Merk nettstedet ditt for remarketing

Hvis du vil vise annonser til personer som har besøkt nettstedet ditt eller appen din, må du legge til den globale nettstedstaggen og hendelseskodebiten for remarketing på nettstedet ditt. Den globale nettstedstaggen er et bibliotek over nettagger som brukes til måling av Googles nettsteder, konverteringssporing og produkter for remarketing. Taggen er en kodeblokk som legger til besøkende på nettstedet ditt i remarketinglister. Deretter kan du målrette annonsene dine mot disse listene.

Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer remarketing, hvor du finner kodebiter for remarketing, og hvordan du merker nettstedet ditt for remarketing.

Før du begynner

Hvis du ikke er kjent med koden på nettstedet ditt, bør du vurdere å samarbeide med en utvikler eller noen med teknisk bakgrunn. Husk at en remarketingliste må inneholde et minimum av antall besøkende for at annonsene dine skal vises. Dette innebærer at nettstedet ditt må ha et visst antall besøkende.

Annonsører kan ikke bruke sensitive kategorier for å målrette annonser mot brukere eller markedsføre produkter eller tjenester fra annonsører. Finn ut mer ved å lese retningslinjene for personlig tilpasset annonsering.

Veiledning

Oppgi hvilken utgave av AdWords du bruker. Finn ut mer

Konfigurering av remarketing for første gang
  1. Logg på AdWords.
  2. Klikk på fanen Kampanje.
  3. Klikk på Delt bibliotek på menyen til venstre.
  4. Klikk på Målgrupper.
  5. Klikk på Konfigurer remarketing.
  6. Hvis en utvikler administrerer nettstedet ditt:

1. Skriv inn utviklerens e-postadresse i «Send til»-feltet for å videresende HTML-taggen som skal legges til på nettstedet ditt.

Hvis du administrerer nettstedet ditt:

1. Klikk på Se AdWords-tag for nettsteder.
    2. Velg og kopiér koden for remarketing-taggen. Denne taggen fungerer både på mobilnettsteder og nettsteder beregnet for stasjonære datamaskiner.
    3. Plassér koden nederst på alle sidene på nettstedet ditt, før den avsluttende </body>-taggen. Hvis du bruker en felles fil som bunntekst på nettstedet ditt, kan du plassere kodebiten der i stedet for å legge den inn på hver eneste side på nettstedet.
    4. Lagre og publiser sidene dine.
    5. Kontrollér om du har implementert taggen på riktig måte med Google Tag-assistent – en Chrome-utvidelse du kan bruke for å kontrollere Google-kodebiter og korrigere feil (bare tilgjengelig på engelsk).
  7. Klikk på Fortsett.
  8. Klikk på Tilbake til målgrupper.

I løpet av noen dager starter innsamlingen av informasjonskapslene til besøkende på nettstedet ditt via taggen, og «Alle besøkende»-listen din fylles ut. Hvis dette ikke skjer, merker du av i «Remarketing-tag»-valideringsfeltet i det ene hjørnet av skjermen.

9. Klikk på Detaljer om taggen.
  10. Klikk på Konfigurasjon.
  11. Hvis en utvikler administrerer nettstedet ditt:

1. Merk av for «Send AdWords-taggen og instruksjoner på e-post».
    2. Skriv inn utviklerens e-postadresse.
    3. Klikk på Send e-post.
    4. Klikk på Ferdig.

Hvis du administrerer nettstedet ditt:

1. Klikk på Se AdWords-tag for nettsteder.
    2. Velg og kopiér koden for remarketing-taggen. Denne taggen fungerer både på mobilnettsteder og nettsteder beregnet for stasjonære datamaskiner.
    3. Klikk på Ferdig.
    4. Plassér koden nederst på alle sidene på nettstedet ditt, før den avsluttende </body>-taggen. Hvis du bruker en felles fil som bunntekst på nettstedet ditt, kan du plassere kodebiten der i stedet for å legge den inn på hver eneste side på nettstedet.
    5. Lagre og publiser sidene dine.
    6. Kontrollér om du har implementert taggen på riktig måte med Google Tag-assistent – en Chrome-utvidelse du kan bruke for å kontrollere Google-kodebiter og korrigere feil (bare tilgjengelig på engelsk).

Etter at du har lagt inn taggen på nettstedet ditt, kan du lage remarketinglister for nettsidene dine. Hvis du ikke får lagt til taggen på nettstedet i sin helhet, kan du likevel legge den til på bestemte deler av nettstedet og deretter opprette lister for hver enkelt av disse delene.

Se remarketing-taggen etter konfigureringen
  1. Logg på AdWords.
  2. Klikk på Delt bibliotek.
    Shared library
  3. Klikk på Se under «Målgrupper».
  4. Finn frem til «Remarketing-tag»-feltet øverst til høyre.
  5. Klikk på Detaljer om taggen.
  6. Klikk på Konfigurasjon.
  7. Klikk på Se AdWords-tag for nettsteder.
  8. Velg og kopiér koden for remarketing-taggen. Denne taggen fungerer både på mobilnettsteder og nettsteder beregnet for stasjonære datamaskiner.
  9. Plassér koden nederst på alle sidene på nettstedet ditt, før den avsluttende </body>-taggen. Hvis du bruker en felles fil som bunntekst på nettstedet ditt, kan du plassere kodebiten der i stedet for å legge den inn på hver eneste side på nettstedet.
  10. Lagre og publiser sidene dine.
  11. Sjekk at du har implementert taggen på riktig måte, ved hjelp av Google Tag-assistent (bare tilgjengelig på engelsk). Med denne Chrome-utvidelsen kan du kontrollere Google-kodebiter og løse problemer.

Etter at du har lagt inn taggen på nettstedet ditt, kan du lage remarketinglister for nettsidene dine. Hvis du ikke får lagt til taggen på nettstedet i sin helhet, kan du likevel legge den til på bestemte deler av nettstedet og deretter opprette lister for hver enkelt av disse delene.

Andre tag-implementeringer på nettsteder

Oppgradering av eldre tagger

Tidligere ble det opprettet unike tagger for hver enkelt remarketingliste du opprettet i AdWords, og disse taggene måtte legges inn på spesifikke sider. Nå kan du plassere én enkelt tag på nettstedet ditt og deretter opprette flere remarketinglister med ulike regler.

Hvis du har den eldre, sidespesifikke versjonen av remarketing-taggen, bør du vurdere å oppgradere til den nyeste remarketing-taggen, som gjelder for hele nettstedet. Du finner denne taggen i det delte biblioteket.

Rask oppgradering: Legg til den nyeste taggen

Plassér den nyeste remarketing-taggen på nettstedet ditt. Hvis du fortsatt bruker lister som er basert på de eldre, sidespesifikke taggene, kan du la de opprinnelige, sidespesifikke taggene bli stående. Hvis du fjerner de gamle taggene etter at du har satt inn den nyeste versjonen av taggen, kan innlastingen av nettsidene imidlertid gå raskere.

Fullstendig oppgradering: Legg til den nyeste taggen, og fjern de gamle taggene

Hvis du ikke bruker lister som er basert på de eldre, sidespesifikke taggene, fjerner du bare de sidespesifikke taggene når du legger til den nye versjonen av taggen. Hvis du bruker lister basert på sidespesifikke tagger, må du opprette disse listene på nytt i AdWords og legge dem til i de eksisterende kampanjene dine.

For å unngå avbrudd i de aktive kampanjene dine, følger du denne fremgangsmåten:

1. Opprett nye remarketinglister med utgangspunkt i nettadressene til nettstedet ditt:
  2. Legg til nye lister i kampanjene dine, og behold de opprinnelige listene dine. På denne måten kan kampanjene både målrettes mot de nye og de opprinnelige listene.
  3. Etter at inkluderingen utløper for de opprinnelige listene, fylles de nye listene, mens de opprinnelige listene er tomme.
  4. Fjern de opprinnelige listene fra kampanjene dine.
  5. Lukk de opprinnelige listene.
Oppgradering av taggen for dynamisk remarketing

Hvis du allerede bruker remarketing på nettstedet ditt, men ønsker å oppgradere til dynamisk remarketing, må du legge til egendefinerte parametere i taggen. Du finner en detaljert veiledning i Legg til en dynamisk remarketing-tag på nettstedet ditt.

Ved hjelp av Google Analytics-taggen

Følgende betingelser må være oppfylt for at du skal kunne bruke Google Analytics-taggen i stedet for AdWords-remarketing-taggen:

• Google Analytics-taggen er implementert på nettstedet ditt.
  • AdWords- og Google Analytics-kontoene dine er knyttet sammen (for å kunne knytte kontoene sammen, må du ha administratortilgang til AdWords-kontoen og redigeringstilgang til Google Analytics-kontoen).
  • Remarketing- og annonseringsfunksjonalitet er aktivert i Google Analytics.

Du finner en detaljert veiledning i Slå på remarketing og funksjonene for annonseringsrapportering i Google Analytics.