Managerkontoer (MCC): Del målgruppesegmenter bestående av de besøkende på nettstedet ditt og appbrukerne dine

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Google Ads-managerkontoer kan dele tagger og segmenter som er opprettet på grunnlag av dataene dine (innbefattet besøkende på nettstedet ditt og appbrukere), og kombinerte segmenter med noen av eller alle de tilhørende Google Ads-kontoene eller de tilhørende underkontaktkontoene (andre managerkontoer). I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan dele datasegmentene dine via managerkontoene og de andre Google Ads-kontoene dine.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Før du begynner

Det er viktig at du er klar over at managerkontoer må ha tillatelse fra den enkelte kundekontoen (Google Ads-konto) for å kunne dele datasegmenter denne kontoen har opprettet og eier (som angitt i veiledningen nedenfor). Hvis du har administratortilgang til managerkontoen, kan du gå gjennom hele prosessen.

Viktig: Husk at når du deler datasegmenter og kombinerte segmenter med flere kontoer, kan du komme til å dele konfidensielle eller proprietære data. Du må bare dele datasegmenter med andre kontoer hvis du har fått tillatelse fra eierne av kontoene de tilhører. Pass også på at delingen ikke er i strid med eventuelle avtaler du har inngått med de aktuelle kontoeierne. Hvis du vil se flere krav til og detaljer om datasegmenter i søkeannonser, kan du gjennomgå retningslinjene for bruk av data i personlig tilpassede annonser.

Administrer deling av segmenter via managerkontoen din

Hvis managerkontoen er kontoen som eier de tilknyttede underkontoene, kan du administrere all deling av segmenter for de tilhørende underkontoene fra managerkontoen.

Kontinuerlig deling av målgruppesegmenter

Sånn kan du konfigurere kontinuerlig deling av målgrupper i managerkontoen din:

1. Logg på managerkontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger i navigasjonsmenyen til venstre og deretter på Innstillinger for managerkontoen.
  3. Du får nå se en meny for kontinuerlig deling av målgrupper. Klikk på nedoverpilen Nedoverpil.
  4. Merk av for «Legg til denne administratoren som administrator for målgruppestyring i alle underkontoer». På denne måten sørger du for at alle segmentene som deles med eller tilhører denne managerkontoen, deles med alle underkontoene.
  5. Klikk på Lagre.
  6. (Valgfritt:) Merk av for «Få tilgang til og del alle målgruppene fra bestemte underkontoer» for å velge hvilke bestemte underkontoer som skal dele lister med managerkontoen din og de tilknyttede underkontoene.

Merk: Sørg for at managerkontoen din er knyttet sammen med Google Analytics 4-kontoen din, ettersom managerkontoen ikke som standard er angitt som eier for målgrupper i Google Analytics 4. Du kan bare hente inn målgrupper fra kundekontoer der managerkontoen er eier.

1. Klikk på blyantikonet Endre for å åpne kontomenyen.
    2. Merk av for de bestemte underkontoene som skal dele lister med managerkontoen din.
    3. Klikk på Ferdig.
    4. Klikk på Lagre.
Merk: Det kan ta opptil fire timer før delte segmenter vises i managerkontoer og fire nye timer før segmentene delt med disse managerkontoene vises i de tilknyttede underkontoene.

Vanlige scenarioer

• Hvis en managerkonto deler tagger og segmenter med en kundekonto, får kundekontoen tilgang til alle segmentene managerkontoen har opprettet (også fremtidige segmenter).
  • Hvis en kundekonto har delt segmenter med en managerkonto, kan managerkontoen dele disse segmentene med de andre kundekontoene.
  • Hvis Google Ads-taggen ikke er riktig implementert, blir ikke besøkende på nettstedet lagt til i datasegmentene dine via denne taggen. Dette kan føre til at annonsevisningen begrenses eller stoppes. Kundekontoene der disse listene brukes, påvirkes av dette. Finn ut hvordan du feilsøker implementeringen av taggen din
  • Hvis segmentdeling slås av for en kundekonto, stopper kjøringen av alle kampanjer eller annonsegrupper i de andre kundekontoene som bruker de delte segmentene, og de er ikke lenger synlige under Målgruppestyring.
  • Hvis remarketingkontoen for en kundekonto endres fra én managerkonto til en annen, mister kundekontoen tilgangen til taggen for managerkontoen og eventuelle segmenter tilknyttet kontoen. Alle kampanjene eller annonsegruppene der disse listene var i bruk i disse kontoene, blir ikke lenger kjørt, som beskrevet i forrige avsnitt.
  • Hvis en administrator fjerner en kundekonto fra segmentdeling, mister kundekontoen tilgang til managerkontoens tagger og segmenter. Hvis kundekontoen delte sine egne segmenter, kan denne endringen få innvirkning på kampanjer og annonsegrupper i andre kontoer der annonsene målrettes mot disse segmentene.

Vær oppmerksom på følgende

• Datasegmenter som eies av eller deles med en managerkonto, blir delt og gjort tilgjengelig for alle kundekontoer som er angitt som «Denne administratoren» under samme «Remarketingkonto».
  • Et delt segment kan bare endres av den som eier segmentet.
  • Alle endringer som gjøres i et delt segment, tas i bruk i alle kontoer.
  • Per nå er det ikke støtte for deling av videodatasegmenter, Floodlight-baserte segmenter eller lisensierte segmenter.
  • Når Google Analytics-segmenter skal deles, tar Google en vurdering av Google Ads-kontoen som segmentet ble knyttet sammen med, under oppsettet. Du kan se statusen for Google Analytics på Målgruppekilder-fanen i Målgruppestyring.
    • Merk: Segmenter kan bare deles med én annen Google Ads-destinasjonskonto. Hvis du vil dele segmenter når du importerer dem fra Google Ads til Google Analytics, må du derfor angi managerkontoen som destinasjonskonto.
  • Deling av datasegmenter skjer automatisk i forbindelse med dynamiske attributter for dynamisk remarketing (egendefinerte parametere).
  • Eiere av segmenter kan se hvilke kontoer som har tilgang til segmentene deres, ved å gå til «Målgrupper» under «Delt bibliotek».

Linker til relatert innhold

Emneside for managerkontoer (MCC)

Målgrupper og konverteringssporing

Annet