Uw site taggen voor remarketing

Als u advertenties wilt weergeven aan mensen die uw desktopwebsite of uw mobiele website hebben bezocht, plaatst u de remarketingtag op uw website. De remarketingtag is een codefragment waarmee u websitebezoekers aan uw remarketinglijsten toevoegt. Deze lijsten kunt u vervolgens targeten met uw advertenties. Als uw website een Google Analytics-tag bevat, kunt u deze gebruiken en hoeft u de AdWords-remarketingtag niet toe te voegen.

Dit artikel bevat instructies voor de gebruikelijkste manier om uw website te taggen, evenals informatie over andere tagimplementaties voor websites.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met de code van uw website, kunt u samenwerken met een ontwikkelaar of iemand met een technische achtergrond. Houd er rekening mee dat er een minimumaantal bezoekers op een remarketinglijst moet staan voordat uw advertenties kunnen worden weergegeven. Dit betekent dat uw website een minimumaantal bezoekers moet ontvangen.

Het is niet toegestaan om remarketing toe te passen op basis van gevoelige informatie. Uw remarketingtag mag niet worden gekoppeld aan persoonlijk identificeerbare of gevoelige informatie. Als u een remarketingcampagne instelt en de remarketingtag op uw website plaatst, moet u zich houden aan ons beleid inzake adverteren op basis van interesses en locatie.

Instructies

Remarketing voor de eerste keer instellen
  1. Log in bij AdWords.
  2. Klik op Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Klik op Remarketing instellen.
  5. Als u met een ontwikkelaar samenwerkt om uw website te beheren:

1. Voer het e-mailadres van de ontwikkelaar in in het vak 'Verzenden naar' om uw HTML-tag door te sturen, zodat deze aan uw site wordt toegevoegd.

Als u uw website beheert:

1. Klik op AdWords-tag weergeven voor websites.
    2. Selecteer en kopieer de remarketingtagcode. De tag is geschikt voor desktopwebsites en mobiele websites.
    3. Plaats de code onder aan alle pagina's van uw website, vlak voor de afsluitende tag </body>. Als u op uw website een gemeenschappelijk bestand als voettekst gebruikt, kunt u het codefragment het best daarin opnemen. U hoeft het fragment dan niet op elke afzonderlijke pagina te plaatsen.
    4. Sla uw pagina's op en publiceer ze.
    5. Controleer of u de tag op de juiste manier heeft geïmplementeerd. Dit doet u met Google Tag Assistant, een Chrome-extensie waarmee u codefragmenten van Google kunt verifiëren en problemen kunt oplossen (alleen beschikbaar in het Engels).
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Terug naar doelgroepen.

Als het goed is, begint uw tag binnen een paar dagen de cookies van de bezoekers van uw website te verzamelen en wordt uw lijst 'Alle bezoekers' ingevuld. Als dat niet het geval is, vinkt u het validatievakje 'Remarketingtag' aan in de hoek van uw scherm.

8. Klik op Tagdetails.
  9. Klik op Installeren.
  10. Als u met een ontwikkelaar samenwerkt om uw website te beheren:

1. Selecteer het vakje 'AdWords-tag en instructies per e-mail verzenden'.
    2. Voer het e-mailadres van de ontwikkelaar in.
    3. Klik op E-mail verzenden.
    4. Klik op Gereed.

Als u uw website beheert:

1. Klik op AdWords-tag weergeven voor websites.
    2. Selecteer en kopieer de remarketingtagcode. De tag is geschikt voor desktopwebsites en mobiele websites.
    3. Klik op Gereed.
    4. Plaats de code onder aan alle pagina's van uw website, vlak voor de afsluitende tag </body>. Als u op uw website een gemeenschappelijk bestand als voettekst gebruikt, kunt u het codefragment het best daarin opnemen. U hoeft het fragment dan niet op elke afzonderlijke pagina te plaatsen.
    5. Sla uw pagina's op en publiceer ze.
    6. Controleer of u de tag op de juiste manier heeft geïmplementeerd. Dit doet u met Google Tag Assistant, een Chrome-extensie waarmee u codefragmenten van Google kunt verifiëren en problemen kunt oplossen (alleen beschikbaar in het Engels).

Nadat u uw website heeft getagd, kunt u remarketinglijsten voor uw webpagina's maken. Als het niet mogelijk is om de tag op alle pagina's van uw website te plaatsen, kunt u de tag aan specifieke gedeelten van uw website toevoegen en vervolgens voor elk van deze gedeelten remarketinglijsten maken.

Remarketingtag weergeven na instellen
  1. Log in bij AdWords.
  2. Klik op Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik onder Doelgroepen op Weergave.
  4. Ga naar het vak Remarketingtag, rechtsboven op de pagina.
  5. Klik op Tagdetails.
  6. Klik op Installeren.
  7. Klik op AdWords-tag weergeven voor websites.
  8. Selecteer en kopieer de remarketingtagcode. De tag is geschikt voor desktopwebsites en mobiele websites.
  9. Plaats de code onder aan alle pagina's van uw website, vlak voor de afsluitende tag </body>. Als u op uw website een gemeenschappelijk bestand als voettekst gebruikt, kunt u het codefragment het best daarin opnemen. U hoeft het fragment dan niet op elke afzonderlijke pagina te plaatsen.
  10. Sla uw pagina's op en publiceer ze.
  11. Controleer of u de tag op de juiste manier heeft geïmplementeerd. Dit doet u met Google Tag Assistant, een Chrome-extensie waarmee u codefragmenten van Google kunt verifiëren en problemen kunt oplossen (alleen beschikbaar in het Engels).

Nadat u uw website heeft getagd, kunt u remarketinglijsten voor uw webpagina's maken. Als het niet mogelijk is om de tag op alle pagina's van uw website te plaatsen, kunt u de tag aan specifieke gedeelten van uw website toevoegen en vervolgens voor elk van deze gedeelten remarketinglijsten maken.

Andere tagimplementaties voor websites

Oudere tags upgraden

In het verleden genereerde AdWords unieke tags voor elke remarketinglijst die u maakte en moest u deze tags op bepaalde pagina's plaatsen. Nu kunt u één tag op uw website plaatsen en vervolgens meerdere remarketinglijsten met verschillende regels maken.

Als u de oudere, paginaspecifieke versie van de remarketingtag gebruikt, overweeg dan een upgrade uit te voeren naar de nieuwste remarketingtag voor uw gehele website. Deze is beschikbaar in uw 'Gedeelde bibliotheek'.

Snelle upgrade: de nieuwste tag toevoegen

Plaats de nieuwste remarketingtag voor uw gehele website op uw website. Als u nog lijsten op basis van de oudere, paginaspecifieke tags gebruikt, kunt u de paginaspecifieke tags laten staan. Mogelijk worden uw webpagina's echter sneller geladen als u de oudere tags verwijdert nadat u de nieuwste tag heeft toegevoegd.

Volledige upgrade: de nieuwste tag toevoegen en de oudere tags verwijderen

Als u geen lijsten op basis van de oudere, paginaspecifieke tags gebruikt, kunt u de paginaspecifieke tags gewoon verwijderen wanneer u de nieuwe tag voor de gehele website toevoegt. Gebruikt u wel lijsten op basis van paginaspecifieke tags, dan moet u deze lijsten opnieuw maken in AdWords en ze toevoegen aan uw bestaande campagnes.

Ga als volgt te werk om onderbreking van uw live campagnes te voorkomen:

1. Maak nieuwe remarketinglijsten op basis van de URL's van uw website.
  2. Voeg uw nieuwe lijsten toe aan uw campagnes en bewaar uw oorspronkelijke lijsten. Met uw campagnes kunt u nu zowel de nieuwe als de oorspronkelijke lijsten targeten.
  3. Nadat de lidmaatschapsduur van de oorspronkelijke lijsten is verstreken, bevatten uw nieuwe lijsten alle informatie en zijn uw oorspronkelijke lijsten leeg.
  4. Verwijder de oorspronkelijke lijsten uit uw campagnes.
  5. Sluit de oorspronkelijke lijsten.
De tag upgraden voor dynamische remarketing

Als uw website al remarketingtags bevat en u wilt upgraden naar dynamische remarketing, moet u aangepaste parameters aan uw tag toevoegen. Raadpleeg De dynamische remarketingtag toevoegen aan uw site voor uitgebreide instructies.

De Google Analytics-tag gebruiken

Als u uw Google Analytics-tag wilt gebruiken in plaats van de AdWords-remarketingtag, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Uw website moet de Google Analytics-tag bevatten.
  • Uw AdWords- en Google Analytics-accounts moeten zijn gelinkt (wanneer u uw accounts linkt, moet u beheerderstoegang tot het AdWords-account hebben en over bewerkingsrechten voor het Google Analytics-account beschikken).
  • In Google Analytics moeten de functies voor remarketing en adverteren zijn ingeschakeld.

Raadpleeg Functies voor remarketing en advertentierapportage inschakelen in Google Analytics voor uitgebreide instructies.