Om remarketing för YouTube-tittare

Du kan visa anpassade annonser för miljoner tittare på YouTube och våra partnerwebbplatser baserat på tittarnas tidigare interaktioner med dina videor eller din YouTube-kanal. Det här kallas videoremarketing. Genom att upprepa ditt budskap till alla tittare som redan har sett dina videor eller din kanal har du större chans att öka avkastningen på din investering.

Fördelar

• Större avkastning på investeringen: Annonsörer som använder remarketing på YouTube har förbättrat sin avkastning med hjälp av videoannonser som visas för personer som är intresserade av deras produkter eller tjänster.
  • Bredare räckvidd: Med YouTubes stora nätverk når du potentiella kunder på din remarketinglista med din videoannons.
  • Effektiv prissättning: AdWords auktionsmodell ger konkurrenskraftiga priser som hjälper dig att nå dina avkastningsmål. Med CPV-budgivning betalar du för videovisningar och andra videointeraktioner, som klick på uppmaningsöverlagringar (CTA), kort och kompletterande bannerannonser.
  • Flexibilitet: Remarketing för webbplatser (kallas också ommarknadsföring, remessaging eller ominriktning) baseras oftast på vad besökarna gör på webbplatsen. Du kan tillämpa remarketing utifrån hur dina YouTube-videor har använts, till exempel om tittare har gillat, ogillat, kommenterat eller delat din video.

Så fungerar det

Du skapar remarketinglistor genom att länka ditt Google-konto till ditt AdWords-konto. När du har länkat kontona kan du skapa remarketinglistor som når ut till personer som har

• tittat på en video på en kanal
  • tittat på vissa specifika videor
  • tittat på en video (som en annons) på en kanal
  • tittat på vissa videor (som annonser)
  • prenumererat på en kanal
  • besökt en kanalsida
  • gillat en video på en kanal
  • lagt till en video från en kanal i en spellista
  • skrivit en kommentar om en video på en kanal
  • delat en video på en kanal

Sedan kan du använda listorna i dina inriktningsinställningar för nya eller befintliga kampanjer. Du hanterar listorna i det delade biblioteket. Där väljer du Målgrupper (i den tidigare AdWords-upplevelsen) eller Målgruppshantering (i den nya AdWords-upplevelsen).

Obs! Remarketinglistor kan inte skapas från visningar av bumperannonser

Liststorlekar

Du kan ange Ursprunglig liststorlek genom att hämta listmedlemmar från de senaste 120 dagarnas aktivitet på din kanal eller börja om från början.

Viktigt

• Om du har flera YouTube-kanaler kan du länka fler än en YouTube-kanal till ditt AdWords-konto. Du kan skapa flera listor för varje kanal, men du kan däremot inte använda samma lista i flera kanaler.

Bästa metoder

Det finns flera funktioner som kan hjälpa dig att utnyttja dina videoremarketinglistor maximalt:

• Olika annonsformat: Skapa och inrikta din remarketingkampanj med videoannonser och andra format (text, bild och multimedieannonser i Googles Display-nätverk).
  • Detaljerade rapporter: Optimera remarketingkampanjen utifrån resultatmätvärden. Du kan till exempel höja buden för de ämnen och kanaler som ger det bästa annonsresultatet.
  • Enkelt att använda: Det är enkelt att skapa, hantera och inrikta dina remarketinglistor.
  • Anpassade målgrupper: Anpassa inriktningen genom att kombinera flera remarketinglistor. Du kan till exempel vända dig till målgrupper som har sett filmtrailern men som ännu inte har tittat på din annons om dvd-lanseringen.