Merk nettstedet ditt for remarketing

For å vise annonser til folk som har besøkt nettstedet ditt for datamaskiner eller mobilenheter, legger du til remarketing-taggen på nettstedet. Taggen er en kodebit som legger til besøkende på nettstedet ditt i remarketinglister. Deretter kan du målrette annonsene dine mot disse listene. Hvis nettstedet ditt har en Google Analytics-tag, kan du bruke denne i stedet. I så fall behøver du ikke å legge til AdWords-remarketing-taggen.

Denne artikkelen beskriver den vanligste metoden for å legge til taggen på nettstedet ditt, i tillegg til andre tag-implementeringer for nettsteder.

Før du begynner

Hvis du ikke er kjent med koden på nettstedet ditt, bør du vurdere å samarbeide med en utvikler eller noen med teknisk bakgrunn. Husk at en remarketingliste må inneholde et minimum av besøkende for at annonsene dine skal vises. Dette innebærer at nettstedet ditt må ha et minimum av besøkende.

Det er ikke tillatt å bruke remarketing på bakgrunn av sensitiv brukerinformasjon. En remarketing-tag må ikke være tilknyttet personlig identifiserende eller sensitiv informasjon. Hvis du konfigurerer en remarketingkampanje og plasserer remarketing-taggen på nettstedet ditt, må du følge retningslinjene for annonsering basert på interesser og sted.

Veiledning

1. Logg på AdWords.
  2. Klikk på Delt bibliotek.
    Shared library
  3. Klikk på Se under «Målgrupper».
    View "Audiences"
  4. Hvis du konfigurerer remarketing for første gang, får du se flere alternativer for remarketing. Klikk på «Konfigurer remarketing» under «Besøkende på nettstedet», og fullfør konfigureringen. Finn frem til «Remarketing-tag»-feltet øverst til høyre hvis du allerede har konfigurert remarketing.
  5. Klikk på Detaljer om taggen.
  6. Klikk på Konfigurasjon.
  7. Klikk på Se AdWords-tag for nettsteder.
  8. Velg og kopiér koden for remarketing-taggen. Denne taggen fungerer både på nettsteder for datamaskiner og mobilenheter.
  9. Plassér koden nederst på alle sider på nettstedet ditt, før den avsluttende </body>-taggen. Hvis du bruker en felles fil som bunntekst på nettstedet ditt, kan du plassere kodebiten der i stedet for å legge den inn på hver eneste side på nettstedet.
  10. Lagre og publiser sidene dine.
  11. Sjekk at du har implementert taggen på riktig måte, ved hjelp av Google Tag-assistent (bare tilgjengelig på engelsk). Med denne Chrome-utvidelsen kan du kontrollere Google-kodebiter og løse problemer.

Etter at du har lagt inn taggen på nettstedet ditt, kan du lage remarketinglister for nettsidene dine. Hvis du ikke får lagt til taggen på hele nettstedet, kan du likevel legge den til på bestemte deler av nettstedet og deretter opprette lister for hver enkelt av disse delene.

Andre tag-implementeringer på nettsteder

Oppgradering av eldre tagger

Tidligere ble det opprettet unike tagger for hver enkelt remarketingliste du opprettet i AdWords, og disse taggene måtte legges inn på spesifikke sider. Nå kan du plassere én enkelt tag på nettstedet ditt og deretter opprette flere remarketinglister med ulike regler.

Hvis du har den eldre, sidespesifikke versjonen av remarketing-taggen, bør du vurdere å oppgradere til den nyeste remarketing-taggen, som gjelder for hele nettstedet. Du finner denne taggen i det delte biblioteket.

Rask oppgradering: Legg til den nyeste taggen

Plassér den nyeste remarketing-taggen på nettstedet ditt. Hvis du fortsatt bruker lister som er basert på de eldre, sidespesifikke taggene, kan du la de opprinnelige, sidespesifikke taggene bli stående. Hvis du fjerner de gamle taggene etter at du har satt inn den nyeste versjonen av taggen, kan innlastingen av nettsidene imidlertid gå raskere.

Fullstendig oppgradering: Legg til den nyeste taggen, og fjern de gamle taggene

Hvis du ikke bruker lister som er basert på de eldre, sidespesifikke taggene, fjerner du bare de sidespesifikke taggene når du legger til den nye versjonen av taggen. Hvis du bruker lister basert på sidespesifikke tagger, må du opprette disse listene på nytt i AdWords og legge dem til i de eksisterende kampanjene dine.

For å unngå avbrudd i de aktive kampanjene dine, følger du denne fremgangsmåten:

1. Opprett nye remarketinglister med utgangspunkt i nettadressene til nettstedet ditt:
  2. Legg til nye lister i kampanjene dine, og behold de opprinnelige listene dine. På denne måten kan kampanjene både målrettes mot de nye og de opprinnelige listene.
  3. Etter at inkluderingen utløper for de opprinnelige listene, fylles de nye listene, mens de opprinnelige listene er tomme.
  4. Fjern de opprinnelige listene fra kampanjene dine.
  5. Lukk de opprinnelige listene.
Oppgradering av taggen for dynamisk remarketing

Hvis nettstedet ditt allerede bruker remarketing, og du ønsker å oppgradere til dynamisk remarketing, må du legge til egendefinerte parametere i taggen. Du finner en detaljert veiledning i Legg til en dynamisk remarketing-tag på nettstedet ditt.

Ved hjelp av Google Analytics-taggen

Følgende betingelser må være oppfylt for at du skal kunne bruke Google Analytics-taggen i stedet for AdWords-remarketing-taggen:

• Google Analytics-taggen er implementert på nettstedet ditt.
  • AdWords- og Google Analytics-kontoene dine er knyttet sammen (for å kunne knytte kontoene sammen, må du ha administratortilgang til AdWords-kontoen og redigeringstilgang til Google Analytics-kontoen).
  • Remarketing- og annonseringsfunksjonalitet er aktivert i Google Analytics.

Du finner en detaljert veiledning i Aktivering av rapporteringsfunksjoner for remarketing og annonsering i Google Analytics.