Merk nettstedet ditt med Google Ads-taggen

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.
Merk: Den globale nettstedstaggen (gtag.js) kalles nå Google-taggen. Denne endringen gir nye muligheter med både nye og eksisterende gtag.js-installasjoner, slik at du kan gjøre mer, heve datakvaliteten og ta i bruk nye funksjoner – uten ekstra kode. Finn ut mer om Google-taggen.

Tag nettstedet ditt med Google-taggen for å konfigurere en målgruppekilde i appen din eller på nettstedet ditt, slik at du kan nå ut til folk som tidligere har brukt appen eller nettstedet. Google-taggen er en liste over nettagger Google bruker i forbindelse med måling av nettsteder, konverteringssporing og produkter basert på datasegmentene dine. Via taggen, som er en kodebit, blir besøkende på nettstedet lagt til i datasegmentene, slik at du kan målrette annonser mot disse personene.

Ved dynamisk remarketing bruker du også hendelseskodebitene, som sender bestemte data til Google Ads om de besøkende på og handlingene de utfører på nettstedet.

Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer sporing med Google-taggen, samt hvordan du bruker kodebiter til sporing. Du kan – om ønskelig – hoppe rett til disse delene:

Du kan også finne ut hvordan du tagger nettsteder for dynamisk remarketing, og hvordan du konfigurerer apper for dynamisk remarketing.

Før du begynner

• Du må være kjent med koden på nettstedet ditt. I motsatt fall bør du vurdere å samarbeide med en utvikler eller noen med teknisk bakgrunn.
  • Datasegmentene dine, som består av folk som bruker appen din eller besøker nettstedet ditt, må inneholde et minste antall besøkende før annonsene dine kan vises.
  • Når du har tagget nettstedet, blir besøkende automatisk lagt til i datasegmentene ut fra reglene du har angitt.
Merk: Google Ads tillater ikke at det implementeres tagger på sider knyttet til tilbud som er underlagt begrensninger i retningslinjene. Finn ut mer om retningslinjene for personlig tilpasset annonsering

Veiledning

Bruk Google-taggen til å opprette målgruppesegmenter som består av brukerne av appen din og de besøkende på nettstedet ditt

Når du skal konfigurere sporing for første gang i Google Ads, må du legge til en kodebit på nettstedet ditt: Google-taggen og eventuelt hendelseskodebiten.

Når du har installert Google-taggen, registrerer den informasjon om sidene på nettstedet de besøkende åpner. Denne informasjonen inkluderer sidens tittel og nettadresse og brukes til å opprette datasettsegmentene dine, som består av de som bruker appen din og besøker nettstedet ditt.

Du må installere Google-taggen på alle sidene på nettstedet, men du trenger bare én Google-tag per Google Ads-konto.

Konfigurering av hendelseskodebiter

Hendelseskodebiten kan brukes til å sende bestemte data til Google Ads om de besøkende på og handlingene de utfører på nettstedet, enten de ser på produkter, fullfører kjøp, fyller ut nettskjemaer eller registrerer seg. Dataene som sendes til hendelseskodebiten, kan også brukes til å opprette dynamiske remarketinglister.

Du kan også bruke hendelseskodebiten til å måle flere handlinger som skal regnes som dynamiske remarketinghendelser. Installer denne kodebiten på nettsidene du vil måle, der hendelsen inntreffer. Eksempler på slike hendelser er kunder som handler i en nettbutikk eller søker etter flybilletter på nettstedet til et reisebyrå.Finn ut mer om hendelsesparametere for ulike bedriftstyper

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedet, og at du innhenter samtykke til slik innsamling når det er lovpålagt.

Opprett eller rediger Google-taggen og hendelseskodebiten

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre, og klikk på Målgruppestyring under Delt bibliotek.
  3. Klikk på Datakildene dine til venstre. Nå åpnes en gruppe med kilder du kan bruke for å opprette datasegmenter og målgruppesegmenter.
  4. Klikk på Konfigurer taggen på kortet for Google Ads-taggen.
    • Hvis du allerede har konfigurert en tag, kan du velge Endre kilden via prikkeikonet 3 dot icon øverst til høyre på kortet for Google Ads-taggen. Hvis du bare får koden, går du rett til trinn 6.
  5. Velg hvilke data taggen skal samle inn: segmenter som omfatter de som bruker appen din eller besøker nettstedet ditt, eller data for dynamisk remarketing, som omfatter spesifikke attributter eller parametere.
    • Du kan velge å ta med parameteren for bruker-ID i taggen. Hvis du tar med bruker-ID-parameteren, kan du sende en bruker-ID til taggen for hver besøkende på nettstedet, slik at du får tilgang til funksjoner som tilknytning over flere enheter.
    • Hvis du velger bestemte attributter eller parametere, kan du velge den bedriftstypen som passer best med tanke på produktene og tjenestene du tilbyr.
  6. Klikk på Opprett og fortsett.
    • Denne knappen har teksten Lagre og fortsett hvis taggen eksisterer allerede.
  7. Når installasjonsskjermen vises, kan du begynne å bruke både Google-taggen og hendelseskodebiten. Du kan kopiere koden, bruke Google Tag Manager, laste ned taggen, eller sende taggen på e-post til en nettutvikler.
    • For å legge til remarketing på nettstedet må du kopiere koden og lim den inn mellom <head></ head>-taggene på nettstedet.
      Hendelseskodebiten må ikke kopieres og limes inn uten at den tilpasses for bruk på nettstedet ditt. Den inneholder plassholderverdier som nettutvikleren må fylle ut dynamisk når kodebiten integreres i nettjeneren. Finn ut hvordan du bruker hendelsesparametere for bedriftstypen din
    • Du må legge til Google-taggen på alle sidene på nettstedet. Hendelseskodebiten må derimot bare legges til på de spesifikke sidene der du vil spore hendelser knyttet til dynamisk remarketing.
      Merk: Hvis du allerede har konfigurert Google-taggen ved hjelp av Display & Video 360, Search Ads 360, Campaign Manager 360, Google Analytics eller en annen Google Ads-konto, trenger du ikke å legge den til på nettstedet igjen. For at både konverteringssporingen og datasegmentene skal fungere, må du imidlertid legge til config-kommandoen (en kodebit som inneholder konverterings-ID-en din) i hver forekomst av Google-taggen, rett ovenfor den avsluttende </script>-taggen. I eksempelet nedenfor representerer «TAG_ID» konverterings-ID-en for kontoen din:

gtag('config', 'TAG_ID');

Hvis du har implementert Google-taggen fra andre produkter enn dem oppført ovenfor, må den tilpasses for å slå på måling med Google Ads. Hvis du bruker den gamle hendelseskodebiten, kan du bli bedt om å bytte til den nye, som anbefales.

8. Klikk på Ferdig.
  9. Klikk på Ferdig igjen på den påfølgende «Hva skjer nå?»-bekreftelsesskjermen.
    • Valgfritt: Hvis du tidligere la til Google-taggen via et annet Google-produkt, for eksempel Google Analytics, må du sørge for at du legger til config-kommandoen fra den globale nettstedstaggen (fremhevet nedenfor) i alle forekomster av taggen. Merk deg at «AW-123456789» bare er en eksempel-ID. Du må bytte ut denne delen av config-kommandoen med konverterings-ID-en for kontoene dine i feltet for Google-taggen.
      <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG-ID"> </script>
      <script>
      window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;
      function gtag ( ) {dataLayer.push (arguments ) ; }
      gtag ('js' , new Date ( ) ) ;
      gtag ('config', 'TAG-ID') ;
      </script>

Avanserte alternativer

Slå av innsamling av data

Du kan velge å slå av innsamlingen av data for bruk i personlig tilpasset annonsering fra brukere som ikke ønsker å se personlig tilpassede annonser. Du kan også gjøre det for å sørge for at du overholder California Consumer Privacy Act (CCPA). Du kan endre den globale nettstedstaggen og slå av innsamlingen av data for personlig tilpasset annonsering for bestemte brukere på nettstedet ditt. Du kan også velge å ekskludere alle brukere fra California i Målgruppestyring-delen i Google Ads-kontoen din.

Slå av innstillingen for informasjonskapsler fra førsteparter

For å sikre at Google Ads kan måle alle konverteringene dine, angir Google-taggen nye informasjonskapsler på domenet ditt som fungerer uansett hvilken nettleser brukerne åpner nettstedet via. Dermed lagres informasjon om annonseklikk som fører folk til nettstedet.

Hvis du ikke vil at datataggen skal angi informasjonskapsler fra førsteparter på domenet til nettstedet, kan du legge til linjen nedenfor i tag-konfigurasjonen før du laster inn skript-taggen:

var google_conversion_linker = false;

Hvis du bruker conversion_async.js, legger du til den fremhevede delen nedenfor i google_trackConversion-kallet:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Vi anbefaler at du ikke gjør dette, da det fører til mindre nøyaktig konverteringsmåling.