les conversions de lloc web.

Google Ads també recuperarà regularment els camps següents del compte de Sales Cloud per identificar quins esdeveniments personalitzats s'han de registrar com a conversions a Google Ads. Google Ads només obtindrà aquestes dades per als objectes que hàgiu especificat.

• Camp Status (Estat) de l'objecte Lead (Contacte).
  • Camps Stage (Fase) de l'objecte Opportunity (Oportunitat).
  • Qualsevol camp de la llista de selecció dels objectes Leads (Contactes) o Opportunities (Oportunitats) que s'utilitza per determinar quan s'han de comptar les conversions; per exemple, Lead: Status (Contacte: Estat), Opportunities: Stage (Oportunitats: Fase).

Nota: si utilitzeu la integració heretada amb Salesforce per importar conversions millorades per a contactes o conversions fora de línia, Google Ads només obtindrà aquestes dades per als contactes i les oportunitats que tinguin un valor al camp de l'identificador de clic de Google (GCLID).

• Lead: Custom 'GCLID' field (Contacte: Camp GCLID personalitzat)
  • Lead: Status History (Contacte: Historial d'estats)
  • Opportunity: Amount (Oportunitat: Import)
  • Opportunity: Custom 'GCLID' field (Oportunitat: Camp GCLID personalitzat)
  • Opportunities: Stage History (Oportunitats: Historial de fases)

Aquesta informació, que es baixa regularment, se suprimirà en el termini d'uns quants dies, excepte els registres de l'historial de pujades. Aquests registres estan disponibles durant 90 dies perquè pugueu veure les conversions i els valors de conversió que s'han penjat per a GCLID concrets i els dies en què s'han penjat. Després d'aquests 90 dies, els registres se suprimeixen.

Per tant, no veiem ni recuperem informació que es pugui utilitzar per identificar les persones o les empreses amb qui feu negocis, com ara el nom d'un contacte o d'una oportunitat.

Obteniu més informació sobre les polítiques de dades de client i sobre com utilitza Google les dades de conversions millorades.

Com funciona la importació de conversions fora de línia basada en el GCLID

Quan algú fa clic al vostre anunci i visita el vostre lloc web, el lloc captura un identificador únic, anomenat "identificador de clic de Google" o "GCLID", i l'emmagatzema en una galeta. Google Ads utilitza aquest identificador per determinar quin clic en quin anunci concret rep mèrit per qualsevol futura conversió.

Quan el client enviï un formulari de contactes des del vostre lloc web, el lloc transferirà el GCLID a Salesforce i l'emmagatzemarà dins el contacte corresponent i dins les futures oportunitats que es generin a partir d'aquest contacte.

Google Ads comprova regularment el compte de Salesforce per veure si heu enregistrat cap fita important nova derivada dels anuncis (al procés de configuració, podreu triar les fases d'oportunitat i els estats de contacte dels quals voleu fer un seguiment com a conversions). Google Ads sabrà identificar si la fita en qüestió prové d'un contacte d'un anunci, ja que, si és així, la fita tindrà un identificador únic que el lloc web haurà emmagatzemat i transferit a Salesforce. Si és el cas, Google Ads comptabilitzarà la fita com una conversió de Google Ads.

Què caldrà que feu

Perquè els processos funcionin com es descriu més amunt, haureu de fer algunes actualitzacions al vostre lloc web i als comptes de Salesforce i de Google Ads. Si una altra persona gestiona el compte de Salesforce de la vostra empresa, és recomanable que us ajudi amb algunes parts de la configuració. A més, si un desenvolupador web s'encarrega del manteniment del vostre lloc web, també us caldrà la seva ajuda.

A continuació us oferim informació general sobre el procés de configuració. Per veure les instruccions completes, consulteu l'article Importar conversions des de Salesforce o feu clic als enllaços de cadascun dels passos següents per anar directament a la part que us interessi de la configuració. Llegiu també els requisits per assegurar-vos que estigueu a punt per enllaçar els comptes.

Com es poden configurar les conversions millorades per a contactes per a Salesforce

1. Accepteu les condicions de les dades de client

1. Al costat de "Condicions de les dades de client", seleccioneu "Mostra les condicions" i llegiu les polítiques i condicions addicionals de les dades de client.
  2. Feu clic a la casella de selecció "He llegit i accepto les condicions en nom de la meva empresa".
  3. Feu clic a Accepto. Veureu que l'estat s'ha actualitzat a "S'han acceptat".

Nota: aquestes condicions s'apliquen a tot el vostre compte o compte de gestor. Si no les podeu veure, vol dir que el seguiment de conversions del vostre compte es fa des d'un compte de gestor. Les condicions de les dades de client s'han d'acceptar des del compte de gestor i des de qualsevol compte de gestor de Google Ads que pengi dades en nom del compte de gestor mitjançant el seguiment multicompte.

2. Activeu les conversions millorades per a contactes

A la secció "Conversions millorades per a contactes", marqueu la casella "Activa les conversions millorades per a contactes". Tingueu present que, si no marqueu aquesta casella ara, podreu fer-ho mentre creeu una acció de conversió.

3. Configureu el vostre lloc web

A diferència del seguiment de conversions fora de línia, les conversions millorades per a contactes no requereixen que modifiqueu els formularis de contactes ni els sistemes de CRM per emmagatzemar el GCLID, sinó que utilitzen el telèfon o l'adreça electrònica del contacte, que obtenen de les dades proporcionades per l'usuari, a fi de mesurar les conversions.

Assegureu-vos que l'etiqueta de Google o Google Tag Manager estiguin implementats en tot el lloc web. Seguiu les instruccions per configurar el lloc web amb les conversions millorades per a contactes mitjançant l'etiqueta de Google o Google Tag Manager. Heu d'utilitzar l'etiqueta de Google o bé Google Tag Manager per garantir que els enviaments de formularis de contactes en línia i les dades proporcionades per l'usuari es capturin correctament.

4. Configureu la importació automàtica dels esdeveniments de Salesforce com a conversions

Obteniu més informació sobre com podeu importar els esdeveniments de Salesforce com a conversions.

Com es poden configurar les importacions de conversions fora de línia per a Salesforce

1. Configureu el compte de Salesforce. Creeu un camp GCLID personalitzat als objectes de contacte i d'oportunitat. Sense aquest identificador, Google Ads no sabrà a quin clic ha d'atribuir cada conversió. Si una altra persona gestiona el compte de Salesforce de la vostra empresa, us caldrà la seva ajuda amb aquest pas.
  2. Ajusteu el formulari web-to-lead de Salesforce. Modifiqueu el formulari web-to-lead del lloc web per penjar l'ID de clic (juntament amb la resta de dades del formulari) a Salesforce. L'administrador del compte de Salesforce us pot ajudar amb aquest pas.
  3. Editeu el lloc web per desar l'identificador de clic en una galeta. Google Ads us donarà un fragment de codi perquè l'afegiu al lloc web i pugueu recollir i emmagatzemar l'identificador de clic. Si teniu un desenvolupador web, us pot ajudar a fer-ho.
  4. Comproveu si el sistema funciona. Afegiu el paràmetre d'identificador a l'URL del vostre lloc web, envieu un contacte de prova i comproveu si l'identificador s'ha transferit a Salesforce.
  5. Enllaceu els comptes de Google Ads i de Salesforce. Caldrà que introduïu un nom d'usuari i una contrasenya per al compte de Salesforce. Si l'administrador del compte és una altra persona, demaneu-li que us proporcioni un nom d'usuari i una contrasenya o bé que participi en aquesta part del procés.
  6. Decidiu de quins esdeveniments de Salesforce voleu fer un seguiment com a conversions i amb quina freqüència els ha de comprovar Google Ads.
  7. Importeu les conversions. Ja haureu finalitzat el procés de configuració i els comptes de Google Ads importaran les conversions periòdicament des de Salesforce.

Què es compta com a conversió?

Es registra una conversió cada vegada que el valor d'un camp de la llista de selecció dels objectes Leads o Opportunities canvia i compleix les condicions de l'esdeveniment. Això pot significar que un contacte o una oportunitat es poden importar més d'una vegada si les condicions de l'esdeveniment es compleixen diverses vegades.

Si utilitzeu la integració heretada amb Salesforce, podeu configurar el compte de Google Ads perquè registri una conversió per a qualsevol estat de contacte o fase d'oportunitat de què feu un seguiment al compte de Salesforce, o per a cada un dels estats i de les fases. Google Ads registrarà una conversió cada vegada que un contacte o una oportunitat s'estableixin en l'estat o en la fase corresponents. Nota: si un usuari de Salesforce omet una fase o un estat i l'estableix en la fase o l'estat anteriors o posteriors, Google Ads no enregistrarà cap conversió per a les fases omeses.

Exemple

El vostre compte de Salesforce té les fases d'oportunitat següents: 1. "Sales Qualified" (Qualificat per a vendes), 2. "Needs Analysis" (Anàlisi de necessitats), 3. "Proposal" (Proposta), 4. "Negotiation" (Negociació), 5. "Closed Won" (Tancada i guanyada) i 6. "Closed Lost" (Tancada i perduda).

A Google Ads, decidiu enregistrar una conversió cada vegada que s'assoleixen les fases següents: 3. "Proposal", 4. "Negotiation" i 5. "Closed Won".

A Salesforce, un usuari mou l'oportunitat de la fase 1. "Sales Qualified" (Vendes qualificades) a la 3. "Proposal" (Proposta) i, més tard, la marca com a 5. "Closed Won".

A Google Ads, veureu conversions per a les fases "Proposal" i "Closed Won", però no per a "Negotiation", ja que l'usuari no ha establert l'oportunitat en aquesta fase en cap moment.

Sobre les dades de Salesforce a Google Ads

Google Ads importa regularment l'identificador de clic de Google (si feu servir la importació de conversions fora de línia) o bé l'adreça electrònica o el número de telèfon del contacte, que obté de les dades proporcionades per l'usuari (si feu servir les conversions millorades per a contactes) i les dades d'esdeveniment rellevants de les integracions de Salesforce a Google Ads. Salesforce no es fa responsable de l'impacte que la transferència pugui tenir en aquestes dades.

Per obtenir més informació sobre les dades de Salesforce a Google Ads, feu clic als enllaços de més avall.

Què recupera i emmagatzema Google Ads del compte de Salesforce

Per assegurar-vos que les dades de conversió de Google Ads reflecteixin les conversions fora de línia de les quals heu fet un seguiment als comptes de Sales Cloud de Salesforce, Google Ads ha de recuperar i emmagatzemar regularment certa informació sobre els estats dels contactes i les fases de les oportunitats.

Un cop hàgiu començat a utilitzar aquesta solució, Google Ads haurà d'emmagatzemar determinades dades del vostre compte de Salesforce a fi de mantenir una interpretació coherent dels esdeveniments que voleu que es considerin conversions. Les dades que emmagatzemem són el nom i l'identificador de la vostra organització, així com còpies del valor de l'estat del contacte i de la fase de l'oportunitat, com ara "Qualified" (Qualificat) i "Deal won" (Oferta guanyada), respectivament.

A banda d'aquesta informació, Google Ads recuperarà regularment els camps següents del compte de Sales Cloud per identificar quines conversions s'han de registrar a Google Ads. Podeu ingerir qualsevol camp de font que s'hagi configurat al mapatge, com ara l'adreça electrònica, el telèfon o altres camps mapats a "conversion_value" o a "conversion_currency". Les dades sense processar de pujades no es poden baixar, però sí que podeu accedir als registres d'errors durant 30 dies.

Nota: si utilitzeu la integració heretada amb Salesforce per importar conversions millorades per a contactes o conversions fora de línia, Google Ads només obtindrà aquestes dades per als contactes i les oportunitats que tinguin un valor al camp de l'identificador de clic de Google (GCLID).

• Lead: Custom 'GCLID' field (Contacte: Camp GCLID personalitzat)
  • Lead: Status History (Contacte: Historial d'estats)
  • Opportunity: Amount (Oportunitat: Import)
  • Opportunity: Custom 'GCLID' field (Oportunitat: Camp GCLID personalitzat)
  • Opportunities: Stage History (Oportunitats: Historial de fases)

Aquesta informació, que es baixa regularment, se suprimirà en el termini d'uns quants dies, excepte els registres de l'historial de pujades. Aquests registres estan disponibles durant 90 dies perquè pugueu veure les conversions i els valors de conversió que s'han penjat per a GCLID concrets i els dies en què s'han penjat. Després d'aquests 90 dies, els registres se suprimeixen.

Per tant, no veiem ni recuperem informació que es pugui utilitzar per identificar les persones o les empreses amb qui feu negocis, com ara el nom d'un contacte o d'una oportunitat.

Obteniu més informació sobre les polítiques de dades de client i sobre com utilitza Google les dades de conversions millorades.

Com gestiona Google Ads les vostres dades

Som conscients de la importància i la sensibilitat de les vostres dades, i ens comprometem a garantir la confidencialitat i la seguretat de les que compartiu amb nosaltres.

Aquí teniu una explicació més detallada de com tractem les vostres dades de Salesforce:

• Ús limitat de les dades: no utilitzem els vostres fitxers de dades per a cap finalitat que no sigui la d'actualitzar les vostres mètriques de conversió.
  • Accés limitat a les dades: no compartim els vostres fitxers de dades amb altres equips de Google si no és per actualitzar les vostres mètriques de conversió. Utilitzem controls d'accés dels treballadors per protegir els fitxers de dades d'accessos no autoritzats.
  • Compartició limitada de les dades: no compartim els vostres fitxers de dades amb cap tercer (inclosos els anunciants), tot i que podem compartir-los per motius legals, com ara complir les lleis, les regulacions, els processos judicials o les sol·licituds governamentals aplicables.

També ens comprometem a garantir que els sistemes que utilitzem per emmagatzemar els vostres fitxers de dades siguin segurs i fiables. Disposem d'equips d'enginyers especialitzats en seguretat per protegir els nostres sistemes contra amenaces externes i emmagatzemem tots els fitxers de dades en format encriptat per protegir-los contra accessos no autoritzats.

Obteniu més informació sobre com utilitza Google les dades d'esdeveniments de conversió.

Enllaç relacionat

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now