Använda segment i tabeller

Använd segment för att framhäva det som är viktigast för dig i tabellerna i Google Ads. Med segment kan du dela upp informationen på olika rader och isolera exakt det du vill se. Vilka segment du kan välja varierar beroende på vilken tabell du har öppnat i ditt Google Ads-konto, men kan innefatta tidsperioder, klicktyp och enhet.

I den här artikeln beskriver vi hur du använder segment.

Anvisningar

Segmentera raderna i tabellen

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Öppna tabellen du vill segmentera via sidmenyn.
  3. Klicka på segmenteringsikonen Segmentera och välj informationen du vill isolera.
  4. Du kan ta bort segment genom att klicka på segmenteringsikonen Segmentera och välja Ingen.

Om du använder ett inkompatibelt segment kanske det inte visas något värde i kolumnerna. Konverteringsbaserade segment som Konverteringsåtgärd och Konverteringsfördröjning fungerar till exempel bara med konverteringsrelaterade kolumner som Konverteringar, Alla konv. och Konverteringsvärde. Därför visas ett tomt värde (”--”) i andra kolumner, som Klick, Exp. och Kostnad, när ett konverteringsbaserat segment används. Detta gäller även kolumner som innehåller kostnad, till exempel Kostnad/konv.

Framhäva information med olika typer av segment

Vissa segment finns på de flesta flikar i ditt Google Ads-konto medan andra bara finns på särskilda flikar. I vissa fall måste du ladda ned en rapport för att kunna tillämpa ett visst segment på din data. Här följer information om de olika segmenttyperna och hur du kan använda dem:

Annonsdestination

Annonsdestinationen beskriver var användaren hamnar efter att ha klickat på din annons. Om du får trafik till både din app och din mobilwebbplats kan du använda det här segmentet för att jämföra annonsresultatet baserat på var användarna hamnar.

Så här får du så exakt segmentering som möjligt av webb- och apptrafiken i rapporten:

1. Ställ in appkonverteringsspårning via Firebase-SDK eller SDK från tredje part.
  2. Skicka alla ping till anslutare (Googles klick-id för sessionsstart) till Google Ads.
  3. Länka GA4F- eller tredjepartskontot till kund-id:t för Google Ads.
Alla mätvärden kan inte segmenteras efter annonsdestination, till exempel visningsbaserade konverteringar för video- och appkampanjer.

Typ av varumärkespåverkan

Mått för varumärkespåverkan är inte tillgängliga för alla Google Ads-konton. Kontakta din Google-kontorepresentant om du vill mäta varumärkespåverkan. Om du inte har någon Google-kontorepresentant kan du inte mäta varumärkespåverkan.

Använd det här segmentet för att se mätvärden kopplade till de typer av enkätfrågor som du har valt för din undersökning: Annonshågkomst, Medvetenhet, Övervägande, Preferens och Köpavsikt.

Om det valda datumintervallet innefattar flera visningsperioder eller undersökningar visas den sammanställda statistiken på kampanjnivå.

Mer information finns i Tolka data från mätning av varumärkespåverkan.

Klicktyp

Använd det här segmentet för att se vilka delar av annonserna som resulterade i besök på din webbplats. Värdena innefattar:

Alla mätvärden kan inte segmenteras efter klicktyp, till exempel visningsmätvärden för videokampanjer.

Obs!

Klicktypen kan gälla flera aspekter av samma exponering. En klicka för att ringa-exponering kan till exempel visas bredvid en rubrikexponering i samma annons. I sådana fall visas ”--” i stället för en totalsumma i rapporten. Totalsumman skulle bli felaktig eftersom vissa av exponeringarna skulle räknas flera gånger.

Konverteringar

Om du har ställt in konverteringsspårning kan följande segment ge information om konverteringsresultatet:
  • Konverteringsåtgärd: namnet på konverteringsåtgärden du spårar
  • Konverteringskategori: Konverteringskategorin baserat på konverteringsåtgärden (till exempel köp, inskickat formulär för potentiella kunder, registrering, kontakt, prisförfrågning, nedladdning, vägbeskrivning, engagemang, sidvisning)
  • Konverteringskälla: konverteringsmätningens ursprung (till exempel webbplatstagg, Google Analytics, besök i butik, app (Firebase), app (appanalys från tredje part), Google-värd)
  • Typ av annonshändelse: åtgärden som föregår en konvertering (till exempel visning med användarengagemang, klick, interaktion, exponering)
  • Dagar till konvertering: tidsskillnaden mellan annonsexponeringen och efterföljande konvertering. Använd Dagar till konvertering för att se hur länge du bör vänta innan du tolkar konverteringsstatistiken för en viss rapporteringsdag. Genom att ta reda på hur lång tid det har gått mellan klick och konvertering vid tidigare tillfällen kan du dessutom få en bättre uppfattning om när du bör starta en ny annonskampanj.
  • Konverteringsjustering
  • Dagar till konvertering eller justering
  • Nya kontra återkommande kunder
  • Justering för värderegel

Enhet

Använd det här segmentet för att jämföra resultatet över flera enheter, som datorer, telefoner, surfplattor och tv.

Nätverk (med sökpartner)

Använd det här segmentet för att jämföra resultatet på Google Sök, hos sökpartner och i Display-nätverket. Det används ofta för att jämföra resultatet per nätverk för enskilda annonser på fliken Annonser.

Tid

Använd det här segmentet för att dela upp statistiktabellen på rader baserat på den valda tidsperioden. Om du begär en stor mängd data kan du bli uppmanad att ladda ned en rapport.

Tillgängliga alternativ:

• Veckodag (till exempel måndag, tisdag, onsdag)
  • Dag (till exempel onsdagen den 21 december 2011)
  • Vecka
  • Månad
  • Kvartal
  • År
  • Klockslag

Tänk på att du bara kan segmentera efter dag om datumintervallet är högst 16 dagar.

Tips

På fliken Dimensioner kan du också se resultat per tidsperiod.

Högst upp kontra annan

Tillämpa segmentet Högst upp kontra annan på statistiktabellerna för att ta reda på var din annons visades på Googles sökresultatsidor och sökpartners sidor. Genom att segmentera informationen med Högst upp kontra annan kan du optimera dina sökkampanjer så att annonserna visas på den del av sidan som ger bäst resultat.

Tolka informationen

• Google Sök : Högst upp – Annonsen visades bland annonserna högst upp.
  • Google Sök: Annat – Google Ads-textannonser som visas på andra placeringar än Google Sök: Högst upp
  • Sökpartner – Från och med oktober 2020 skiljer sökpartner inte längre mellan Högst upp kontra Annat. All sökpartnerdata etiketteras i ett enda segment. Du kan fortfarande se Sökpartner: Bästa, som innehåller data från före oktober 2020.
  • Googles Display-nätverk – Annonsen visades i Googles Display-nätverk.