Sobre la segmentació demogràfica

A fi d'oferir una visualització completa i consolidada dels públics i de simplificar-ne la gestió i l'optimització, trobareu les millores següents a Google Ads:

• Informes de públics nous
    Ara, els informes detallats sobre les dades demogràfiques, els segments i les exclusions de públic es consoliden en un sol lloc. Feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon, obriu la pestanya "Públics, paraules clau i contingut" i feu clic a Públics. Des d'aquesta pàgina d'informes també podeu gestionar fàcilment els públics. Obteniu més informació sobre els informes de públics.
  • Termes nous
    Hem afegit termes nous als informes de públics i a tot Google Ads. Per exemple, ara els "tipus de públics" (que inclouen els públics personalitzats, els actius al mercat i els afins) s'anomenen segments de públic, i en lloc de "remàrqueting" parlem de "les vostres dades". Obteniu més informació sobre l'actualització de termes i frases relacionats amb els públics.

La segmentació demogràfica a Google Ads us permet arribar a grups concrets de clients potencials que és probable que compleixin determinats criteris d'interval d'edat, sexe, estat parental o ingressos familiars. Per exemple, si teniu un centre de fitnes només per a dones, la segmentació demogràfica us pot ajudar a no mostrar els anuncis al públic masculí.

Abans de començar

Tingueu present que la segmentació demogràfica és una opció que serveix per delimitar la segmentació. En altres paraules, us ajuda a impedir que les persones que no formen part del grup demogràfic triat vegin els vostres anuncis.

Opcions de segmentació demogràfica

Les dades demogràfiques detallades (com ara l'educació i l'estat de propietat de l'habitatge) estan disponibles com a tipus de públic. Podeu afegir dades demogràfiques detallades a un grup d'anuncis o campanya.

Gestionar la segmentació demogràfica i els informes

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Públics, paraules clau i contingut.
  3. Feu clic a Públics.
  4. Al mòdul Dades demogràfiques, seleccioneu Visualització de campanya, Visualització de grup d'anuncis o Visualització de compte al menú desplegable de visualitzacions per filtrar en funció del nivell d'informe que vulgueu veure.
  5. Seleccioneu una pestanya de dades demogràfiques: Edat, Sexe, Ingressos familiars, Estat parental o Combinació.
    1. Podeu definir les vostres preferències pel que fa a les dades demogràfiques combinades seleccionant dades demogràfiques específiques al menú desplegable "Combinació".
  6. Feu clic a Mostra la taula per veure les mètriques "Usuari influït", "Cost per usuari influït", "Increment absolut de notorietat de marca", "Interaccions", "Taxa d'interacció", "Conversions", "Cost" i "Impressions", entre d'altres.
  7. Per incorporar més mètriques als informes, feu clic a Columnes.
  8. Per fer canvis a la segmentació, al mòdul Dades demogràfiques seleccioneu-hi la pestanya de les dades demogràfiques que vulgueu editar. Feu clic a Edita les dades demogràfiques.
    1. Feu clic a Seleccioneu un grup d'anuncis.
    2. Al desplegable, seleccioneu la campanya o el grup d'anuncis que vulgueu actualitzar.
    3. Veureu el segment complet de grups demogràfics. Marqueu els que vulgueu incloure.
    4. Feu clic a Desa les dades demogràfiques.

Més informació sobre els informes de públics

Campanyes de display

• Edat: "18-24", "25-34", "35-44", "45-54", "55-64", "+65" i "Desconegut".
  • Sexe: "Dona", "Home" i "Desconegut".
  • Ingressos familiars (disponible a Austràlia, al Brasil, a Corea del Sud, als Estats Units, a Hong Kong, a l'Índia, a Indonèsia, al Japó, a Mèxic, a Nova Zelanda, a Singapur i a Tailàndia): "10% superior", "11-20%", "21-30%", "31-40%", "41-50%", "50% inferior" i "Desconegut".
  • Estat parental: "Amb fills", "Sense fills" i "Desconegut".

Campanyes d'anuncis discovery

• Edat: "18-24", "25-34", "35-44", "45-54", "55-64", "Més de 65" i "Desconegut".
  • Gènere: "Dona", "Home" i "Desconegut".
  • Ingressos familiars (disponible a Austràlia, al Brasil, a Corea del Sud, als Estats Units, a Hong Kong, a l'Índia, a Indonèsia, al Japó, a Mèxic, a Nova Zelanda, a Singapur i a Tailàndia): "10% superior", "11-20%", "21-30%", "31-40%", "41-50%", "50% inferior" i "Desconegut".
  • Estat parental: "Amb fills", "Sense fills" i "Desconegut".

Campanyes de cerca

• Edat: "18-24", "25-34", "35-44", "45-54", "55-64", "+65" i "Desconegut".
  • Sexe: "Dona", "Home" i "Desconegut".
  • ngressos familiars (disponible a Austràlia, al Brasil, al Canadà, a Colòmbia, a Corea del Sud, als Emirats Àrabs Units, als Estats Units, a les Filipines, a Hong Kong, a l'Índia, a Indonèsia, a Israel, al Japó, a Malàisia, a Mèxic, a Nova Zelanda, a Singapur, a Taiwan, a Tailàndia i al Vietnam): "10% superior", "11-20%", "21-30%", "31-40%", "41- 50%", "50% inferior" i "Desconegut"

Campanyes de vídeo

• Edat: "18-24", "25-34", "35-44", "45-54", "55-64", "+65" i "Desconegut".
  • Sexe: "Dona", "Home" i "Desconegut".
  • Ingressos familiars (disponible a Austràlia, al Brasil, al Canadà, a Colòmbia, a Corea del Sud, als Emirats Àrabs Units, als Estats Units, a les Filipines, a Hong Kong, a l'Índia, a Indonèsia, a Israel, al Japó, a Malàisia, a Mèxic, a Nova Zelanda, a Singapur, a Tailàndia, a Taiwan i al Vietnam): "10% superior", "11-20%", "21-30%", "31-40%", "41- 50%", "50% inferior" i "Desconegut"
  • Estat parental: "Amb fills", "Sense fills" i "Desconegut".

Mitjançant l'aplicació Family Link, els pares poden crear un Compte de Google per als fills menors de 13 anys. És possible que es mostrin anuncis a aquests usuaris, però els anunciants no poden orientar la publicitat només als menors de 13 anys. Obteniu més informació sobre com funciona la publicitat en aquests Comptes de Google i sobre com podeu evitar que els vostres anuncis es mostrin a aquests usuaris.

Categoria "Desconegut"

Google Ads no pot conèixer ni deduir les dades demogràfiques de tots els usuaris. La categoria "Desconegut" fa referència als usuaris dels quals no hem pogut determinar l'edat, el sexe, l'estat parental o els ingressos familiars.

Cal tenir present que alguns llocs web de la Xarxa de Display tenen desactivada la segmentació demogràfica; per tant, si voleu que els vostres anuncis es mostrin en aquests llocs, heu de tenir seleccionada la categoria "Desconegut". Quan utilitzeu la segmentació demogràfica, la categoria "Desconegut" està seleccionada de manera predeterminada, ja que això us permet arribar a un públic significativament més gran.

Informació important

Us recomanem que només exclogueu la categoria demogràfica "Desconegut" si sabeu del cert que voleu restringir la campanya a un públic limitat. Si l'excloeu, és possible que un nombre considerable d'usuaris (inclosos usuaris als quals us por interessar arribar) no vegin els vostres anuncis.

Com determina Google la informació demogràfica

Si els usuaris han iniciat la sessió al seu Compte de Google, podem utilitzar les dades demogràfiques que obtenim de les seves preferències o la seva configuració, en funció de l'estat del compte. Els consumidors poden editar les seves dades demogràfiques a El meu centre d'anuncis. A més, en alguns llocs web podem obtenir informació demogràfica que els usuaris comparteixen, com ara els llocs web de xarxes socials.

De vegades també fem una estimació de la informació demogràfica dels usuaris basant-nos en l'activitat que duen a terme a les propietats de Google o a la Xarxa de Display. Per exemple, quan l'usuari fa cerques a YouTube o en llocs web de la Xarxa de Display, Google pot emmagatzemar un identificador al seu navegador web mitjançant una galeta. Aleshores, aquest identificador es pot associar a una categoria demogràfica determinada en funció dels llocs que aquest usuari ha visitat.

En el cas de les campanyes que es mostren en un lloc web o aplicació de Google, la informació demogràfica estimada per als usuaris es basa principalment en la seva activitat en les propietats de Google. En el cas de les campanyes que es mostren en un lloc web o en una aplicació que no és de Google, la informació demogràfica estimada per als usuaris es basa principalment en la seva activitat en llocs web i aplicacions de tercers.

Tingueu present que, per als usuaris que no hagin donat el consentiment de l'ATT d'iOS per a aplicacions d'iOS de Google, la informació demogràfica estimada que s'utilitza en aquestes aplicacions no es basa en l'activitat dels usuaris en llocs web i aplicacions de tercers. L'activitat d'aquests usuaris en les aplicacions d'iOS de Google esmentades tampoc no s'utilitzarà per estimar informació demogràfica quan es difonguin campanyes publicitàries entre aquests usuaris en llocs web i aplicacions de tercers.

Exemple

L'afició preferida de la Sara és la jardineria. Molts dels llocs web o blogs de jardineria de propietats de tercers de la Xarxa de Display que visita tenen una majoria de lectores femenines. Per això, el navegador de la Sara (quan ella no hagi iniciat la sessió al seu Compte de Google) es podria afegir a la categoria demogràfica "dona". En conseqüència, quan la Sara és en propietats de tercers a la Xarxa de Display, pot ser que Google mostri a la Sara anuncis dels anunciants que han optat per mostrar els seus anuncis a dones.

Quan la Sara iniciï la sessió al seu Compte de Google, és possible que li mostrem anuncis en funció de les opcions que hagi seleccionat a Configuració d'anuncis, com ara les seves dades demogràfiques.

Dades demogràfiques d'aplicacions mòbils: aquesta funció de segmentació utilitza un identificador de publicitat enllaçat al dispositiu mòbil dels clients que permet recordar quines aplicacions ha utilitzat aquest usuari. Això ens permet associar l'identificador a una categoria demogràfica concreta en funció de la navegació web i de les activitats en aplicacions que l'usuari dugui a terme en un dispositiu mòbil.

Tingueu en compte que no podem recollir la informació demogràfica de tots i cadascun dels usuaris del web o de les aplicacions mòbils, ni fer-ne una estimació, de manera que si restringiu la segmentació a determinats grups demogràfics, pot ser que els anuncis arribin a un públic més limitat.

Definir millor l'estratègia

• Segmentació. Podeu combinar la segmentació demogràfica amb altres estratègies de segmentació.
  • Exclusions. També podeu excloure categories demogràfiques per evitar mostrar els anuncis a determinats grups demogràfics.
  • Ofertes personalitzades. Podeu definir ofertes més altes (o més baixes) per a determinats grups demogràfics, tot i que els anuncis es continuaran mostrant a tothom.

Exemples de segmentació demogràfica eficaç

Edat. El Marc fa publicitat d'una institució financera i vol comercialitzar productes diferents segons estiguin dirigits a gent gran o a estudiants universitaris. Per tant, utilitza les dades demogràfiques per mostrar anuncis diferents a cada grup de clients i ajusta les ofertes per als grups demogràfics que és probable que gastin més. Com que observa que els clients de mitjana edat solen fer dipòsits inicials més elevats, el Marc augmenta l'oferta per al grup d'usuaris d'entre 35 i 54 anys.

Ingressos familiars. En una campanya de vídeo, el Marc pot mostrar els anuncis als clients d'un interval d'ingressos determinat. Defineix la segmentació per arribar als usuaris que es trobin en la franja del 30% superior d'ingressos familiars dels Estats Units, seleccionant les opcions "10% superior", "11-20%" i "21-30%".

Edat i sexe. La Núria té un lloc web adreçat, principalment, a mares treballadores. Per a la segmentació demogràfica a la Xarxa de Cerca, defineix l'interval d'edat "25-54" i el criteri de sexe "Dona". A les campanyes de display, especifica l'estat parental "Amb fills" com a criteri de segmentació. A més, com que és una anunciant experimentada, també afegeix el mètode de segmentació "públic actiu al mercat" per a productes infantils.