Opprett bannerkampanjer basert på dataene dine

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

I bannerkampanjer der dataene dine brukes til å sette sammen målgruppesegmenter, vises annonser til folk som har besøkt nettstedet ditt eller brukt appen din. Disse kampanjene inneholder ekstra innstillinger og rapporter som er laget spesielt for at det skal bli enklere å nå ut til tidligere besøkende og brukere. Den første gangen du konfigurerer en bannerkampanje, må du også fullføre prosessen med å lage en tag og datasegmenter.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du kan konfigurere den første bannerkampanjen basert på dataene dine.

Før du begynner

Vær oppmerksom på at taggen din ikke skal samle inn personlig identifiserende eller sensitiv informasjon. Dataene dine kan ikke brukes på nettsteder og i apper der innholdet faller inn under sensitive kategorier. Hvis du konfigurerer en kampanje basert på dataene dine og plasserer taggen på nettstedet ditt eller i mobilappen din, må du overholde retningslinjene for personlig tilpasset annonsering.

Optimaliser kampanjen mens du lager den

Når du oppretter kampanjen, kan du få varsler basert på innstillingene du har valgt. Dette kan være varsler om valg som kan føre til dårligere resultater, eller problemer som er såpass store at du ikke får publisert kampanjen.

Navigeringsmenyen for opprettelse av kampanjer, som du ser når du oppretter kampanjen, gir et helhetlig bilde av opprettelsesprosessen og gjør deg oppmerksom på varsler om ting du bør se nærmere på. Gå mellom trinnene i navigasjonsmenyen for å gjennomgå og løse potensielle problemer med målrettingen, budgivningen, budsjettet eller andre kampanjeinnstillinger. Finn ut hvordan du lager effektive kampanjer.

Veiledning

Merk: Du kan få varsler hvis noen av kampanjevalgene dine kan føre til dårligere resultater. Disse varslene kan du håndtere mens du oppretter kampanjen. Finn ut mer om funksjonene du kan bruke for å lage en vellykket kampanje
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje.
  4. Velg Salg, Potensielle salg, Nettstedtrafikk eller Merkevarebevissthet og rekkevidde.
    • Hvis du ikke har satt deg noe spesifikt mål, kan du også velge Opprett en kampanje uten noe spesielt mål.
  5. Velg Bannerannonser som kampanjetype.
  6. Oppgi nettadressen til bedriftens nettsted.
  7. Gi kampanjen et navn.
  8. Klikk på Fortsett.
  9. Angi en budstrategi og et budsjett. Hvor ofte annonsene dine blir vist, og hvor fremtredende plasseringer de vises i, kommer helt an på budsjettet du har til rådighet. Budstrategien din bestemmer hvordan budsjettet ditt brukes.
    1. Fastsett ønsket dagsbudsjett. Dette er beløpet du i gjennomsnitt er villig til å bruke hver dag.
    2. Velg ønsket budstrategi. Bannerkampanjer har støtte for smart budgivning, som er et undersett med automatiske budstrategier som bruker maskinlæring for å optimalisere for konverteringer eller konverteringsverdi i hver enkelt auksjon. Med smart budgivning administreres budene dine for deg, og dette kan bidra til at du når resultatmålene dine. Gjennomgå veiledningen vår for smart budgivning i bannerkampanjer
  10. Velg de geografiske områdene der annonsene dine skal vises, eller stedene du vil ekskludere. Finn ut mer om stedsmålretting
    • Ekskluderinger kan være nyttige hvis du målretter annonsene mot et større område og vil unngå et spesifikt underområde. Du kan for eksempel ønske å målrette annonsene mot USA, med unntak av visse byer eller delstater.
  11. Oppgi språkene du vil målrette annonser mot. Annonsene du oppretter, må være på språkene du velger her. Finn ut mer om språkmålretting
  12. Velg målretting. Det du velger i Målretting-delen, er inngangsporten for dynamisk remarketing. Velg «Automatisk» for optimalisert målretting. Da får du størst mulig rekkevidde med utgangspunkt i Googles maskinlæring. Dette omfatter også datasegmentene dine. Hvis du vil målrette annonser bare mot bestemte segmenter, må du angi målrettingen som «Manuell», så du selv kan velge segmenter. Sporingen fra den globale nettstedstaggen gjør det enklere for Google å finne de beste målgruppene du kan velge mellom. Klikk på Ferdig når du manuelt har valgt en liste fra listealternativene. Du kan også ta med flere målrettingsalternativer og bruke «målrettingsutvidelse», slik at Google kan målrette annonsene mot de målgruppene som gir de beste resultatene.
  13. Legg til flere innstillinger etter behov.
  14. Opprett bannerannonser. Finn ut hvordan du oppretter responsive bannerannonser
  15. Gjennomgå kampanjen din. På «Gjennomgå»-siden kan du se over alle innstillingene dine og løse potensielle problemer beskrevet i varsler du mottar, ved å klikke på Løs problemet for det aktuelle varselet.
  16. Klikk på Publiser kampanjen.
    • Vær oppmerksom på at du kanskje ikke kan publisere kampanjen før eventuelle problemer med kampanjekonfigurasjonen er løst.

Merk: Kampanjeutkast

Kampanjer du oppretter, men ikke har publisert, lagres som utkast. Du kan når som helst publisere kampanjeutkast på et senere tidspunkt, så lenge du har løst eventuelle alvorlige problemer som forhindret publisering.

Når du oppretter en ny kampanje, kan du velge å bruke et eksisterende utkast eller starte med blanke ark.

Veiledning:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussknappen , og velg Ny kampanje.
  5. Velg Fortsett å endre et kampanjeutkast.
  6. Gå til utkastmenyen, og klikk på utkastet du vil fortsette å jobbe med eller publisere.

Du kan også gjøre denne kampanjen til en dynamisk remarketingkampanje. Da vises det ikke bare annonser for folk som har besøkt nettstedet ditt eller brukt appen din, men også produkter som brukerne har sett på, blir vist i annonsene. Finn ut mer om dynamisk remarketing